REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Acțiune de AMPLOARE pe aeroport: german cu droguri la el, FILAT de BCCO Constanța

Acțiune de AMPLOARE pe aeroport: german cu droguri la el, FILAT de BCCO Constanța

Replica API 29 februarie 2020 | 00:00 406

Trimis după gratii timp de 5 ani

Trimis după gratii timp de 5 ani

Problematica drogurilor este și va reprezenta în permanență una din temele dominante ale vieții cotidiene, numai din România, ci din întreaga. Deși se fac eforturi uriașe în vederea extinderea consumului de droguri, dar și pentru prevenirea și tratarea consumatorilor, aria acestora se extinde de la an la an. Narcoticele sunt consumate oriunde, pe stradă, în cluburi, la colțurile școlilor și la festivaluri dedicate tinerilor. Un cetățean german ce a încercat să introducă în țară o cantitate substanțială de droguri a fost ridicat de pe aeroport de polițiștii de la DIICOT Constanța. Aceștia din urmă au primit informația că individul va merge la un festival de muzică din Mamaia încărcat cu ecstasy, amfetamină, așa că au reușit să-l surprindă după ce a făcut debarcarea din avionul ce l-a adus din Frankfurt. Recent, a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru trafic internațional de droguri de mare risc.

Gabriel Florian Klaus Phillip, în vârstă de 35 de ani, din Germania a fost surprins, în aprilie anul trecut, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, după debarcare, cu o cantitate substanțială de droguri. A fost ridicat și adus la Constanța, iar procurorul a cerut arestarea acestuia, magistrații dispunând arestul preventiv. Recent, și-a aflat și pedeapsa: 5 ani de pușcărie.

Polițiștii au fost anunțați că urmează să introducă droguri de mare risc în țară

În aprilie anul trecut, Gabriel Florian Klaus Phillip, în vârstă de 35 de ani, din Germania a fost depistat pe Aeroportul Henri Coandă având în trolerul folosit drept bagaj de cală droguri de mare risc – 100 de comprimate cu MDMA, 12,8 grame (9,6 grame după uscare) de amfetamină și 7,5 grame de cristale cu MDMA). Individul s-a îmbarcat din Frankfurt pe Main (Germania) în aeronava alocată cursei aeriene LH1420 (Frankfurt - Otopeni/București), a zburat astfel până în România, a aterizat pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București, a trecut de punctul de control al documentelor, pe sensul de intrare în țară, și-a recuperat de pe banda de bagaje nr. 2 trolerul cu droguri, introducând astfel în România, fără drept, mai sus-menționatele substanțe și s-a deplasat în zona terminalului „Sosiri Internaționale”, unde a fost oprit și controlat de poliție. Urmărirea penală a debutat cu sesizarea din oficiu a polițiștilor, existând informația în legătură cu faptul că un anume „Florian Gabriel” – despre care se știa că este de naționalitate germană, locuiește în Frankfurt pe Main (Germania) și are circa 35 de ani – ar urmări să aducă în România, pe 25 aprilie 2019, droguri de risc și de mare risc, destinate a fi puse în vânzare pe durata Festivalului de Muzică Sunwaves, organizat în stațiunea Mamaia.

