REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° ConstanÈ›a Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.4° ConstanÈ›a Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale cu ţigări

Acţiune pentru combaterea evaziunii fiscale cu ţigări

Replica API 8 ianuarie 2012 | 00:00 192

Şase percheziţii domiciliare au fost efectuate în perioada 5 - 6 ianuarie a.c., pe raza Municipiului Călăraşi, Judeţului Brăila şi Municipiului Bucureşti, pentru combaterea activităţilor ilicite cu ţigarete. Peste 3.400 pachete de ţigări au fost ridicate în vederea confiscării.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Călăraşi şi Serviciului de Intervenţie Rapidă Călăraşi, în cooperare cu ofiţeri ai Direcţiei Generală de Informaţii şi Protecţie Internă, au descins, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Călăraşi, la locuinţele mai multor persoane suspecte de săvârşirea de infracţiuni sancţionate de Codul Fiscal.

Trei percheziţii au fost efectuate în Bucureşti, două în Brăila şi una în Călăraşi.

La domiciliul lui T. Marian, de 30 ani, din Bucureşti, au fost găsite 2.513 pachete de ţigarete de diferite mărci, cu marcaje fiscale emise de Republica Moldova. În localitatea Lacul Sărat, Judeţul Brăila, la domiciliul lui C. Stănel, de 32 ani, a fost identificată o autoutilitară a cărei platformă prezenta modificări speciale pentru a fi folosită la transportul ţigaretelor între Brăila şi Bucureşti. La domiciliul lui C. Gigel, de 61 ani, din Municipiul Brăila, în podul casei, a fost găsit un pistol cu bile, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor pentru stabilirea provenienţei armei. În Municipiul Călăraşi, în garajul unui imobil, poliţiştii au găsit un autoturism al cărui proprietar este Z. Mihai, de 33 ani, din Bucureşti. În interiorul maşinii au fost găsite ascunse 600 de pachete de ţigarete de diferite mărci, cu marcaje fiscale emise de Republica Moldova. În apropierea imobilului supus percheziţiei au fost găsite abandonate alte 300 de pachete de ţigarete. Întreaga cantitate de ţigarete a fost ridicată în vederea confiscării. De asemenea, autoturismul a fost ridicat pentru continuarea cercetărilor în dosarul penal întocmit în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete, conform prevederilor Codului fiscal.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272