REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

ACCIDENTE de MUNCĂ în LANȚ, la POȘTA ROMÂNĂ

ACCIDENTE de MUNCĂ în LANȚ, la POȘTA ROMÂNĂ

Replica API 29 ianuarie 2021 | 08:52 4578

Inspectorii ITM cercetează mai multe accidente de muncă de la Poșta Română, mai cu seamă de la Oficiile Județene de Poștă din Constanța. Mai exact, în prima jumătate a lunii, trei angajați ai unor oficii poștale din municipiul Constanța au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.

Inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța cercetează împrejurările a trei accidente de muncă înregistrate. Primul a fost înregistrat chiar în primele zile ale anului, atunci când un angajat a leșinat în scara unui bloc fiind găsit de locatarii care au și sunat la ambulanță. Mai apoi, în data de 12 ianuarie, Veronica M., în vârstă de 58 de ani, a fost victima unui accident rutier, fiind transportată la Spitalul Județean Constanța pentru acordarea îngrijirilor medicale.

După acest incident, în data de 13 ianuarie, Genoveva M., angajată de asemenea ca factor poștal, în vârstă de 49 de ani, a căzut pe scara unui bloc și s-a lovit la picior . Și aceasta a avut nevoie de îngrijiri medicale de specialitate fiind transportată la la Spitalul Județean Constanța.

Inspectorii ITM cercetează accidentele de muncă

Accidentele sunt în curs de cercetare de către o comisie numită de către CN Poșta Română SA în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările și completările ulterioare. După finalizarea cercetărilor, dosarele de cercetare întocmite de comisia numită de către angajator vor fi înaintate pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, care va analiza dosarul, le va aviza sau în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Directorul Ploscaru si Facea Nicolae afara cu ei ,isi batjoc de noi ne tin cu 4 ore program de munca contracte pe perioada determinata si ei au salarii colosale ITM facetiva treaba multumesc Postas Constanta
4
0
pensii sunt prea grei, efortul e mare !
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272