REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Activitatea Direcţiei de Sănătate, verificată de consilierul ministrului Cseke

Activitatea Direcţiei de Sănătate, verificată de consilierul ministrului Cseke

Replica API 19 iulie 2011 | 00:00 80

Geza Molnar, la Constanţa

Geza Molnar, la Constanţa

Subordonaţii Ministerului Sănătăţii din Constanţa au intrat ieri în evaluări. Medicul Geza Molnar, consilierul ministrului Sănătăţii Cseke Attila, s-a deplasat luni în teritoriu pentru a-i lua "la puricat" pe reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa. Deşi se zvonea că vizita dr. Geza Molnar are legătură cu descentralizarea DSP-ului, acest lucru a fost infirmat de către managerul instituţiei, dr. Constantin Dina.

Cert este că vizita oficialului la Direcţia de Sănătate Constanţa nu a fost una de scurtă durată. Medicul a dedicat mai bine de şase ore specialiştilor constănţeni, timp în care le-a analizat activitatea în amănunt. În cadrul întâlnirii, dr. Geza Molnar s-a interesat de planul de activităţi profesionale, bugetul alocat pentru acest an, cheltuielile efectuate pe primul semestru al acestui an, principalele realizări în cadrul compartimentului de supraveghere şi cel de laboratoare, unde au fost prezentate aspecte privind vaccinările, supravegherea alimentelor şi a apei, infecţiile nosocomiale, numărul de probe bacteriologice efectuate de către laborator pentru depistarea bolilor transmisibile, situaţia dotărilor tehnico-materiale şi problemele legate de mijloacele de transport. "S-a făcut o evaluare a programelor de sănătate care se desfăşoară prin Direcţia de Sănătate Publică. Rezultatele activităţii au fost mulţumitoare, adică oamenii noştri şi-au făcut datoria fără nici un fel de probleme. Domnul Molnar a venit doar pentru a evalua programele de monitorizare a apei potabile, a apei din locurile de îmbăiere, a mamei şi copilului, a programelor HIV-SIDA şi TBC, cât despre descentralizare - sunt pure speculaţii", a declarat, pentru "Replica", dr. Constantin Dina, directorul DSP. Conform surselor noastre, în urma evaluării de ieri, laboratoarele din cadrul direcţiilor de sănătate publică ar urma să fie clasificate în funcţie de dotări şi personal. De altfel, se ia în calcul implementarea unui sistem integrat la nivel naţional. Facem şi precizarea că evaluarea făcută de dr. Geza Molnar pe fiecare departament în parte va conta la descentralizarea Direcţiei de Sănătate Constanţa, programată pentru luna septembrie a.c.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108