REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Achim Constantin, călugărul plagiator, a rămas fără diploma de doctor

Achim Constantin, călugărul plagiator, a rămas fără diploma de doctor

Victor ROTARU 17 noiembrie 2022 | 00:00 2772

După ce Ministrul Educației a emis, în data de 21 aprilie 2021, Ordinul prin care i-a retras titlul de doctor în Teologie starețului Achim Constantin Cosmin, iată că și Universitatea Ovidius a demarat procedurile în vederea anulării diplomei de doctor... și a reușit.

Achim Constantin Cosmin

În anul 2019, Consiliul Național de Atestare a Diplomelor și Certificatelor Universitare a decis retragerea titlului de doctor în Teologie, pentru teza de doctorat „Valențe universale în opera Sfântului Dionisie Exiguul în lumina noilor cercetări”, pentru plagiat. Achim Constantin Cosmin a fost înmatriculat la Universitatea „Ovidius”, a urmat studiile de doctorat în urma căruia a obținut şi diploma de doctor. În anul 2018 s-a formulat sesizarea de plagiat și a fost analizată la nivelul Ministerului Educaţiei prin organismele sale specializate, iar în 2021, ministerul a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor în Teologie călugărului plagiator din Arhiepiscopia Tomisului. Profesorii care au analizat teza de doctorat au subliniat că părintele stareţ a copiat chiar şi fraza cu care începe lucrarea, iar în multe locuri „întrebuinţează pasaje fără a cita corect sursele, trezind impresia parafrazării acolo unde de fapt pasajele sunt pur şi simplu copiate fraudulos”.

Captură portal.just.ro

Conducerea Universității a considerat că nu este suficient ordinul de ministru de retragere a titlului de doctor, ci şi anularea diplomei de doctor pe cale judecătorească, prin hotărârea definitivă a unei instanțe judecătorești. Tribunalul Constanța a admis cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta Universitatea „Ovidius” din Constanța, în contradictoriu cu Achim Constantin Cosmin.

Achim Constantin Cosmin este stareţul mănăstirii Buna Vestire din localitatea Mircea Vodă, judeţul Constanţa. Numele său de călugărie este Ciprian Achim.Pentru Şcoala Doctorală de Teologie din Constanţa, condusă de IPS Teodosie, este al doilea caz de plagiat dovedit. În urmă cu un an, un alt preot a fost lăsat de CNATDCU fără titlul de doctor în Teologie. Este vorba despre preotul Nicolae Rusu, fost consilier al Arhiepiscopiei Tomisului. Şi în cazul acesta, coordonator al tezei a fost acelaşi profesor Nechita Runcan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Procesul nu s-a finalizat! Interesați-vă mai bine!
0
1
Pt. Unuiv. OVIDIUS mai cautati si asa zsa lucrare de doctorat al lui zyusuff Muuraat,prof.Nicolae Durasi asistenta sa Mititelu ,care au facut teza ca si la Tavar min. Apararii ,au mucit la ordin,dar la final nu au vrut sa semneze pt.Dar asta nu a fost o problema ca tata inaltul a porucit si a batut cu toiagul fermecat si a aparut un fomist care fara sa fi muncit la lucrare a semnat pentru o friptura la K O N A K
1
0
cand ai ce ...spune si ai ce face, cinstit si ...gospodareste nu ti trebue doctorat !o multime de doctoranzi si tara e asa cum o vedem si o simtitm pe ...pielea noastra de ...sclavi!
3
0
Sialti ca el. Iar incepeti cu formulele"daca ala a furat dece sa nu fur si eu",sau"ce ma numai pe mine ma vedeti ia uitativa si la celalat" stau si ma intreb oare chiar asa a ajuns Romania,o tara unde fura toata lumea si daca se gaseste vreunul mai corect ala sa fie dat afara din sistem pentru ca nu s-a putut adaptata la Romania reala,imi amintesc cum spuneau romani cu vreo 20 de ani in urma cand erau intrebati despre incredere in institutiile statului ca cea mai mare incredere o au in Biserica si Armata si cea mai putina in parlamentari si justitie,acum se pare ca aproape toti oameni asazisi sfinti ca si cei din armata sunt niste hoti si corupti care profita de lipsa legilor care sa pedepseasca faptele astea care i-a facut pe tot mai multi romani sa spuna,daca esti hot te descurci adica esti destept,iar daca invers esti cinstit esti un p***t si un ofticat pentru ca ei nu concep ca cineva care ar fi putut sa fure nu a furat ci ca se oftica caci corectitudine nu mai este in tara asta".
3
0
ce ochelari are boss-ul, e numai bun de stat pe sezlong cu o bere
5
1
Ca kkt de doctori popii,ce-au descoperit cum se trage clopotul in dunga si cun se da cu tamae.De fapt ii intereseaza cum sa mai fure niste bani de la stat ,ca oricum nu platesc taxe
11
1
scoala doctorala de teologie = fabrica de facut bani... sa il intrebati pe prof. Istodor de sanatate si care e tariful...
12
1
Ai dreptate să îi caute pe Ciuca,Bode ,Campeanu și alte p******e mari dottore...mari hoți ai sistemului democratic din Ro.Acestia sunt mai hoți decât cel care a furat patru conserve să nu moară de foame.Acesti bagabonti au primit și primesc bani grei după titlul de doctor.
15
1
Sa ma pish pe toata popimea!
13
4
cartile nu din carti sunt scrise, ce va ca.c.ati pe voi atata. CNATDCU sa-l caute la teza pe Ciuca daca-i tin curelele, altfel nu sunt decat niste biete jav.re maidaneze asmutite impotriva IPS TeoDOSie
19
5
Exact că în cântecelul...how much is that doggie in the window...cat costa cățelușul din vitrina?.Minunat chiar istet!!!
14
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272