REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Acuzații grave la adresa Romgaz și Petrom

Acuzații grave la adresa Romgaz și Petrom

Replica API 9 februarie 2022 | 01:38 930

Romgaz și OMV Petrom și-au bătut și își bat joc de români în continuare. Cele două firme care extrag gaze naturale din România și-au scăzut considerabil volumele de gaze extrase exact înainte de liberalizarea pieței din România.

”Cu piața liberalizată-traderii și furnizorii pot vinde gazul și energia oriunde in UE - cu producția internă diminuată, cu obligația înmagazinării gazelor scoasă prin lege, România a intrat în lupta economică extrem de vulnerabilă iar românii lipsiți de orice protecție asistată guvernamental”, acuză deputatul PSD Radu Popa, membru al Comisiei de Industrie din Camera Deputaților.

”Producătorii de energie și-au diminuat volumele fix în perioada premergătoare liberalizării pieței. Așa a făcut Romgaz, așa a facut și OMV.

Scrie Mihai Nicuț ieri, citând raportul de activitate al OMV/2021: ”În România, producția de hidrocarburi a fost de 46,42 mil bep sau 127,2 mii bep/zi (2020: 50,51 mil bep sau 138,0 mii bep/zi). Producția medie zilnică, excluzând optimizarea portofoliului, a scăzut cu 7,6%, față de 2020. Producția de țiței și condensat a scăzut cu 4,3%, în principal din cauza declinului natural. Producția de gaze naturale a scăzut cu 11,4%, fiind influențată de declinul natural accentuat al principalelor zăcăminte de gaze naturale.”

Cu piața liberalizată-traderii și furnizorii pot vinde gazul și energia oriunde in UE - cu producția internă diminuată, cu obligația înmagazinării gazelor scoasă prin lege, România a intrat în lupta economică extrem de vulnerabilă iar românii lipsiți de orice protecție asistată guvernamental.

România are gaz care să acopere cele 20% din import dar Romgaz întârzie exploatările. Exemplu: Cu o criminală nepăsare pentru zăcămintele de gaz din onshore, acolo de unde am putea scoate 360 milioane mc gaz/an dacă am fi finalizat colectorul Fulga Merii-Salcia și stația de uscare de la Coșereni.

Dar pentru asta e nevoie de ceva mai mult și ceva mai greu de făcut decât face azi conducerea Romgaz. E nevoie de specialiști și de patriotism economic. Iar când auziți foști premieri ai României vorbind pe la emisiuni despre cum li se rupe lor sufletul de români și cum înțeleg ei criza facturilor, să vă amintiți că gazul din România stă neexploatat în timp ce ei au timp să plângă rentabil.”, scrie deputatul pe pagina sa de socializare, potrivit stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DNA-ul ar trebui sa ii ia cu totul
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212