REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
13.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

ACȚIUNE de AMPLOARE la Constanța! Peste 20 de persoane REȚINUTE: acționau cu unelte performante!

ACȚIUNE de AMPLOARE la Constanța! Peste 20 de persoane REȚINUTE: acționau cu unelte performante!

Replica API 1 iulie 2019 | 15:22 1291

Acțiune de amploare a oamenilor legii de la malul mării, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Aceștia au reușit destructurarea unei rețele infracționale, foarte bine pusă la punct, care era specializată în furturi din locuințe. Membrii acționau atât de impecabil, susțin anchetatorii, încât multe dintre victime nici nu-și dădeau seama imediat că au fost prădate. Se pare că indivizii au acționat în toată țara.

S-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, la data de 30.06.2019, față de un număr de 31 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și furturi calificate, precum și pentru infracțiuni la regimul rutier. Dintre acestea, un număr de 21 persoane au fost reținute, 4 persoane sunt arestate în alte cauze, iar 5 persoane se sustrag urmăririi penale. S-a formulat propunere de arestare preventivă față de 30 persoane, iar față de 1 persoană s-a dispus măsura controlului judiciar.

Ca stare de fapt s-a reținut că inculpații s-au constituit într-o grupare infracțională având drept scop săvârșirea de furturi din locuințe. Astfel, aceștia au achiziționat unelte foarte performante care descuiau practic orice broască sau yală de ușă, situație în care se pătrundea în interiorul locuinței, de unde erau sustrase sume de bani și bunuri de valoare într-o manieră extrem de ordonată, astfel că de multe ori victimele nici nu realizau că au fost prădate. Întrucât membrii grupării constituită din persoane cu antecedente penale impresionante cunoșteau faptul că se pot împăca cu victimele infracțiunii de furt, au mizat și în mod efectiv au determinat multe dintre acestea să își retragă plângerile, scontând pe faptul că cea mai mare parte dintre fapte va rămâne nedescoperită, astfel că eventualele cheltuieli cu împăcarea să reprezinte un procent minor din venituri. Prejudiciul estimat în această cauză este de 700.000 lei, în cea mai mare parte nerecuperat, urmând a se lua măsuri procedurale corespunzătoare. Dosarul a fost instrumentat de procuror împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța – Biroul Investigații Criminale, cu suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale și al lucrătorilor de poliție judiciară din cadrul unităților de poliție pe raza cărora au fost săvârșite diferite fapte de furt.” Menționăm că activitatea grupului infracțional a fost extinsă pe tot teritoriul țării, membrii grupării având o mobilitate și o dinamică semnificativă în deplasare, situație în care la nivelul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au fost preluate și reunite un număr de 45 dosare reprezentând cauzele formate în urma furturilor comise de membrii grupării pe tot teritoriul țării”, potrivit procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. În prezent a fost formulată propunere de arestare preventivă la Tribunalul Constanța.

Iată despre cine este vorba:

Este vorba despre Lucaci Teodor-Alin- zis Căposu, din Mureș, recidivist (care se sustrage urmăririi penale), Albu Valentin-Vasile, din Mureș, Vasiu Martin-Harry, din Mureș, recidivist, Iambor Benjamin – zis Beni, din Mureș, cu antecedente penale, Ganea Alexandru-Gabriel- zis Bătrânu, Gospodaru, din Mureș, recidivist, Bîrcea Alin-Călin, din Sibiu, domiciliat în Mureș, Groza Traian-Giorgian- zis Giogio, domiciliat în Mireș, recidivist, arestat în altă cauză, Albu Adrian-Gheorghe, tot din Mureș, recidivist, Hancu Loredan-Emil, din Mureș, Vasiu Dacian-Felician – zis Cochi, din Mureș, recidivist, arestat în altă cauză, Cioc Vladimir-Florin, din Mureș, cu antecedente penale, Vitan Valentin Aurel, din Mureș, recidivist, Otvos Ferenc, din Mureș, cu antecedente penale, Bejan Liviu, din Mureș, care se sustrage urmăririi penale, recidivist, Murariu Graziani-Dani, din Timiș, Lazăr Daniel-Vasile, din Mureș, Lăcătar Dumitru-Gabriel, din Mureș, cu antecedent penale, Cozac Cristian – zis Țiți, Grasu, din Mureș, Rostaș Cosmin-Florin, din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, Vasiu Angelo - Cătălin, din Mureș, cu antecedente penale, Kesmarki Francisc – zis Feri, Kennedy, din Mureș, recidivist, Matei Nicolae-Adrian – zis Lupu, Mocan Vasile-Gabriel, din Cluj-Napoca, recidivist, Bucin Radu-Nicolae, din Mureș, recidivist, Boti Marius-Nicolae, din Alba, recidivist, Ciufudean Emil-Darius, din Alba, Moldovan Cristian Angel – zis Calu, din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, recidivist, Rus Dorel din Mureș, care se sustrage urmaririi penale, Rupa Flavius-Ludovic, din Mureș, cu antecedente penale și Gîrlonța Emanuel –zis Manu, din Mureș.

Persoanele în cauză ar fi comis 48 de furturi din locuințe pe raza orașelor: Constanța, Cluj-Napoca, Mediaș, Deva, Sovata, Râmnicu-Vâlcea, Bicaz, Suceava, Piatra Neamț, Drăgășani, Gherla, Năsăud, Timișoara, Bistrița, Brașov, Fălticeni, Borsec, Târgu Neamț, Dej, Sighișoara, Baia-Mare, Slatina, Hunedoara, Roșia Montană, Iernut, Târnăveni și Alba Iulia, respectiv în 15 județe: Constanța, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Neamț, Suceava, Bistrița-Năsăud, Timiș, Brașov, Harghita, Mureș, Maramureș, Olt, Alba.

În urma descinderilor, polițiștii au ridicat mai multe bunuri, printre care 7 autoturisme, bijuterii din aur, aproximativ 15.000 de euro, zeci de telefoane mobile și cartele telefonice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tatar din Mangalia impreuna cu fratele sau Dadao si alti 2 indivizi au spart toate magazinele din 2mai vama veche si Mangalia plus apartamente
0
0
Cine ii sparge casa lui ZORO sa termine, ca nu mai are bani de sabii
5
1
Prindeti animalele acestea si condamnati-le la pedepse maxime. De trei ori mi-au spart locuinta fara a fi identificat faptasul !
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212