REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
15.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Actriţa Catherine Deneuve a lansat noul său film care explorează drama radicalizării islamiste

Actriţa Catherine Deneuve a lansat noul său film care explorează drama radicalizării islamiste

Replica API 14 februarie 2019 | 00:00 303

Catherine Deneuve

Noul film al lui Catherine Deneuve, „L'adieu à la nuit” care surprinde frământările generate de radicalizarea islamistă a unui tânăr, a fost lansat la Berlin iar actriţa a vorbit despre drama familiilor care se confruntă cu pierderea unor apropiaţi sunt seduşi de agenda extremistă, arată Reuters.

Toleranţa şi înţelegerea lipsită de prejudecăţi s-ar putea să fie singurele moduri în care putem să încercăm să îi salvăm pe tinerii europeni care vor să se alăture militanţilor islamişti din Orientul Mijlociu, a spus Catherine Deneuve la lansarea noului său film, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

„Personajul pe care îl interpretez în film este cu siguranţă o femeie inteligentă, este şi foarte tolerantă, e o persoană care nu îi judecă pe ceilalţi şi încearcă să înţeleagă”, a explicat actriţa franceză.

Filmul „L' adieu a la nuit" spune povestea lui Muriel, interpretată de Deneuve, care încearcă să îşi oprească nepotul să îşi părăsească familia pentru a se alătura organizaţiei teroriste Stat Islamic în Siria.

Peste 5.000 de europeni, cei mai mulţi din Marea Britanie, Franţa, Germania şi Belgia s-au alăturat de-a lungul timpului luptătorilor islamişti din Siria şi Irak.

Catherine Deneuve a ştiut cu multă inteligenţă să facă trecerea de la rolurile de sex-simbol din tinereţe la roluri mature, serioase, şi rămâne una dintre cele mai căutate actriţe franceze. Pe parcursul carierei sale impresionate, actriţa a câştigat două premii César, o Copa Volpi la Festivalul de la Veneţia, un Urs de Argint la Festivalul de la Berlin şi o nominalizare la Oscar.

Simbolizând eleganţa franceză, Catherine Deneuve este una dintre puţinele actriţe din Franţa care au fost incluse în Hall of Fame, la Hollywood. Pe 7 decembrie 2013, la Berlin, Catherine Deneuve a fost recompensată cu un premiu pentru întreaga carieră la gala organizată de Academia de Film Europeană.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212