REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Activitatea Serviciului Permise Auto este, în continuare, BLOCATĂ

Activitatea Serviciului Permise Auto este, în continuare, BLOCATĂ

Replica API 2 aprilie 2021 | 22:43 6486

Lucrurile continuă să meargă prost pentru elevii şcolilor de şoferi din Constanţa. Se pare că nici până în prezent activitatea Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor nu a revenit la normal şi asta din cauza pandemiei care a stopat activitatea instituţiei, luni bune. În prezent, sunt foarte mulţi elevi care susţin probele teoretice şi care aşteaptă chiar şi patru luni pentru a susţine examenul practic.

Cursanţii se plâng de timpii mari de aşteptare

Persoanele care doresc să obţină permisul de conducere în următoarea perioadă au de aşteptat în jur de trei luni pentru a putea susţine proba practică a examenului. Aceştia se plâng de timpii mari de aşteptare, dând vina pe numărul mic de examinatori. “Mă chinui de un an de zile să obţin permisul de conducere. Toate bune şi frumoase până am ajuns la proba practică. Într-adevăr, nu am fost bine pregătit şi am picat examenul de două ori. Problema este reprezentată de timpii mari de aşteptare între programările la traseu. Îmi expiră dosarul într-o lună şi nu mai pot face nimic”, susţine un tânăr. Acesta a mai precizat că într-un an de zile, cât este valabil dosarul, are la dispoziţie doar 2-3 şanse de a promova examenul. “Este foarte greu pentru un începător să înveţe să conducă perfect, să se obişnuiască cu traficul din oraş aşteptând atâtea luni”, a mai declarat tânărul.

Sunt zeci de elevi cărora le expiră dosarul

Reprezentanţii Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Constanţa au precizat că există un blocaj la nivelul desfăşurării activităţii şi că nu există personal disponibil pentru a suplimenta numărul examinărilor. “Suntem blocaţi! Nu avem personal şi nu putem suplimenta locurile. Mai avem locuri libere abia peste trei luni şi jumătate. Sunt mulţi elevi în situația în care le expiră dosarul, însă tot de au de făcut este să facă şcoala din nou, să îşi refacă dosarul. Nu există alte soluţii”, au mai explicat reprezentanţii SRPCIV Constanţa.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Il aveti acum pe cel mai incompetent subprefect provenitul Vilcu Mihai care se ocupa de SRPCIV.Cum credeti ca de la o plantatie de mure poate sa administreze o asa institutie.Asta doar ca a participat la protestele de la 10 august.
10
0
Jos sau cu transportul in comun
6
1
Cel mai mult au de castigat scolile de soferi. Vand ore de conducere suplimentare la greu si vand scoala care expira iar. Din banii astia ajung cumva si la SRPCIV? O institutie care nu e in stare sa deblocheze o situatie de un an de zile. Eficienta maxima! Tot ce stiu sa faca e sa se planga! Intr-un an de zile angajai si calificai nu stiu cati oameni, care te plangi ca nu ii ai!
10
0
Aia care merg cu 10 la ora la examen, vor carnet??
8
1
Ma doare in pwla de voi, dupa mine sa stati si 5 ani
2
14
Dar cu MIZERIA DE SECAREANU NU PUTETI SCAPA CA ALA DISTRUGE TOT DOAR CA ESTE FRUSTRAT DIN CAUZA LUI CUM ARATA SI CA ARE PROBLEME IN FAMILIE SI VIATA PERSONALA ,UN JEG ORDINAR.
17
4
Boschetari ,ca la noi la nimenea !
13
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272