REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.1° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Acumularea de gaze este posibila cauză a exploziei care a avut loc la blocul din Craiova

Acumularea de gaze este posibila cauză a exploziei care a avut loc la blocul din Craiova

Victor ROTARU 18 aprilie 2024 | 11:53 479

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seară la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei au fost dusse la spital. ISU Dolj anunță că astăzi au fost reluate acţiunile de căutare și de îndepărtare a elementelor de construcție.

Acumularea de gaze este posibila cauza a exploziei care a avut loc la blocul din Craiova

Acumularea gaze este posibila cauză a exploziei produse miercuri seara la un bloc din Craiova, în urma căreia o persoană a murit și trei au fost duse la spital.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj anunță că azi au fost reluate acțiunile de căutare și de îndepărtare a elementelor de construcție.

"În acest moment s-a reluat misiunea de căutare - salvare și îndepărtare a elementelor de construcție. Presupunem că a fost o acumulare de gaze și s-a produs o explozie neurmată de incendiu. Cercetările sunt în curs de desfășurare, implicându-se toate organele abilitate", a transmis ISU Dolj.

Explozia a avut loc miercuri seara la un bloc cu un etaj din Craiova. În urma evenimentului, etajul întâi s-a prăbușit parțial.

În urma deflagrației, patru persoane au fost afectate, dintre care o persoană găsită în stare de inconștiență, căreia i s-au aplicat manevre de resuscitare, dar care a fost declarată decedată. Femeia care şi-a pierdut viaţa locuia la etajul 1, deasupra garsonierei în care s-a produs explozia.

Celelalte trei persoane au fost transportate la spital cu diverse traumatisme pentru mai multe investigații medicale.

Aproximativ 50 de persoane au fost evacuate din imobil.

Potrivit ISU Dolj, la locul evenimentului au rămas, în cursul nopții, o autospecială cu apă și spumă din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Craiova pentru asigurarea măsurilor de asigurare a zonei, un echipaj IPJ Dolj și un echipaj IJJ Dolj.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie controlate de urgenta toate instalațiile de gaze (coloane pe casa scării și bransamente) executate fără nicio autorizație în foarte multe blocuri din Constanta. Sunt un pericol public imens pe care toți se fac ca nu îl vad pana ce, Doamne ferește, se întâmplă o tragedie. Abia atunci se trezesc, ca de obicei, asa-zisele autorități.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272