REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Acțiune pe strada Caraiman! Șoferii, ‘arși’ de polițiștii constănțeni

Acțiune pe strada Caraiman! Șoferii, ‘arși’ de polițiștii constănțeni

Replica API 17 octombrie 2019 | 11:26 832

Poliția Română, prin Direcția de Poliției Transporturi a desfășurat, în data de 17 octombrie a.c, o acțiune la nivel național pentru prevenirea accidentelor rutiere în zona trecerilor la nivel cu cale ferată. Acțiunea a fost desfășurată de polițiștii de la Transporturi, Rutieră și Ordine Publică, fiind desfășurată și în Constanța, pe strada Caraiman.

”Polițiștii de la Transporturi în colaborare cu Poliția Rutieră și Serviciul de Ordine Publică au demarat acțiunea Atenție la tren, scopul acesteia fiind acela de a preveni accidentele rutiere soldate cu victime și pagube materiale însemnate, de la trecerile la nivel cu calea ferată. Totodată au fost sancționati participanții la trafic care nu respectă indicatoarele de la nivelul trecerilor cu cale ferată. De asemenea, în cadrul acțiunii, s-a urmărit diminuarea fenomenului infracțional și contravențional” a precizat Claudiu Valentin Postea, inspector principal și șef al Biroului Județean de Poliție Transporturi din cadrul SRPT.

În timpul acțiunii au fost depistate și trei autovehicule ce au forțat și ignorat semnalele sonore și luminoase ale semafoarelor de la trecerea la nivel cu calea ferată. Acestora le-au fost reținute permisele pe o perioadă de 90 de zie începând din acel moment. ”Anul acesta, până în prezent, nu am înregistrat nici un accident rutier cu victime, pe raza județului Constanța, la trecerile la nivel cu cale ferată. Pe anul 2018 a fost un singur accident rutier de acest gen, rezultat cu o persoană rănită grav. Sancțiunile pe care le vor primii șoferii care nu respectă legislația de la trecerile la nivel cu cale ferată sunt: între 2 și 20 de puncte amendă și reținerea permisului de conducere pe o perioadă de 90 de zile fără drept de circulație”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Constanța.

Precizăm că, timp de 6 ore, peste 1.500 de polițiști de la Transporturi, Rutieră și Ordine Publică au acționat, atât în zona trecerilor la nivel cu calea ferată semnalizate cu mijloace automate, cât și a celor semnalizate doar cu indicatoare rutiere, pentru creșterea siguranței călătorilor.

De asemenea, pe parcursul acțiunii, polițiștii au realizat și o inventariere a trecerilor la nivel cu calea ferată, urmând ca riscurile identificate să fie comunicate tuturor factorilor responsabili cu siguranța transporturilor.

În activități, alături de polițiști, sunt angrenați jandarmi și polițiști locali.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce langa trecerea de cale ferata de le caraiman la intersectie cu stada albastra este linie contiunua??
1
0
In timpul actiunii au fost depistate si trei autovehicule... Acestora le_au fost retinute permisele...
6
0
La Frecerile cu caiile ferate sunt praf. Iti rupi masina in doua. Pentru asta nimic?
2
0
Dar zilnic nu vezi picior de politist in oras sa dirijeze si ei ceva
5
2
Politia transporturi se ocupa de alte magarii ascultari de telefoane nimic de transporturi.Gunoaiele si verdeata arata cat de gospodari sunt politistii din statia cf palas niste panarame si betivi condusi de un tigan boschetar din fetesti un sifonar la parchetul constanta.la cacat cu politia transporturi
2
3
intre doua sanctiuni, m-a facut Postea posta.
3
2
Pe langa faptul ca esti analfabet mai esti si prost!
4
13
Da ce ma' vreti sa traiti cat broasca testoasa?Daca ai polita de asigurare de viata faci mostenitorii fericiti!
11
3
Bravo politiei pentru aceasta initiativa.Repetatile idiotilor pana ametesc ca TRENUL are prioritate intotdeauna,chiar daca este trecere cu bariere pt ca se poate sa fie vreodata o defectiune si sa nu functioneze bariera.Inainte aveti preavertizare cu trenul iar la trecere aveti STOP si CRUCEA SF.ANDREI asa ca opriti la trecerea cu calea ferata daca nu vreti sa aveti se voi o cruce acolo SOFERILOR IDIOTI.
23
7
Puneti militienii sa taie tufisurile din lungul liniei de tren ca sa poata avea si soferii vizibilitate?
15
9

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369