REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.1° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.1° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Activitatea senatorilor constănțeni, pe anul 2019. Cine a fost cel mai harnic!

Activitatea senatorilor constănțeni, pe anul 2019. Cine a fost cel mai harnic!

Replica API 28 decembrie 2019 | 00:53 618

Județul Constanța este reprezentat, la nivelul Senatului, de cinci senatori. Trei PSD, unul USR și un independent, afiliat grupului PNL. În cursul anului 2019, unii au avut o activitate intensă, alții sunt semnatarii unor proiecte legislative și atât. Cu ce se laudă senatorii constănțeni și cine are cea mai stufoasă activitate?!

Ștefan Mihu, senator PSD, este semnatarul a peste 20 de proiecte legislative, precum: Proiectul Legii manualului şcolar; Proiect de Lege pentru instituirea zilei de 1 noiembrie ca Ziua Naţională a Radioului; Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap; proiect de Lege privind activităţile de transport alternativ cu un vehicul cu conducător auto “VTS”; Proiect de Lege privind îngrijirea persoanelor în stare comatoasă. A avut 7 interpelări, precum: ”Reînființarea flotei comerciale maritime a României”, ” Disfuncționalități în utilizarea voucherelor de vacanță”, ” Situația Spitalului Clinic C.F. Constanța”, ” Radiocomunicațiile navale pentru porturile românești la Marea Neagră. A avut 9 declarații politice și 6 luări de cuvânt în Plen, dar și două interpelări adresate Prim Ministrului.

Ştefan Mihu

Tit Liviu Brăiloiu, senator PSD, are 20 de proiecte legislative, dintre acestea enumerăm: Proiectul Legii manualului şcolar; Proiect de Lege pentru instituirea zilei de 1 noiembrie ca Ziua Naţională a Radioului; Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap; Proiect de Lege privind activităţile de transport alternativ cu un vehicul cu conducător auto “VTS”; Proiect de Lege privind îngrijirea persoanelor în stare comatoasă. Brăiloiu are 10 declarații politice, dintre acestea amintim: „Uite cine vorbește de Constituție!”; «Reforma» PSD versus reformele înfăptuite de PSD”; „2019 – un an contradictoriu”, „Candidații la președinție și interesele românilor”, ” Manifestațiile violente – substitut antidemocratic al dreptului legal de a protesta”. Senatorul are și 13 luări de cuvânt în Plen.

Liviu Brăiloiu

Nicolae Moga, senator PSD, are 13 proiecte legislative, cum ar fi proiectul de Lege privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.34/2015 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbţiei fondurilor externe nerambursabile; Proiect de Lege pentru instituirea zilei de 1 noiembrie ca Ziua Naţională a Radioului; Propunere legislativă pentru completarea art.60 din LEGEA nr.227 din 8 septembrie 2015 privind Codul fiscal; Proiect de Lege privind modificarea şi completarea Legii nr.51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat. Are 6 declarații politice, cu temele: „8 decembrie – Ziua Constituției”; „Constanța – Capitala Tineretului din România”, Schimbările climatice sunt o realitate. Planeta Pământ este în pericol!”, «Nu există o revelație mai profundă a sufletului unei societăți decât felul în care își tratează copiii» – Nelson Mandela”, „Apa este un drept universal”, „Noi măsuri pentru protecția delfinilor din Marea Neagră”. De asemenea, are 6 luări de cuvânt în Plen.

Nicolae Moga

Vergil Chițac, independent, are 5 inițiative legislative, precum propunerea pentru modificarea și completarea articolului 1 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.56 din 25 noiembrie 2015 privind plata tratamentului în străinătate al persoanelor a căror stare de sănătate a fost afectată în urma tragicului eveniment din data de 30 octombrie 2015 produs în clubul Colectiv din municipiul București; Propunere legislativă privind modificarea Legii nr.208 din 20 iulie 2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente; Propunere legislativă privind aprobarea obiectivului de investiţii Autostrada Braşov-Bacău. A avut o declariție politică cu privire la incidentul diplomatic din Constanța, atunci când Muftiul cultului musulman din România a organizat evenimentul religios musulman, denumit „Săptămâna Nașterii Profetului Muhammed”. Pe scenă a urcat, pentru a-şi susţine discursul, adjunctul ambasadorului SUA la București, Abigail Rupp. Însă, imediat, consulul Turciei la Constanța i-a spus că discursul domniei sale nu este în program. Adjunctul ambasadorului SUA la București, Abigail Rupp, a mulţumit publicului din sală şi a părăsit scena. Ca o consecință a acestui fapt, Chițac a decis să se retragă din grupul de prietenie România-Turcia din Parlamentul României.

Vergil Chiţac

Chițac a avut anul acesta și două interpelări în Plen. ”Încălcarea prevederilor art. 18 din Ordinul nr. 1204/2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind autorizarea plajelor în scop turistic”, și Interpretarea art.51 din OUG nr.114/2011 privind atribuirea anumitor contracte de achiziții publice în domeniile apărării și securității aprobată prin Legea 195/2012 și modificată prin Ordonanța de Urgență

Ramona Dinu, senator USR, are, alături de colegii săi, are 9 propuneri legislative şi 9 declarații politice: „Protejați albinele pentru a proteja România. Spuneți «nu» neonicotinoidelor!”; „Viitorul guvern trebuie să restabilească echilibrul bugetar și să facă ordine după guvernarea ratată a PSD”; Depopularea României nu se rezolvă cu câteva sute de lei în plus la salariu”; „Palatul Regal din Mamaia, un monument cu o istorie pierdută pe fondul corupției sistemice”. Are de asemenea 13 întrebări și interpelări: ”Solicitare informații cu privire la situația Palatului Regal din Mamaia”; ”Recuperarea de către stat a prejudiciului cauzat prin infracțiuni de corupție”; Solicitare informații cu privire la Spitalul Municipal Mangalia” sau ” Necesitatea prevenirii infecțiilor asociate actelor medicale”. Are și 3 interpelări la Prim Ministru cu privire la măsurile pentru sprijinirea dezvoltării și modernizării stațiunilor turistice aflate pe Litoralul românesc al Mării Negre; Măsuri pentru stimularea ocupării forței de muncă în sectorul turismului și modificare indicator social de referință. Nu are luări de cuvânt în acest an.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de ai oferi mult cacat la lins claxonului hot ordinar analfabet brailoiu !!!
2
0
initiativele sunt ca si cum eu imi doresc sa fiu milionar dar raman doar la stadiul de proiect. luarile de cuvand nu sunt decat niste jigniri si ofense la adresa adversarilor, etc. sa prezinte ceva palpabil, concret, ceva facut pentru oameni, pentru comunitate. singurul lor scop este sa latre baliverne si sa-si suplimenteze conturile.
4
0
astea nu sunt decat proiecte semnate de ei in numele partidului nu le apartine LOR ca initiativa personala NIMIC!!
9
0
Sunt cel mai bun! Acum il injur pe Fagadau, il sustin pe copilasul meu Scupra ma ajuta cu firmele mele nu ca jegosii de psd-isti care nu asculta de mine!
5
2
Ce prolific a fost derbedeul cu nume de claxon, de-a dreptul incredibil, tinand cont ca el sarmanul abia de leaga o fraza coerenta.
9
2
Moga cel mai corupt parlamentar,o latura de om.
10
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369