REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

ACCIDENTE pe litoral din cauza TROTINETELOR şi SCUTERELOR

ACCIDENTE pe litoral din cauza TROTINETELOR şi SCUTERELOR

Replica API 13 august 2021 | 12:10 1549

Fenomenul trotinetelor electrice a luat amploare pe litoral, iar în Constanţa a reprezentat un real succes. Noua modă de sisteme eco friendly le-a dat idei comercianţilor să închirieze trotinete şi scutere electrice pe litoral, cauzând mai multe victime în trafic.

Acest sezon estival este plin de evenimente neprevăzute. Închirierea de trotinete electrice aduce mari probleme pentru că vehiculele nu vin cu instrucţiuni.

Trotinetele şi scuterele electrice sunt bun motiv de a îndemna populaţia la trecerea de la combustibil, la energie electrică pentru micile deplasări în zona casei sau pe rute de până la 30 km, în funcţie de modelul ales. Succesul acestora este mai mare vara, când temperaturile ridicate nu te lasă să respiri în mijlocul de transport în comun, dar şi când vrei să laşi mașina în parcare.

Cunoscătorii şi utilizatorii au dezvoltat afaceri pe perioade scurte cu închirieri, tariful fiind pe minut sau oră. Viteza la care ajung aceste vehicule este de 25 km/h, iar începătorilor ar trebui să le fie limitată viteza pentru a putea evita coliziunile. Aceste coliziuni au fost prezente pe litoralul românesc, iar accidentele grave nu au întârziat să apară. Mulţi conducători auto lovesc din plin utilizatorii de trotinete pentru că aceştia din urmă nu se asigură sau nu ştiu să folosească vehiculul electric corespunzător.

Accident grav la Costinești

Au fost înregistrate mai multe evenimente unde au fost implicate trotinetele sau scuterele electrice, cel mai recent fiind duminică, 8 august, în staţiunea Costineşti, unde a avut loc un accident cu două minore, utilizatoare de trotinete, au fost rănite şi a fost nevoie de intervenţia Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

foto: Facebook/Dorin Jeanu

Primarul din Costineşti, Jeanu Dorin Dumitru, a declarat pentru cotidianul Replica de Constanţa că vor pune problema utilizatorilor de vehiculele electrice pe lista următoarei şedinţe de consiliu.

M.T.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe unde pot fi conduse aceste vehicule? Le vedem pe banda a 3-a, fac slalom in trafic, noaptea nu se vad
1
0
aseara mi s-a urcat una, la propriu, pe masina, in conditiile in care circula pe mijlocul strazii, pe contrasens, in zona Maria Bay.
0
0
Luati masuri urgente cu acesti trepadusi pe trotinete...ii doare la salam de participantii la trafic...
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272