REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Adăpostul de câini de la Ovidiu, subiect de dezbatere la Constanța! Prefectura, atenționată de un lider ALDE

Adăpostul de câini de la Ovidiu, subiect de dezbatere la Constanța! Prefectura, atenționată de un lider ALDE

Replica API 28 mai 2018 | 00:00 849

Întâlnire de gradul zero și o dezbatere pe un subiect delicat a avut loc luni, 28 mai, la Constanța, unde ALDE a organizat o dezbatere publică pe tema protecției animalelor. La Hotelul Ibis, unde a avut loc conferința, au participat zeci de iubitori de animale, care nu au putut să nu sublinieze, pe lângă acțiunea pe care o doresc cei de la ALDE să o organizeze la Constanța, faptul că la Ovidiu există un „lagăr al animalelor”, nu un adăpost. Ei au solicitat să se încerce să se facă solicitări către autoritățiile publice locale pentru a verifica și închide adăpostul dacă nu sunt respectate anumite norme legislative.

Reprezentantul ALDE și speakerul evenimentului, Tudor Ionescu, a spus că a analizat situația de la Ovidiu și consideră că societatea nu se află în legalitate, mai ales că este un SRL cu un cod CAEN care nu respectă legislația în vigoare cu privire la atribuirea de contracte de ecarisaj. Mai precis, el a punctat faptul că primăriile sunt obligate ori să aibă propriul serviciu de gestiune al animalelor fără stăpân, ori să atribuie serviciul unei firme/asociații/ONG care are ca domeniu de activitate protecția și bunăstarea animalelor. La Ovidiu, societatea funcționează pe un alt cod CAEN care nu are treabă cu acest domeniu,

„Cei de la Save the dogs au făcut o solicitare de control asupra activității desfășurate din cadrul adăpostului de la Greenlife, care are contract cu nu mai puțin de 10 entități. Nu mi se pare în regulă să se încheie un contract cu un SRL. Nu mi se pare în regulă să aibă ore de vizite o oră pe zi. Este o bătaie de joc – între ora 12 și ora 13. Nu mi se pare normal ca dânșii dacă admiră și apreciează activitatea pe care o facem, să nu fie un reprezentant la o dezbatere de genul acesta. Nu mi se pare normal să fie ținut un câine în lanț. L-am văzut pe ușă, nu am intrat. Era ținut în lanț acolo. Acestea sunt lucruri care nu mi se par în regulă. Eu cred că ANSVSA, prin DSV, trebuie să își ridice niște semne foarte mari de întrebare.

Prefectura trebuie să analizeze contractele, pentru că acestea, conform Legii 258, eu nu cred că pot exista. În lege că dacă un UAT nu își înființează serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân, el poate delega căte o persoană juridică sau un ONG/Asociație, care are ca obiect principal de activitate protecția și bunăstarea animalelor. Din câte am înțeles, acel SRL se ocupa cu gunoaie/reciclare. Contractele nu pot fi încheiate cu un SRL”, a punctat Tudor-Tim Ionescu.

De asemenea, de marți, 29 mai, se vor strânge semnături de către ALDE Constanța pentru implementarea unei strategii pornite de partid la București, dar care să se aplice și la Constanța.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DNA sa verifice acest contract cu cantec atribuit unei foste colege a lui Fagadau numita Andrusca Carmen, actual Bucur
1
0
Nu va mai satura Dzeu de bani... Ce faceti cu atatia bani ?! Nu stiti decat sa va contraziceti...sa va cerati...praf in ochi ptr prosti...dar solutii concrete zero...m
0
0
Ce fac cu banii? Pai cumpara boabe pt caini, dar care sunt mancate in mare parte de duduia din foto, uitati-va cum arata! Sigur la micul dejun serveste Pedigree cu lapte!
0
4
Vad ca urla lumea pe aici, nestiind faptul ca banii lor sunt furati de catre primarii si solutia nu este cea abordata acum! Cum va explicati ca se omoara caini pe banda rulanta si ei tot sunt pe strazi? Abandonul trebuie pedepsit..cainii nu vin cu parasuta, tot cei ce rula ca nu vor caini pe strazi ii arunca! ONG , NU primesc bani de la buget local, daca nu stiati.
5
1
Lasa vrajala o dai in baliverne ,veniti cu solutii concrete nu cu manifestari isterice ,zgomotoase pe strazii sau cu furatul banului public gen ONG-uri ,daca vreti sa faceti ceva faceti pe banii vostrii nu tipati ca nu va dat nu stiu ce primarie contracte.
3
5
Eu chiar am luat un caine de pe strada si am grija de el pentru ca toata viata mea am iubit cainii.Asta nu inseamna ca nu am facut donatii pentru batranii dintr-un azil sau ca nu mai dau bani si la copiii mai saraci pe care ii ajut cum pot.Poti sa iubesti si animalele si oamenii, nu sunt sentimente care se exclud reciproc. dar mentalitatea si agresiviatea unora fata de caini este un simptom al unei gandiri de Ev Mediu. Degradarea morala a unora care indeamna la violenta si uciderea lor exprima de fapt micimea sufletului lor pe care, cu toata bunavointa, nu ii pot numi oameni.
7
3
Ce fac cu banii pe care ii primesc si cu ajutoarele pt animale, toate asa zisele ONG-uri de protectie a animalelor. Nu au decat toti iubitorii de caini sa ii ia acasa la ei . Nu poatefi obligata o majoritate sa locuiasca la gramada cu animalele.
7
5
Asta nu este Tudy a lu' Zavoranca?
1
4
Maria Carmen Bucur, sefa GLR, a lucrat in cadrul Primariei Constanta, ocupand functia de sef serviciu.
4
1
De ce ne obliga pe noi majoritatea sa traim ca bin evul mediu cu javrele linga noi ,cine are ciine sa aiba grija de iel nu sa-l lase pe strada liber ,ptr asazisi iubitori de animale luatii acasa fratilor hranitii aveti grija de iei dar nu obligati statul sa aiba grija deiei ca are grija din banii nostri ai contribuabililor si in loc sa faca ceva cu banii aceia se cheltuiesc aiurea . Nu este normal ce se intimpla.
5
6
Unii din aceasta clasa politica este zoofili .
1
7
De copii abandonati cu probleme persoanele fara adapost ,batrani nostri ,cine se ocupa de iei ,tara arde si babele se chiaptana ,nici o initiativa ptr om ,decit ptr animale ,sa inteleg ca omul sa salbaticit si trage mai mult spre animal. ! ?
7
9
Sa veniti in Constanta pe.strada Rachitasi nr 34 sa vedeti in ce conditii sunt tinuti zeci de caini. Intreaga casa si curte este populata de caini care se mananca inrre ei. Dupa numeroase sesizari la organele statului, nu s.au luat masuri in afara de o simpla amenda!
0
6
Eu pinochio primar de Ovidiu fac ce vreau cu adapostul de javre
1
5
Cernavoda.Eu primesc spaga doar de la adpostul Ovidiu nu de la cel Cernavoda.In Cernavoda cainii poate sa faca hora smecheriilor nu ne intereseaza.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108