REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Acuzaţii GRAVE la adresa conducerii Penitenciarului Poarta Albă: „Omul ăla are mentalitate criminală!”

Acuzaţii GRAVE la adresa conducerii Penitenciarului Poarta Albă: „Omul ăla are mentalitate criminală!”

Replica API 9 august 2017 | 12:16 324

Proteste: au murit oameni!

Proteste: au murit oameni!

Angajații din penitenciare, coordonați de liderii de sindicat, au demarat o serie de proteste care se vor a fi o pârghie înspre rezolvarea problemelor din sistem. Astfel, pe 8 august anul curent, oamenii s-au strâns în fața clădirii Ministerului Justiției, pentru a discuta cu ministrul Tudorel Toader despre neimplicarea acestuia în rezolvarea problemelor din penitenciare. Astfel, acuzațiile au început să curgă, inclusiv în ceea ce privește conducerea penitenciarului Poarta Albă. "Ne-au murit colegi din pricina presiunilor. Muncim în condiții de ev mediu", au spus oamenii. În discuție a intervenit și Gigi Becali, care a spus că directorul penitenciarului are o minte... "criminală"!?

"Ne-au murit colegi! Unul, după orele de program, a fost găsit spânzurat. Nu știu ce anume a determinat luarea acestei măsuri extreme, dar eu cred că stresul de la serviciu, presiunile, problemele personale. Apoi, un alt coleg a fost găsit carbonizat în mașina sa, în apropiere de Medgidia. Un agent care lucra la penitenciarul Poarta Albă, da. Abuzurile de la Poarta Albă se înscriu într-o anumită tradiție în ceea ce privește personalul de acolo. Sunt foarte multe cazuri, am și două recente, de presiuni asupra angajaților, de declarații luate de la deținuți împotriva angajaților, sub presiune, sub promisiunea acordării unor învoiri sau credite, pentru a incrimina angajații.

Nu pot să-mi dau seama de ce are asemenea atitudine conducerea. În opoziție cu aceasta vine atitudinea mai multe decât binevoitorare cu deținuții care au trecut pe acolo. Este cunoscut și scandalul lucrărilor științifice, cum au fost întocmite aceste acte și așa mai departe. Cât despre persoanele care au trecut pe acolo, da, sunt nume sonore: din fotbal, foști miniștri, fratele președintelui mai nou", a declarat unul dintre sindicaliști aflat în fața Ministerului Justiției.

Becali: "Eu nu l-am prins pe director, că dacă-l prindeam îi veneam de hac!"

Ulterior, în cadrul unei emisiuni televizate a intervenit Gigi Becali, care a ținut să precizeze că actuala conducere de la Poarta Albă are mentalitate criminală: "Deci, eu v-am spus! Acolo e director de pușcărie, iar restul, de la el în jos, înseamnă sclavi. La Poarta Albă s-a schimbat directorul și au adus unul cel mai periculos, care spune așa: ce învoire, mă? Ce-i aia pușcărie și să te duci acasă? Stai în pușcărie dacă ești pușcăriaș. Are o mentalitate criminală chiar și cu angajații. Asta se întâmplă. Eu nu l-am prins, că dacă îl prindeam îi dădeam de hac eu. Îl puneam la punct. Doar atâta știu că am vorbit cu deținuți", a spus Becali la Româniatv.

Cum au murit cei doi angajați de la Poarta Albă

Un ofiţer din cadrul Penitenciarului Poarta Albă a fost găsit spânzurat la domiciliul său, în seara de joi, 9 martie, în jurul orei 20.00. Acesta lucra cu deţinuţii pe partea de reintegrare socială şi, potrivit informaţiilor noastre, de circa un an de zile trecea printr-o perioadă extrem de stresantă. Paul L., pentru că despre el este vorba, ar fi fost reclamat la DNA de către superiori, însă, potrivit unor surse, totul ar fi fost o înscenare, în sensul că el ar fi cerut bani persoanelor private de libertate.

Chiar şi aşa, cei care-l cunosc au rămas înmărmuriţi întrucât îl ştiau un om echilibrat, care nu avea probleme cu banii şi care avea un mod de trai liniştit. Imediat au început să curgă acuzațiile cu privire la situația din cadrul unității de detenție. Apoi, la ieșire din Medgidia, spre Valea Dacilor, o persoană de sex bărbătesc a fost gasită carbonizată într-o mașină, marca Renault Simbol, în seara de vineri, 7 aprilie. În urma cercetărilor s-a stabilit că e vorba despre Dumitru A., subofițer la Penitenciarul Poarta Albă. Tragedia a lovit ca un trăznet familia, care era deja îngrijorată, întrucât bărbatul plecase de acasă și nu știa nimic de el.

Liliana CHIRU

Citește și: https://www.replicaonline.ro/se-sparge-tacerea-dupa-ce-un-ofiter-de-la-poarta-alba-s-a-spanzurat-este-vorba-despre-un-alt-abuz-311011/

https://www.replicaonline.ro/incredibil-un-subofiter-de-la-poarta-alba-a-murit-carbonizat-si-a-dat-foc-din-cauza-supararii-314295/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O simpla coincidenta. Cei doi colegi au decedat anul acesta. Cei doi sefi care le stau in gat multora sunt aici de multi ani. E doar o coincidenta ca de la venirea sefului cel mare se intampla tragedii? Asteptam pareri.
0
0
porci numite parnai...
6
4
Capii tuturor relelor din penitenciar sunt domnii Mate Mihai si Banuta Petrica. S-a tot mediatizat acest lucru si se pot verifica multe aspecte, dar se pare ca cei doi au relatii prea mari la Bucuresti si la ANP si nimeni nu poate face nimic. Asa ca la Poarta Alba o sa tit moara oameni si nimeni nu va fi tras la raspundere. Ala de s-a spanzurat a fost amenintat de cei doi. Se poate verifica...
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102