REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Mohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

Mohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

Replica API 19 mai 2022 | 00:12 7931

A lăsat mediul de afaceri, după 30 de ani, pentru a începe o carieră în politică. Are încredere că poate schimba ceva, că poate fi diferit față de actuala clasă politică și spune că a venit timpul să facă cineva ceva bun pentru oameni. Mohammad Murad, președintele executiv al PER, a acordat un interviu ziarului Replica de Constanța, în cadrul căruia a dat de pământ cu actuala clasă politică. Spune de ce a ales PER și nu PSD, mai ales că i s-a propus să fie candidatul social democraților la Primăria Constanța, la alegerile din 2024, dar a vorbit și despre problemele cu care se confruntă mediul de afaceri.

În debutul interviului, Mohammad Murad, președintele executiv PER și cel mai mare investitor din sudul litoralului, a dezvăluit motivul pentru care a ales să se înscrie în PER, un partid mic, aflat în construcție, și de ce a ocolit PSD sau PNL.

Nu am făcut parte din niciun partid, am fost mai apropiat de gândire liberal, liberalii s-au îndepărtat de mediul de afaceri și m-am gândit că în viață sunt niște etape care trebuie trăite din plin și e nevoie de niște proprietăți. A venit momentul să dau înapoi tot ce am acumulat în 30 de ani de afaceri în România. E nevoie de experiența noastră, trebuie să ne gândim la generațiile viitoare. Vreau ca vocea mea să fie auzită de milioane de oameni”, a spus Mohammad Murad. ”În politică se fac multe promisiuni, este un obicei, cât din ele se îndeplinesc…foarte puține. Se gândesc la alegeri. Domnul Orban a zis că va fi aproape de mediul de afaceri, a fost undeva la 25 %. Dar, în general, politica liberală e departe de mediul de afaceri. De aceea am ales un partid mic, nu mă duc la putere, mă duc la construcția unei piramide”, a completat acesta.

PSD Constanța mi-a propus să candidez la Primăria Constanța în 2024

Întrebat dacă PSD Constanța a încercat să-l coopteze în partid, Murad a declarat că i s-a propus să fie candidatul PSD la Primăria Constanța, în 2024, dar a refuzat. ”A fost întâlnire, a fost propunerea de a fi candidatul PSD la Constanța, pentru 2024, dar nu pot să zic că e o soluție să fiu candidatul PSD. Mi se pare mai important să construiesc în PER alternative. Oamenii din partidul nostru sunt oameni simpli, cred că mai bine sunt cu ei, decât cu un partid cu putere. N-aș putea să comentez despre PSD, mi se pare că sunt mai deschiși decât cei de la PNL. Mai multe uscături sunt în PNL, iar la Constanța cred că vorbim de deșert, nu de uscături”, a spus președintele PER.

Despre Chițac: 10 persoane care nu sunt din Constanța au decis în locul constănțenilor; o mișcare greșită

Mohammad Murad nu a ezitat să vorbească și despre Vergil Chițac și calitățile acestuia la Primăria Constanța. Murad spune că a fost o mișcare greșită candidatura edilului, iar cei care au decis acest lucru trebuie să-și asume. ”Au vrut mai multe persoane care nu sunt constănțeni, s-au gândit să vină cu un primar care are conexiuni al nivel regional, politice, și au venit cu soluția: Chițac. Am tot respectul, dar nu e persoana pe care să o găsești în cartiere, în parcuri, să vină cu soluții, să prospere orașul. 10 persoane care nu sunt din Constanța au decis în locul constănțenilor. A fost o mișcare greșită candidatura lui Chițac și trebuie să-și asume acest lucru. De acord, e un militar respectat, onest, dar avem nevoie de un administrator, de om gospodar, să știe…când pune mâna pe pâine, ce făină s-a folosit. Rezultatul arată că nu au fost proiecte pentru Constanța, față de alte orale. Constanța e pe locul 13, din punct de vedere economic”.

Ce ar fi făcut Mohammad Murad dacă ar fi fost primarul Constanței… ” În doi ani, Constanța ar fi arătat mai curată, mai prosperă, cu creșteri de salarii. Aș fi respectat mediul de afaceri, m-aș fi consultat cu ei, i-aș fi invitat pe seniori și m-aș fi folosit experiența lor, aș fi organizat latura turistică

Murad: Am fost singur, ei au fost mulți

Întrebat care este relația cu Cristian Radu, în prezent, Murad spune că nu este una de prietenie, dar este de respect. ”Am o relație de respect cu Cristian Radu, cel cu care am concurat. M-am simțit câștigător, pentru că eu am fost singur, ei au fost mulți. Eram un om simplu. Am avut discuții cu primarul… am plătit 2 milioane de euro taxa de la turiști, sunt convins că putea să facă mai mult. Dar am văzut că a început să miște un pic, asfaltează. Probabil, dacă eram eu, aveam mai multă putere. Eu nu mă opresc la cifre, dacă nu erau bani în primărie, puneam de la mine”.

