REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
30.4° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Acordul prin care românii stabiliți în Spania vor putea avea dublă cetățenie va fi semnat în iulie

Acordul prin care românii stabiliți în Spania vor putea avea dublă cetățenie va fi semnat în iulie

A.F. 27 mai 2024 | 00:00 787

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică, la ceremonia dedicată Zilei românilor de pretutindeni, că românii plecați în Spania vor avea acces la locuri de muncă mai bine plătite, fără să fie nevoiți să mai renunțe la cetățenia română.

Acordul prin care romanii stabiliti in Spania vor putea avea dubla cetatenie va fi semnat in iulie

„Sunt conștient că mulți dintre dumneavoastră sunteți deciși să rămâneți definitiv peste hotare. Și, de aceea, în toate întâlnirile pe care le-am avut cu liderii europeni, de aproape un an de când sunt prim-ministru, am încercat să obțin ceva pentru românii din afara granițelor. M-am întâlnit cu Pedro Sanchez, premierul Spaniei, și pot să vă spun că va veni în iulie la București pentru a semna acordul prin care românii stabiliți în Spania vor putea avea dublă cetățenie. Este un semn de respect pe care prietenul meu Pedro Sanchez, după aproape doi ani de când construim acest lucru, îl aduce celei de-a doua comunități ca mărime din Spania. Doar Franța și Portugalia mai au astfel de acorduri cu Spania! Și mă bucur că românii vor avea acces la locuri de muncă mai bine plătite, fără să fie nevoiți să mai renunțe la cetățenie română“, a declarat Ciolacu.

Acordul prin care romanii stabiliti in Spania vor putea avea dubla cetatenie va fi semnat in iulieMarcel Ciolacu

„Adevărul este că fiecare trecere definitivă peste graniță a unui român este un eșec pentru această țară, nu o sărbătoare. Nu am nicio reținere să spun că acesta este principalul eșec al clasei politice românești de după Revoluție”, a adăugat acesta.

Ce planuri are Guvernul

Premierul a indicat că dincolo de lucrurile pe care trebuie să le facă România pentru diaspora, este de datoria Guvernului să îi convingă pe români să nu mai plece în căutarea unui trai mai bun peste hotare.

„Nu există formule magice! Singura cale pentru a ne ține copiii în țară este să continuăm să creștem salariile, să îmbunătățim serviciile publice, să dezvoltăm infrastructura. Pe scurt, să creștem nivelul de trai! Astfel, până la sfârșitul acestui an, românii vor putea circula pe aproximativ jumătate din Autostrada Moldovei, regiunea istorică din care au plecat la muncă în străinătate cei mai mulți români. Și am dat doar un exemplu. Vreau să rezolvăm odată pentru totdeauna problema autostrăzilor din România! Iar fiecare zonă a țării să se dezvolte unitar, să atragă învestiții și să creeze locuri de muncă bine plătite! Iar regiunile istorice să fie interconectate”, a arătat Ciolacu.

„În paralel, pentru prima dată de la Revoluție, am alocat educației și sănătății sume imense, de ordinul miliardelor de euro! Și, tot pentru prima dată, dezvoltarea serviciilor medicale și de învățământ se face, la fel ca infrastructura, uniform, în toate zonele țării! Pentru că, doar având condiții ca afară, românii nu vor mai pleca! Doar așa, cei care tânjesc să se întoarcă, vor reveni la familiile care îi așteaptă! Și în plan economic, am reușit să schimbăm perspectiva. Am început să producem mai mult și mai bine aici, la noi acasă. Am pus primele borne în reindustrializarea României! Oțelul Roșu și UCM Reșița, doi titani ai industriei grele românești, unde am fost în urmă cu două zile, vor renaște! Tot cu sprijinul unor români! Și, odată cu ele, vor renaște și zonele de unde mulți dintre dumneavoastră ați plecat!”, a mai spus liderul Guvernului, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Unul care a luat cetatenie spaniola se pise pe cetatenia romana ce sa faca cu ea sa plateasca taxe si impozite mai mari ca in Spania
0
1
Cum se apropie alegerile, cum începeți sa dați vize, salarii, pensii mai mari, mai nou și cetățenii :))) #văngură
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616