REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Acţionarii SIF Transilvania îi TRAG la răspundere pe administratorii care l-au plătit pe Dumitru CARAPITI

Acţionarii SIF Transilvania îi TRAG la răspundere pe administratorii care l-au plătit pe Dumitru CARAPITI

Replica API 4 februarie 2021 | 00:44 3549

Acționarii SIF Transilvania (SIF3) au fost convocați, pe 16 februarie, pentru a decide atragerea răspunderii a trei administratori, la cererea mai multor acționari din jurul lui Constantin Frățilă. Este vorba despre Andănuţ Crinel-Valer, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al S.I.F. Transilvania S.A., Petria Nicolae, Vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere şi Gheorghe Luţac, Membru al Consiliului de Supraveghere, acuzați că au prejudiciat societatea S.I.F. Transilvania S.A. cu suma de 152.970 lei plătită cu titlu de indemnizaţie lui Carapiti Dumitru

Alexandra Maria Cociu, Elena Irina Frățilă, Mihaela Frățilă, SC Mamaia North Investments SA. SC Alexa Business Investements SRL, SC Consulting&Construction Investements, care dețin împreună 6,074013 din capitalul SIF Transilvania, cer recuperarea prejudiciului în valoare de 152.970 de lei. Astfel, acționarii au fost convocați în ședință pentru data de 17 februarie pentru “Aprobarea exercitării acţiunii în răspundere împotriva lui. Andănuţ Crinel-Valer, Preşedinte al Consiliului de Supraveghere al S.I.F. Transilvania S.A. care împreună Petria Nicolae, Vicepreşedinte al Consiliului de Supraveghere şi Gheorghe Luţac, Membru al Consiliului de Supraveghere, au prejudiciat societatea S.I.F. Transilvania S.A. cu suma de 152.970 lei plătită cu titlu de indemnizaţie de membru în Consiliul de Supraveghere al societăţii, dlui. Carapiti Dumitru”, se arată în proiectul de hotărâre.

Concret, cei trei sunt acuzați că prin hotărârile adoptate nu au respectat hotărârea AGOA SIF Transilvania din 28.04.2020, art 13 potrivit căreia lui Dumitru Carapiti i-a încetat de drept mandatul de membru în Consiliul de Supraveghere ca urmare a aprobării de către acționari a exercitării acțiunii în răspundere, invocând anumite greșeli de redactare. Lui Carapiti i-a fost permis accesul al lucrările consiliului și plătindu-i indemnizația de membru CS.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca tot il pupi in cur pe hotul de Fratila,eu zic sa i-o si jugi! Fa tot programul,fi o sluga pana la capat,slugoiule!
3
0
si securistul fercala e painea lui Dumnezeu, nu? Ce dividende ai luat fraiere de la cuponiada si pana acum? si ce bani si-a tras fercala si securistii lui sub forma de salarii si mai ales prime de AGA??
5
0
Pentru un jeg, ce nume misto ai, asa este esti un jeg, pe cale de consecinta poate incerci sa i-o si sugi lui FRATILA!
3
7
Fratila este cel mai mare nenorocit si imbarligator! Vrea sa puna mana total pe Sif si ca sa-si duca planul la bun sfarsit calca si pe cadavre! Cu cate guri manaci mai nenorocitule?!
12
3
,,Sageata" verilor Dusu.
18
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468