REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Actorii constănţeni, băgaţi în priză: repetiţii prelungite pentru o comedie romantică

Actorii constănţeni, băgaţi în priză: repetiţii prelungite pentru o comedie romantică

Replica API 18 ianuarie 2013 | 00:00 93

Fără decoruri sofisticate

Fără decoruri sofisticate

Repetiţii prelungite! Conducerea Teatrului de Stat pregăteşte de ceva vreme o surpriză publicului constănţean. Mai exact, pe 2 februarie şi pe 3 februarie ac., începând cu ora 19.00, va avea loc premiera piesei "Desculţ în parc", una dintre cele mai spumoase comedii romantice americane. Repetiţiile sunt pe ultima sută de metri, iar actorii sunt chemaţi de două ori pe zi, pentru a fi siguri că vor fi pregătiţi şi vor oferi un spectacol de calitate.

"Acest rol cred că a trecut pe lângă mine până acum în decursul anilor şi cred că "el" m-a căutat şi m-a găsit. Nu mă gândeam la acest rol, dar acum sunt mulţumită. Am fost cotată ca o actriţă de dramă şi, deşi sunt pe scenă de la vârsta de 18 ani, nu am prea jucat roluri de comedie. Dar acum pică foarte bine. În contextul actual, spectatorul sper să plece acasă, regăsindu-se într-unul dintre personaje, pentru că este o poveste simplă de viaţă", a declarat, pentru "Replica", Nina Udrescu, actriţă a Teatrului de Stat Constanţa. Piesa este pusă în scenă după o traducere a scenariului de film, realizată de Zeno Fodor, fostul secretar literar al Teatrului Naţional din Târgu Mureş. Ca formă, este o piesă clasică, ce durează aproximativ două ore, cu o singură pauză. Personajele principale sunt doi tineri proaspăt căsătoriţi, la început de drum. În povestea lor apare mama, un vecin foarte colorat din toate punctele de vedere şi un instalator de telefoane. Distribuţia este formată din Tedi Ştefu, debutant pe rol principal, care îl interpretează pe Paul Brater, Florina Ştefăneţ în rolul lui Carie, Nina Udrescu în rolul mamei, Liviu Manolache în rolul vecinului şi Gelu Ciobanu în rolul instalatorului. Nina Udrescu, deşi distribuită mai mult în roluri de dramă până acum, a acceptat acest rol privindu-l ca pe o provocare. Regia este asigurată de Liviu Manolache, iar scenografia de Eugenia Jianu. Este o piesă pentru toate categoriile de vârstă, super dinamică, menită să binedispună. "Este viaţă pură, super dinamică, făcută special pentru a te face să te simţi bine. Este exact ce se poartă la Paris, Londra şi chiar în Bucureşti. Este realizată cu un buget mic, dar nu asta contează. A mai fost pusă în scenă, dar atunci am jucat textul piesei. L-am jucat atunci pe Paul Brater şi este unul dintre rolurile mele de suflet, care a contat de asemenea la CV-ul meu. Este o piesă pentru toate vârstele şi sper ca publicul să plece mulţumit. Este o piesă care este pusă în scenă de regulă de actori, pentru că regizorii preferă lucruri mai ample. Nu sunt decoruri sofisticate, dar tocmai pentru că este jucată de personaje puţine, într-un decor simplist, măiestria artei actoriceşti este pusă în valoare. Mă aştept la un rol de excepţie din partea Ninei Udrescu", a declarat, pentru "Replica", Liviu Manolache, regizorul piesei.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108