REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Adăpostul de câini maidanezi i-a dus la disperare pe localnicii din Cogealac: „Urlă câinii zi şi noapte, îi ţin flămânzi...”

Adăpostul de câini maidanezi i-a dus la disperare pe localnicii din Cogealac: „Urlă câinii zi şi noapte, îi ţin flămânzi...”

Replica API 25 octombrie 2017 | 00:00 704

Localnicii din comuna Cogealac au ajuns la disperare din cauza unui adăpost de câini maidanezi. Oamenii reclamă faptul că, zi și noapte, animalele strânse în padocuri fac o gălăgie de nedescris. „Nu mai suportăm. Urlă câinii și zi și noapte, de nu putem nici să dormim. Îi țin flămânzi, se mănâncă între ei, nu știm ce se întâmplă! Din câte am înțeles, nu este normal să fie amplasat un adăpost de câini atât de aproape de locuințele oamenilor, ar trebui să fie la marginea localității. La noi este gard în gard cu casele oamenilor”, a sesizat un localnic. Oamenii spun că au încercat să discute cu angajații de la adăpost, dar nu au găsit înțelegere.

Potrivit evidenței Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, în localitatea Cogealac funcționează un adăpost de câini deținut de SC Puppy Vet SRL (actualmente SC Continental Removal SRL), reprezentat de Ionuț Daniel Radu. Unitate înregistrată sanitar veterinar, în mod legal, ceea ce presupune că respectă prevederile legale, în special cele privind amplasarea.

În realitate, potrivit normelor legale care reglementează înființarea și funcționarea adăposturilor pentru animale, acestea ar trebui să fie amplasate la minim 100 de metri de casele oamenilor. „Distanțele minime de protecția sanitară între teritoriile protejate, inclusiv locuințele umane sunt stabiite prin Ordinul Ministerului Sănătății nr. 119/2014. Conform art. 11 din acest normativ, distanța minimă de protecție sanitară pentru amplasarea unui adăpost de animale, inclusiv comunitare, este de 100 de metri”, precizează reprezentanții ANSVSA. La Cogealac, așa cum reclamă oamenii, adăpostul este situat în imediata vecinătate a curților lor.

Situația adăpostului de câini a intrat și în atenția Primăriei Cogealac, după ce oamenii au făcut mai multe reclamații, edilul local, Gheorghe Alexa, promițând că vor fi purtate discuții atât cu reprezentanții adăpostului, cât și cu autoritățile cu rol de control în domeniu.

De menționat că, în vreme ce reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare susțin că adăpostul funcționează conform normelor legale și, în urma controalelor efectuate, nu au fost descoperite nereguli, un reportaj la fața locului, realizat de o echipă a Kanal D, a evidențiat că adăpostul nu respectă programul cu publicul, porțile fiind ferecate bine, inclusiv în timpul zilei, iar câinii aflați aici nu au crotaliere, așa cum prevede legea.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
scarba de ionut radu daniel e admin de fatada, patroana e cezara popescu, sefa acum la centru de copii, fosta sefa la crese
1
0
Astia care comentati ca avem copii care invata la lumanare... daca ati studia problema si ati pune lucrurile cap la cap, ati vedea ca asemenea adapostui inghit miliarde din bugetele locale... degeaba.Cat despre omorare... suntem in 2017, prca ar trebui sa fim mai evoluati...
4
0
jigodiilor care comentati.. cacati copii cand n-aveti ce manca si dupa aia va plangeti ca n-aveti cu ce-i hrani. oameni de cacat sunt aia care nu mai au suflet pentru niste necuvantatoare. MARS AM ZIS
9
5
E bine ca in tara asta vedem cat de greu o duc cainii si uitam ca avem copii care invata la lumina lumanarii si nu au ce manca ...dar e bine ca babele de la bloc stiu sa hraneasca cainii!!!oameni de cacat
3
9
de ce nui omoara ?
1
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367