REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Accident rutier din 2015, SOLUȚIONAT DEFINITIV la Constanța: daune morale în valoare de 50.000 de euro!

Accident rutier din 2015, SOLUȚIONAT DEFINITIV la Constanța: daune morale în valoare de 50.000 de euro!

Replica API 2 iulie 2019 | 00:00 394

Un bărbat din Constanța a fost condamnat la 1 an şi 6 luni cu suspendare, pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Ca pedeapsă complementară, i s-a interzis dreptul de a conduce vehicule cu propulsie mecanică pe o durată de 5 ani. La apel, în iunie, pedeapsa complementară a scăzut la 2 ani. ”Majorează cuantumul daunelor morale acordate părţii civile .. la 50.000 euro. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, care nu sunt contrare prezentei”, potrivit minutei judecătorești de la Curtea de Apel Constanța

Prin actul de sesizare s-a reținut în esență că, la data de 21.07.2015, în jurul orelor 16,49, inculpatul Ș.F. a condus autoturismul marca Mercedes Benz, pe bulevardul Aurel Vlaicu, din municipiul Constanța, iar când a ajuns la trecerea pentru pietoni de la urcarea pe podul Km 4- 5, a surprins și a accidentat cu partea dreaptă față un bărbat, care se angajase în traversarea drumului public, din partea dreaptă a conducătorului auto. După producerea accidentului, victima a suferit vătămări corporale care au necesitat pentru vindecare un nr. de 80 zile îngrijiri medicale, iar viața i-a fost pusă în primejdie, așa cum rezultă din raportul de expertiză medico-legală.

Din concluziile raportului de expertiză tehnică judiciară auto a rezultat că împrejurările în care s-a produs accidentul rutier au fost cele descrise mai sus. Locul impactului dintre pieton și autoturism a fost situat pe spațiul carosabil de deplasare al autoturismului, în zona marcajului trecerii pentru pietoni. Viteza de deplasare a autoturismului în premomentul apariției stării de pericol a fost de 41,52 km/h , inferioară limitei maxime admise pe acel sector de drum. Momentul apariției stării de pericol a fost determinat de pătrunderea pietonului angajat în traversare regulamentară pe spațiul carosabil pe care rula autoturismul. ”Deși trecerea pentru pietoni era semnalizată și marcajul pietonal era vizibil, inculpatul nu a ținut cont de aceste lucruri și și-a continuat deplasarea. Cauza determinantă a producerii accidentului a constat în nerespectarea semnificației marcajului trecerii pentru pietoni, urmat de neacordarea priorității de trecere pietonului angajat regulamentar în trave rsarea carosabilului de către conducătorul auto, inculpatul Ș.F.. Inculpatul nu a respectat prev. art. 54, al. 1, din OUG nr. 195/2002-rep.”, potrivit rolii.ro. Astfel, s-a stabilit că posibilitatea de evitare a accidentului îi revenea inculpatului Ș.F., care trebuia ca în apropiere de trecerea pentru pietoni, trecere presemnalizată, semnalizată și marcată regulamentar, să adapteze viteza de deplasare și să-și sporească atenția astfel î ncât să poată opri în condiții de siguranță și să acorde prioritatea d e care beneficiau pietonii aflați în traversare regulamentară pe sensul de deplasare al autoturismului.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ma prostule, tu ca sofer nu iti fixezi privirea fix in tr-un punct ca un bou. Mergi cu 50 kmh ca sa poti fi vigilent . Te asiguri de orice primejdie , trecerea e personalizata din timp , deci nu poti spune ca nu ai avut timp sa franezi. Dar grija romanului e doar la sosea sa evite gropitele , si la telefon sa raspunda lui iubi rapid
3
0
Este corect cel accidentat merita bani dar daca ne gandim cati mor nevinovati sau raman schiloditi pe viata si nu vad nici un leu putem spune ca in Romania este lege dar nu este pentru toata lumea.Cei cinici pot spune:e mort omu ce sa mai faca cu bani adica soferilor daca tot accidentati faceti o ca lumea altfel platiti daca cel accidentat traieste.
0
0
din banii astia mai mult de jumate merg la avocat si la judecatori victima ramane doar sa-si acopere cheltuiala! Doar plateste firma la care soferul a avut RCA.!
2
0
Mai Michi,iti doresc din toata inima sa treci prin asa ceva!Si sa primesti toti banii pe care tii doresti dupa accident.
2
2
avea 40 km , ce sa faca sa mearga cu 10 la ora ? sa fim seriosi marea majoritate a pietonilor considera trecerea de pietoni proprietatea lor trec cand vor cum vor, vigilenta trebuie sa existe si din partea lor totusi soferul stapaneste un angerenaj metalic , dar.... mai trebuie sa ne educam in acest sens ... 50.000 euro daune .... enorm de mult ...
5
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272