REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Actriţa Florina Stănculeţ a devenit mai responsabilă de când este mamă

Actriţa Florina Stănculeţ a devenit mai responsabilă de când este mamă

Replica API 29 aprilie 2013 | 00:00 825

"Am simţit că s-au schimbat multe în mine!"

"Am simţit că s-au schimbat multe în mine!"

Florina Stănculeţ a vrut să devină actriţă de când se ştie. Talentul şi înclinaţia către artă au fost observate de părinţii ei, care au încurajat-o şi sprijinit-o din copilărie. A cochetat cu teatrul încă din liceu, când a făcut parte din Trupa de Teatru Francofon a Alianţei Franceze. După un timp, o parte din trupă a fost preluată de un lector al Universităţii "Ovidius", de origine franceză, pe nume Frederic Fioletti, din care făcea parte şi Florina.

Participarea trupei la Festivalul de Teatru Francofon Universitar de la Suceava a făcut-o pe actriţă să-şi realizeze adevăratul potenţial. Piesa cu care s-au prezentat a luat premiul pentru cel mai bun spectacol, iar Florina a fost nominalizată pentru cea mai bună interpretare feminină. Anul următor, aceeaşi trupă a participat cu piesa "Întoarcerea bătrânei doamne" de Frederic Durenmatt, iar actriţa a fost considerată cea mai bună interpretă. Încă de pe băncile facultăţii, pe care a urmat-o în Constanţa, la Universitatea "Ovidius", a fost distribuită încă din anul III, în "Ultima oră", unde avea rolul principal feminin. Suportul colegilor i-a fost de mare ajutor, pentru că era emoţionată şi plină de temeri. "Era pentru prima dată când am fost distribuită într-un rol principal. Aveam temeri, că nu voi face faţă. Colegii mi-au fost de mare ajutor. M-au sprijinit în totalitate. Pe atunci nu aveam atât de dezvoltat simţul improvizaţiei, dar pe parcurs am învăţat, m-am adaptat", a declarat pentru "Replica", Florina Stănculeţ, actriţă a Teatrului de Stat. Imediat după terminarea facultăţii, s-a angajat la Teatrul pentru Copiii şi Tineret, unde a jucat cu plăcere timp de doi ani, dar simţea că îi lipseşte ceva. Publicul, măria sa publicul, cu emoţiile pe care le transmite, cu aplauzele şi criticile lui, au făcut-o pe Florina să dea concurs la Teatrul de Stat pe care l-a trecut cu brio. Începând din anul 2005, când a fost angajată a fost distribuită în multe roluri. Frumuseţea exotică, dăruirea, pasiunea şi talentul, au făcut-o să fie pe rând Rafila din "Şatra", Sarmisegetuza din "Titanic vals", Abigail din "Vrăjitoarele din Salem", Angelique din "Bolnav închipuit", Kitty" din "Strangers in the night", etc. Unul dintre rolurile favorite este Angelique, pentru că a putut să-şi pună în valoare toate calităţile actoriceşti, a putut să cânte live melodii ale lui Marilyn Monroe, pe care o adoră. La un moment dat a fost nevoită să facă o pauză, pentru că în viaţa ei a intervenit un miracol. Băieţelul ei, Ştefan, în vârstă de un an şi 10 luni, reprezintă acum pentru ea tot universul. Se consideră schimbată, în bine şi consideră că rolul de mamă a făcut-o să devină mai responsabilă. A revenit pe scenă, în "Desculţ în parc", cu aceeaşi emoţie ca la început şi din nou a avut parte de sprijinul colegilor. " Am simţit că s-au schimbat multe în mine. Am devenit mai responsabilă. Rolul de susţinător m-a făcut să fiu în felul acesta. Când am revenit pe scenă, simţeam o avalanşă de emoţii, de gânduri. Era ca şi cum aş fi debutat din nou. Încă o dată, colegii m-au susţinut. Oricum simţul scenei nu se pierduse şi rolul de susţinător pe care îl am cu băiatul meu, m-a învăţat să-i susţin şi pe alţii", a mai declarat Florina Stănculeţ.

Marieta ŞTEFAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272