Polițiștii B.C.C.O. au întreprins demersuri în direcția identificării făptuitorului, sens în care, între altele, au vizualizat contul public de facebook al individului. S-a reușit cu operativitate identificarea traficantului în persoana, polițiștii aflând, astfel că, într-adevăr, urmează să ajungă în România, la bordul cursei aeriene Frankfurt - Otopeni/București. Câtă vreme existau suficiente indicii că va aduce cu sine din Germania droguri, în perspectiva prinderii sale în flagrant pe aeroport a fost constituită o echipă formată din trei lucrători ai B.C.C.O. Constanța– Serviciul Antidrog. Acestora li s-a alăturat un agent din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi București. Polițiștii au efectuat o supraveghere operativă în incinta Aeroportul Internațional Henri Coandă București, cu scopul de a-l repera pe inculpat și de a-l aborda. La sosirea în țară, oamenii legii l-au observat deplasându-se dinspre punctul de control al documentelor de identitate către zona rezervată preluării de pe benzile transportoare a bagajelor de cală. De pe banda nr. 2, a ridicat un troler din material plastic, cu imprimeu multicolor, după care s-a îndreptat în zona publică „Sosiri Internaționale”, unde echipa operativă l-a și abordat, fiind rugat să-i însoțească pe oamenii legii la biroul de poliție al aeroportului. Inculpatul a fost întrebat dacă deține în bagajul de cală droguri sau alte substanțe interzise, răspunsul acestuia fiind afirmativ, extrăgând singur din interiorul trolerului o borsetă din material textil, în care se aflau droguri

Întrebat cu privire la substanțele găsite în propriul bagaj, individul a declarat că cele 100 de comprimate verzi sunt ecstasy și le cumpărase din Frankfurt, de la un bărbat necunoscut, cu suma de 150 de euro, că pulberea conține amfetamină, achiziționată de la un alt individ din Frankfurt, pentru suma de 65 de euro, respectiv că substanța cristalină maronie este MDMA și o procurase dintr-un club situat în Frankfurt, în schimbul a 100 de euro. Despre alte droguri, cetățeanul german a susținut că nu știe cum au ajuns în trolerul său. Audiat în cauză, Klaus Philipp a recunoscut că de circa trei ani de zile consumă droguri (ecstasy, amfetamină), că în ultimii ani a călătorit în mai multe țări din Europa , că în urmă cu trei ani a participat la Festivalul de Muzică „SUNWAVES” din Mamaia, că acolo s-au consumat droguri, că s-a decis să revină și în 2019 în România, pentru a lua parte la aceeași manifestare și că, în atare conjunctură, a hotărât să aducă din Germania niște narcotice.

În iunie 2019, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, iar magistrații Curții de Apel l-au condamnat definitiv la 5 ani de închisoare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
100 de pastile si 12 grame de amfetamina nu sunt "cantitati substantiale de droguri". E consum personal.
1
1
Imediat au bagat o in titlu GERMAN PRINS ce hoti...ca si cum E REA E.U. ce oameni!vin sa ne intoxice populatia mai rau ca Tariceanu cu HG 349 pe 2007 si etnobotanicele!Se vinde pe strazi in Germania,Italia,Franta,Belgia,UK,oare cine i lasa?cat despre consum sa faca fiecare ce vrea dar NU IN SCOLI,NU LA VOLAN!Si cine e prins in scoli si la volan pedeapsa mare cu amenda cu un "mic-cazier" cativa ani sa simti ca ai facut ceva rau doar ca te ai drogat la volan de exemplu!in rest,mai bine dansezi si razi decat sa bei sa te bati si sa plangi!
3
0
luati frati mei si va drogati, viata voastra unde e , ce ati facut cu ea o sa vina cat de curand si vremra rea de care nu scapa nimeni, mai bine sa mori in tinerete fericit !
5
0
Bai ce-i drept in scoli si pe strada nu merge. Eu practic si sustin consumul de droguri dar o fac in initmitatea propriei case si astept sa-mi treaca fumurile pana sa ies pe strada, asta pentru siguranta mea ca de ceilalti chiar nu ma intereseaza! Dar chiar si mie mi se pare periculos si daunator sa consumi pe strada sau mai grav in scoli. In cluburi si al festivaluri cred ca depinde de locatie atmosfera si calitatea preparatului. Iar politistilor si politicienlor care impiedica legalizarea le doresc o moarte in chinuri prelungite impreuna cu toata familia lor - primii sa li se chinuie copiii!
8
0
Si eu mai ma droghez dar prietenul meu Papacostea Alexandru ma intrece cu drogurile mai si vinde acum e sofer pe distributie
10
2
Normal. Este un roman.
8
1
Nu mai filleaza nimeni
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272