REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Actorul Alex Bogdan, de la Mondenii, prezent la Teatrul de Stat din Constanța

Actorul Alex Bogdan, de la Mondenii, prezent la Teatrul de Stat din Constanța

Replica API 14 martie 2022 | 02:23 1665

Noua sală temporară de spectacol a Teatrului de Stat Constanța și-a deschis ușile pentru public sâmbătă 12 martie a.c., în Constanța. Piesa de teatru care a debutat pe noua scenă s-a numit ”Universuri paralele”. Întregii echipe s-a alăturat și cunoscutul actor Alex Bogdan, care a fost alături de directorul Teatrului de Stat Constanța, Edwin Șimșensohn.

Noua sală a Teatrului de Stat Constanța și-a deschis ușile pentru iubitorii de artă. În seara de sâmbătă 12 martie a.c., a avut loc prima piesa de teatru, numită Universuri paralele, în noua sală tip studio a teatrului.

Directorul Teatrului de Stat, Erwin Șimșensohn, a întâmpinat publicul cu un mesaj prin care a anunțat inaugurarea provizorie a spațiului teatral, deoarece sala fostului teatru Fantazio a intrat în renovare.

Alături de Erwin Șimsensohn s-a alăturat și Alex Bogdan, cunoscutul actor care a jucat în numărate seriale de comedie, câteva dintre acestea fiind Mangalița, Mondenii și Cronica Cârcotașilor.

Directorul Teatrului de Stat și-a continuat discursul de întâmpinare a publicului, după care, acesta și-a invitat oaspeții în sală pentru a lua parte de piesa de teatru.

"Dincolo de faptul că este o avanpremieră a unui nou spectacol în repertoriul teatrului, o avanpremieră este întotdeauna un eveniment special în viața unui teatru. Sala noastră de spectacole a intrat în renovare, sala fostului Teatru Fantazio. Clădirea este a primăriei municipiului Constanța și a intrat într-un proces de renovare, de reabilitare cu fonduri europene, în luna noiembrie. Din acel moment am rămas cumva suspendați pentru că nu am avut nici o alternativă viabilă unde să ne desfășurăm activitățile, din păcate, singura opțiune pe care am considerat-o noi fezabilă pentru a ne desfășura spectacole de teatru așa cum s-au cuveni, ne-a fost respinsă, nu ni s-a deschis ușa, așa cum ne-am fi așteptat din partea colegilor noști.”

Acesta a mai precizat că: ”Am tras câteva semnale de alarmă din cauza lipsei de solidaritate a orașului, dar totuși am găsit parteneri, și țin să apreciez eforturile făcute și de Biblioteca județeană și de Centrul Cultural Teodor T. Burada. În cele două spații am încercat și am reușit într-o oarecare măsură să adaptăm o parte din spectacolele noastre puține, pentru că foarte puține s-au adaptat la acel gen de spațiu. În acele condiții a trebuit să găsim o soluție și acest spațiu în care ne aflăm era până acum trei săptămâni era sediul nostru administrativ, era un spațiu de birouri, a fost transformat printr-un efort foarte mare în timp record într-o sală studio”, a declarat Erwin Șimșensohn, directorul Teatrului de Stat Constanța.

Publicul s-a arătat foarte încântat de scena actului artistic pe care actorii au interpretat-o cu profesionalism.

.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nici nu am auzit de aceasta creatura
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272