REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Acordurile pentru înfiinţarea delegaţiei Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie-semnate de ministrul Odobescu

Acordurile pentru înfiinţarea delegaţiei Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie-semnate de ministrul Odobescu

Victor ROTARU 21 martie 2024 | 00:00 103

Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, a semnat Acordul între Guvernul României şi Comitetul Internaţional al Crucii Roşii privind privilegiile şi imunităţile Comitetului Internaţional al Crucii Roşii în România şi Acordul între Guvernul României şi Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, privind statutul juridic şi înfiinţarea unei delegaţii a Federaţiei Internaţionale a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie în România.

Acordurile pentru infiintarea delegatiei Federatiei Internationale a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie-semnate de ministrul OdobescuLuminiţa Odobescu

Potrivit unui comunicat MAE transmis AGERPRES, încheierea acestor acorduri internaţionale corespunde angajamentului politic al Guvernului României de sprijinire a eforturilor comunităţii internaţionale de a răspunde nevoilor urgente de protecţie şi asistenţă ale persoanelor afectate de conflictul din Ucraina.

De asemenea, reflectă tradiţia îndelungată de bună cooperare a autorităţilor române cu toate componentele Mişcării Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Ceremonia de semnare a avut loc în marja reuniunii Comisiei Naţionale de Drept Internaţional Umanitar, organ consultativ al Guvernului, desfăşurate la sediul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I".

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) este o organizaţie umanitară independentă, cu sediul la Geneva. Mandatul CICR îşi are baza în Convenţiile de la Geneva din 1949 şi cele două Protocoale adiţionale la acestea din 1977. Misiunea CICR este de a oferi protecţie şi asistenţă victimelor conflictelor armate şi altor situaţii ce implică violenţa. De asemenea, CICR acţionează în vederea promovării şi consolidării dreptului internaţional umanitar şi a principiilor umanitare universale.

Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie este o organizaţie umanitară independentă, cu sediul la Geneva, care cuprinde societăţile naţionale de cruce roşie şi de semilună roşie. Activităţile derulate de pe teritoriul naţional de Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie au, printre obiective, consolidarea şi adaptarea capacităţii locale de acţiune umanitară, în complementaritate cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, la contextul excepţional al gestionării efectelor unui conflict armat major în imediata vecinătate a României.

CICR şi Federaţia Internaţională a Societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie fac parte, alături de Societăţile Naţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, din Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, cea mai amplă şi cea mai cunoscută reţea umanitară la nivel global, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272