REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.3° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Actorul Michael K. Williams, celebru pentru rolul său din 'The Wire', a murit la 54 de ani

Actorul Michael K. Williams, celebru pentru rolul său din 'The Wire', a murit la 54 de ani

Replica API 9 septembrie 2021 | 02:59 998

Actorul american Michael Kenneth Williams, pe care publicul şi-l aminteşte pentru interpretarea personajului de culoare Omar Little din serialul "The Wire"("Cartelul crimelor"), difuzat în perioada 2002-2008, a murit luni la vârsta de 54 de ani, relatează marţi EFE.

Trupul neînsufleţit al actorului a fost găsit luni în apartamentul său din cartierul newyorkez Brooklyn, iar autorităţile americane indică o posibilă supradoză drept cauză a decesului, deşi această ipoteză nu a fost deocamdată confirmată oficial.

Creatorul serialului "The Wire", David Simon, a fost printre primii reprezentanţi ai industriei de divertisment care şi-au exprimat tristeţea pe reţelele de socializare după aflarea acestei veşti.

"Sunt prea copleşit pentru a putea exprima ceea ce simt. Michael a fost un om bun şi un talent original, iar în călătoriile noastre împreună a meritat mereu cele mai bune cuvinte. Acum aceste cuvinte nu îmi vin în minte", a scris David Simon peTwitter.

"L-am pierdut pe acela care era unul dintre cei mai buni dintre noi", a scris şi actriţa Leslie Jones, care a jucat alături de Michael K. Williams în filmul "Ghostbusters" (2016).

Viola Davis, Mariah Carey, Spike Lee, Taraji P. Henson şi Jeffrey Dean Morgan sunt alte vedete ale filmului sau din industria muzicii care şi-au exprimat tristeţea după moartea prematură a actorului.

Michael K. Williams a devenit cunoscut pe micile ecrane pentru rolul hoţului şi traficantului de droguri Omar Little din "The Wire", unul dintre cele mai prestigioase seriale din istoria televiziunii americane.

Deţinând abilităţi înnăscute pentru a ieşi din orice situaţie şi o inteligenţă nativă, Omar Little, un bărbat homosexual care frecventa un anturaj extrem de masculin, a devenit unul dintre personajele cele mai charismatice şi mai temute din acest serial dramatic creat de David Simon, a cărui acţiune era plasată în oraşul american Baltimore.

Pe lângă rolul din "The Wire", actorul Michael K. Williams, care a avut o carieră notabilă în televiziune, a jucat şi în alte producţii TV de mare succes, precum "Boardwalk Empire" (2010-2014), "The Night Of" (2016) şi "When They See Us" (2019). El a interpretat, de asemenea, roluri memorabile pe marile ecrane şi a jucat în mai multe filme, precum "12 Years a Slave" (2013), dar şi în lungmetrajul TV "Bessie" (2015).

Una dintre ultimele sale apariţii a fost cea din "Lovecraft Country" (2020), o ambiţioasă producţie HBO care combină fanteziile scriitorului H.P. Lovecraft cu reflecţii asupra rasismului în Statele Unite.

Michael K. Williams a fost de patru ori nominalizat la premiile Emmy - niciodată pentru rolul său din "The Wire" -, dar nu a câştigat această recompensă prestigioasă din industria de televiziune.

Originar din Brooklyn, unde şi locuia, Michael K. Williams şi-a început cariera ca dansator şi, după ce a apărut în mai multe videoclipuri ale unor artişti ca Madonna şi George Michael, a făcut tranziţia spre televiziune. De-a lungul anilor, actorul american a vorbit de multe ori despre problemele lui cu drogurile, inclusiv în perioada în care juca în "The Wire".

În 2016, a povestit într-un interviu acordat postului de radio NPR că a găsit sprijin la o biserică din New Jersey într-un moment foarte complicat al vieţii sale, când dependenţa de droguri ameninţa să îi distrugă cariera, scrie agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272