Murad: ”Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda”

Mai mult, acesta a declarat că a uitat ce s-a întâmplat în trecut, însă nu va face sacrificii și nici nu se va preda lui Cristian Radu, ca să-i meargă bine. ”Am un dar oferit de Dumnezeu: uitarea. Din trecut nu se trăiește, se învață. Orice proiect vrea Radu să facă, îl sprijin. E o relație de respect, nu duc un război mai departe. După alegeri, am făcut vreun atac de la Cristian Radu? Nu. Eu nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda nimănui. Nu mă rog de Radu, nu voi sta niciodată drept în fața unui primar. N-am făcut sacrificii să fiu prieten cu Cristian Radu. N-am ajuns la o înțelegere, nu i-am cerut favoruri. Nu am relație de prietenie, am relație de respect”.

Ce are să-i reproșeze edilului din Mangalia: ”Cu 2, 5 milioane aș fi făcut o stațiune… una singură, dar aș fi făcut-o perfect. Sper să schimbe lucruri, că e în beneficiul lui, să arate că e în stare să facă, să schimbe imaginea”.

Cristian Radu sau Zanfir Iorguș?

Mohammad Murad a făcut și o comparație între Cristian Radu și Zanfir Iorguș, iar față de cel din urmă are numai cuvinte de laudă. ”Fiecare dintre ei are latură bună și mai puțin bună. Radu e mai dur, Iorguș e mai sufletist, Iorguș nu mai are viziunea de viitor, Radu vede altfel lucrurile. Cu Iorguș am o relație specială, a fost fair play cu mine, îl apreciez, nu mi-a greșit cu nici un cuvânt. Sunt o persoană care îl respectă, așa cum Iorguș mă respectă. Toată lumea vorbea că proiectele din sudul litoralului sunt datorită lui Iorguș. Eu n-am nici măcar o autorizație de la Iorguș

Unde va candida Mohammad Murad în 2004? Oriunde, mai puțin la Mangalia

Întrebat unde va candida în 2024, dacă ia în calcul unul din sectoarele din București, așa cum s-a vehiculat, sau Constanța ori Mangalia, președintele executiv al PER a declarat: ”Candidatura nu e în planurile mele acum. Niciodată nu mă voi gândi ce voi face peste doi ani. Mie îmi place să dau valoare. Dacă sunt cea mai bună soluție pentru Constanța, Huși… eu mă ofer. Am făcut pentru mine și pentru copii 30 de ani. Acum, dacă ei cred că sunt capabil… sunt cu bagajele făcute… unde sunt interesele românilor acolo mă duc. Sufletul meu e în Dobrogea. Cred că, în altă viață, m-am născut aici. N-aș mai candida la Mangalia, lucrurile se pot schimba foarte mult”.

”Nu e normal ca, în fața unui hotel de 5 stele, să se vândă salam și șuncă”

Întrebat cum comentează susținerilor micilor operatori, potrivit cărora Radu s-a înțeles cu hotelierii pentru a le interzice acestora desfășurarea activităților, de tip magazine, în sezonul estival, politicianul a declarat: ”Credeți că hotelierii au vreo putere? Hotelierii, din păcate, încă nu au cultura de a vorbi liber. Cu magazinele cred că trebuie ajustată decizia. Nu e normal, în fața unui hotel, să se vândă salam și șuncă. Suntem o stațiune turistică. Vrem să vindem, vindem în locuri autorizații, nu lângă un hotel de 5 stele”.

În cadrul interviului, Mohammad Murad a vorbit și despre proiectele sale, pentru antreprenori. Unul dintre acestea vizează organizarea unui curs gratuit de perfecționare unde va dezbate toate problemele de care se lovesc. Mai mult, Murad are în plan și reluarea proiectului pilot ce cuprinde alte 15 proiecte pentru cei care vor afacere în domeniul artei, cofetăriei, mobilei, curățătoriei, etc. Din pricina pandemiei, dar și a altor probleme, proiectul a trebuit stopat.

Mai multe despre proiecte, dar și alte subiecte de interes, puteți urmă în materialul VIDEO de mai jos.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367