REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

ACCIDENT RUTIER TERIBIL pe A4: parapetul s-a desprins și a intrat prin mașină!

ACCIDENT RUTIER TERIBIL pe A4: parapetul s-a desprins și a intrat prin mașină!

Replica API 15 martie 2020 | 14:46 4387

Condamnare

Condamnare

Viteza la volan şi neatenţia în trafic au făcut nenumărate victime de-a lungul timpului. Imre Janko şi-a omorât soţia din cauza vitezei excesive dar şi a unui moment de neatenţie la volan.

Conform anchetei, inculpatul a condus un autototurism, dinspre Ovidiu spre Constanţa, pe autostrada A4, iar când a ajuns la kilometrul 16, din cauza neatenţiei de care a dat dovadă, la un moment dat, în timpul conducerii, a pierdut controlul mașinii și s-a izbit de parapeții metalici mediani plantați în acea zonă, astfel că a provocat un accident rutier în urma căruia a rezultat vătămarea corporală a sa, a fiului său minor și a soției sale, care a decedat a doua zi, la Spitalul Județean Constanţa, așa cum rezultă din raportul medico-legal de necropsie.

Din concluziile raportului de constatare tehnică judiciară auto a rezultat că starea de fapt este cea descrisă mai sus, și anume că în timp ce rula pe A4 pe direcția Ovidiu-Agigea, cu o viteză apreciată la valoarea de 130-140 km/h , atunci când a ajuns în zona km. 16, inculpatul s-a întors către înapoi, cerându-i fiului său, aflat pe bancheta din spate, să elibereze luneta autoturismului. Cel mai probabil, în acel moment, inculpatul a acționat involuntar asupra volanului astfel că, din cauza vitezei mari cu care se deplasa, a pierdut controlul direcției iar autoturismul a lovit cu partea din față parapeții metalici mediani iar unul dintre acei parapeți s-a desprins din stâlpul în care era fixat și a intrat prin portiera dreaptă apoi a ieșit prin cea stângă iar impactul cu parapetul metalic și ieșirea acestuia prin autoturism a cauza decesul persoanei aflate pe locul față dreapta și vătămarea celorlalte persoane din interiorul mașinii. Momentul apariţiei stării de pericol a fost întoarcerea către înapoi a conducătorului auto, pe fondul unei viteze mari de deplasare a autoturismului. Momentul apariției stării de pericol a fost întoarcerea către înapoi a conducătorului auto pe fondul unei viteze mari de deplasare.

Instanţa a decis condamnarea inculpatului la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru infracţiunea de ucidere din culpă. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată prin apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
putea fi evitat accidentul daca constructorul autostrazii nu era obligat sa dea spaga la pesedei !!! Si alooo judecatorii muisti si spagari !!! Nimic,nimic pentru constructor ??? Macar voua niste muie cu cacat !!!
3
2
O mare tragedie. Putea fi evitata.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272