REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ACUZAŢII GRAVE la Congresul TSD: Sturzu a DEMISIONAT din partid şi i-a cerut lui Dragnea să se suspende de la şefia PSD

ACUZAŢII GRAVE la Congresul TSD: Sturzu a DEMISIONAT din partid şi i-a cerut lui Dragnea să se suspende de la şefia PSD

Replica API 12 decembrie 2015 | 18:59 307

Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democraţi, a anunţat sâmbătă, după un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea în cadrul congresului TSD, că demisionează din partid şi a respins acuzaţiile lansate de preşedintele PSD, anunţă mediafax.ro.

Liviu Dragnea le-a spus tinerilor din partid că sunt liberi să aleagă pe cine doresc la conducerea organizaţiei lor.

Mihai Sturzu şi-a dat demisia din PSD. Anunţul a fost făcut după un schimb foarte dur de acuzaţii între Mihai Sturzu şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea. "Suspendaţi-vă, conform noului statut al PSD, din funcţia de preşedinte, convocaţi un congres al PSD fără liste şi corect, aşa cum dumneavoastră vi l-aţi dorit şi haideţi, că deja este prea târziu, să ne pregătim corect pentru anul 2016", a spus Mihai Sturzu în faţa delegaţilor prezenţi la Congresul TSD.

El a propus ca orice membru PSD să fie suspendat din partid, în momentul în care este trimis în judecată pentru orice faptă de natură penală săvârşită cu intenţie. "Orice membru al partidului să fie suspendat în faza în care este trimis în judecată pentru orice faptă penală, să nu ne mai fofilăm", a spus Sturzu, referitor la faptul că Dragnea a susţinut mereu că noile prevederi ale Codului de etică al PSD nu i se aplică, pentru că dosarul său privind fraudarea referendumului din 2012 nu se încadrează la fapte de corupţie.

"Nici nu ştiu cum să vă întreb, că mi-e ruşine ...dar pe site-ul Înaltei Curţi, la secţiunea corupţie, scrie Liviu Dragnea", i-a mai spus Sturzu, citat de mediafax.ro.

În replică, Dragnea a venit cu "dezvăluiri" despre propunerea pe care i-ar fi făcut-o "domnul aviator Sturzu", imediat după tragedia de la Colectiv. Preşedintele PSD a spus că, la acel moment, "domnul aviator Sturzu" i-a propus ceva cu care nu doar că nu a fost de acord, dar l-a cutremurat: să folosească acea emoţie generată de tragedie, să vină la sediul PSD cu un grup de tineri, să însceneze un conflict cu Dragnea din care să se nască o nouă mişcare politică, după care aceasta să facă o alianţă cu PSD.

"Nu este admisibil să foloseşti o tragedie în care au murit 60 de tineri pentru aşa ceva (...) Dacă reforma în PSD trebuie să înceapă, cu ceva cu aşa ceva trebuie să înceapă", a declarat Dragnea. "Sunt decât câţiva care n-au înţeles că PSD-ul a intrat în altă etapă", a adăugat Dragnea.

Update:

Gabriel Petrea, susținut de Liviu Dragnea, a fost ales sâmbătă președinte al Tineretului Social Democrat, funcție care a fost deținută în trecut și de Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu, iar ultima oară de Mihai Sturzu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218