REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
15.7° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Adăpostul pentru câinii comunitari vă aşteaptă să adoptaţi!

Adăpostul pentru câinii comunitari vă aşteaptă să adoptaţi!

Replica API 28 august 2019 | 00:00 754

Există tot mai mulți câini fără stăpân, fie că aceștia au fost născuți și crescuți pe străzi, fie că au fost abandonați la un moment dat de către stăpânii lor. Conform reprezentanțiilor Serviciului Gestionare Animale Abandonate, în jur de 200 de câini se află momentan în adăpostul de pe strada Vârful cu Dor, așteptându-și “familia”. Aici se oferă posibilitatea doritorilor și iubitorilor de câini de a adopta unul sau chiar mai mulți. Totodată, reprezentanții serviciului în cauză au declarat că locuitorii de la malul mării chiar adoptă.

Constănţenii preferă, în general, câini de rasă, pe care îi cumpără din pet-shopuri sau de la diverşi crescători. Prețul unui câine de rasă poate ajunge la suma de 2.000 de lei sau chiar mai mult de atât. În schimb, Serviciul Gestionare Animale Abandonatele oferă posibilitatea celor care își doresc să adopte un câine, oportunitatea de-a o face gratuit respectând doar următoarele condiții: prezentarea unui act de deţinere a spaţiului din care să rezulte condiţiile corespunzătoare de creştere şi adăpostire a câinilor; dovada resurselor materiale pentru creşterea şi întreţinerea câinilor; acordul asociaţiilor de proprietari sau, după caz, a vecinilor, în cazul adoptării a mai mult de 2 câini; înregistrarea, imediat după adopţie, a câinilor în Registrul de evidenţă a câinilor cu stăpân. De aceea, cei înteresați pentru adoptarea unui patruped sunt așteptați cât de curând în adăpostul pentru câini de pe strada Vârful cu Dor numărul 5.

Povestea emoționantă a unui constănțean care a adoptat un câine

Un constănțean care a adoptat un câine de la un vecin declară că s-a ales cu un prieten pe viață: “În urmă cu șapte ani, unui vecin i-a fătat cățeaua și acesta nu știa cum să dea din ei, erau vreo cinci. M-am hotărât să iau unul din ei, era o cățelușă neagră și speriată. După ce am adus-o acasă, se îndepărta de noi, era fricoasă. Stătea mereu ascunsă, undeva unde să nu poată fi observată. Cu cât trecea timpul, cu atât cățelușa se obișnuia cu noi, iar acum ea deja este ca un membru al familiei. Chiar daca avem mâncarea lăsată pe masă, ea niciodată nu îndrăznește s-o atingă. Ea ne înțelege mai mult decât ar face-o un om. În urmă cu vreo patru ani au prins-o hingherii, noi o așteptam la poartă, iar copiii plângeau. A doua zi ne-au sunat, cățelușa avea cip, astfel am reușit s-o luăm înapoi. O iubim, iar ea ne iubește dublu”, a reclamat acesta, pentru cotidianul Replica de Constanța.

Din fericire, oamenii fac adopții, conform reprezentanților Serviciului Gestionare Animale Abondonate care ne-au comunicat că: “La momentul actual se fac adopții în cadrul adăpostului”.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pentru ADOPTIE? Asta numeste primaria publicatie? O fituica de 2 lei citita de hingheri? Sa mai spun de javrele alea care primesc milionul ca sa-i prinda si ei ii omoara? Sa mai spun de scarbele de la birouri care numai numarul de la pantofi nu ti-l cer si te plimba de trei patru ori ca sa-ti dea un prapadit de caine si ala rupt de foame si de boli? Scarbele dracului!
4
2
adoptii? propagandisti comunisti.. adoptiile sunt doar cele reale, cand iei cainele si stii ca traieste, nu cand incarci masina unora cu 30 de caini, care ajung unde? la cine? ii tineti flamanzi, mor de foame in ecarisaj. sa va fie rusine, javrelor!
4
0
E BUNI PENTRU MICI LA GRATAR.
1
4
mai aveti pui de-ai lui fecalau ca as venii sa adopt unul
2
1
Papagal esti tu ma boule.Eu am 2 caini luati de pe strada,inainte de a ajunge la adapost.Am vrut doar sa atrag atentia ca unele reguli pot alunga oamenii care vor sa ia caini in adoptie.Crede-ma ca si eu sunt satul de rahati peste tot si strazi pe unde nu poti merge din cauza haitelor.Dupa cum ai raspuns,e clar ca nu ai caine.Dar tu esti unul din cei care in spatele ecranului esti mare si tare.Esti doar prost.
2
1
cine adopta sa plateasca vaccinurile
2
3
Citeste legea si apoi comenteaza, papagalule! Din cauza rahatilor ca tine ne-am umplut de rahati de caine.
5
4
Dovada resurselor materiale pt cresterea si intretinerea cainilor?Vor adeverinta de salariu sau ma duc cu teacul de bani sa le arat ca am bani? Mai vor si dovada de spatiu? Parca ma duc sa iau vreun credit.Ce prostie! Si se mira ca nu vine lumea.
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108