REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Actorul Marius Manole vrea să-și ia cetățenie moldovenească

Actorul Marius Manole vrea să-și ia cetățenie moldovenească

Valentina CAMARA 28 noiembrie 2022 | 00:00 655

Astăzi, bucurie. Spectacol la Chișinau. 2 reprezentații cu “Eu sunt vântul” la minunatul Teatrul Alexei Mateevici. Bucuria reîntâlnirii cu publicul de aici, un public cald și dornic să vadă teatru. Bucuria zilei însă a fost și mai mare când, în sala de numai 60 de locuri, a intrat o doamnă și s-a așezat discret undeva în rândul 2. La prima vedere am crezut ca este doamna Președinte Maia Sandu. Dar, imediat mi-am revenit și mi-am dat seama că nu avea cum. Fără SPP, fără tam tam, fara sa se faca mare eveniment mediatic… nu, n-are cum. Doar că ce sa vezi, doamna discretă din rândul 2 era chiar președinta Maia Sandu care și-a cumparat bilet. Am fost invidios pe colegii mei din Basarabia că au norocul ăsta. Să aibă un asemenea președinte. Mâine voi înainta cererea de cetățenie, așa că sunt fericit să vă anunț că eu sunt mandru de președintele meu. Mulțumesc Elena Frunze-Hatman, Anatol Durbală, Sorin Militaru, Valentin Strishkov Vitalie Lascu”, a transmis Marius Manole pe rețelele de socializare.

Marius Manole

Fostul judecător Cristi Danileț a obținut, la rândul său, cetățenia moldovenească în urmă cu câteva zile. Magistratul și-ar dori să urmeze o carieră în domeniul justiției în țara vecină, acesta fiind motivul pentru care a obținut cetățenia.

Conform DC News, unul din patru moldoveni are și cetățenie română, dintr-un total de aproximativ 2.5 milioane de oameni. Doar în ultimii 15 ani peste 580.000 de basarabeni au obținut cetățenia română.

Conform datelor oficiale prezentate de moldoveni, oricine a avut rude în Republica Moldova înainte de 1940 poate obține cetățenia.

Regimul de vize cu statele Uniunii Europene a fost anulat, de aceea, cetățenii din CSI își doresc sa obtineți pașaport moldovenesc. Legea moldovenească spune, că străinii care s-au născut pe teritoriul Republicii Moldova sau ale căror rude au trăit în Moldova înainte de 1940 pot solicita cetățenia moldovenească prin recunoașterea. Conformarea la aceste criterii face posibilă solicitarea cetățeniei. Mai devreme, guvernul moldovean a modificat procesul de obținere cetățeniei, precum și lista de documente necesare pentru a depune cererea. Vă putem ajuta în orice mod pentru a obține cetățenia moldovenească”, e transmis pe cetățenie.md, potrivit fanatik.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
usr moldovenesc
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212