REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Aderarea la Schengen şi sursele de energie regenerabilă, abordate în discuţia dintre Nicolae Ciucă şi preşedintele Parlamentului danez

Aderarea la Schengen şi sursele de energie regenerabilă, abordate în discuţia dintre Nicolae Ciucă şi preşedintele Parlamentului danez

Redacție 28 septembrie 2022 | 00:00 310

Aderarea României la Spaţiul Schengen, diversificarea surselor de energie şi continuarea sprijinului pentru Ucraina s-au numărat printre temele abordate, marţi, în discuţia dintre premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi preşedintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Henrik Dam Kristensen.

Sursa foto: Guvernul României/facebook.com

Conform unui comunicat transmis de Guvern, întâlnirea a avut loc în contextul participării la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe, citează Agerpres.

"Premierul român a apreciat colaborarea bilaterală şi convergenţa agendei la nivelul Uniunii Europene asupra dosarelor specifice sprijinirii rezistenţei europene. În acest context, şeful Executivului a menţionat că România face toate demersurile în coordonarea cu Uniunea Europeană pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare. De asemenea, premierul a subliniat importanţa extinderii Spaţiului Schengen prin aderarea României, care acţionează ca un membru de facto al Spaţiului", reiese din comunicat.

Totodată, premierul a punctat "necesitatea unei soluţii durabile" pentru soluţionarea crizei energetice la nivelul UE.

"În context, s-a referit la rolul energiei regenerabile şi a menţionat deschiderea României de a beneficia de expertiza Danemarcei în ceea ce priveşte diversificarea surselor de energie şi producerea din surse regenerabile", transmite Biroul de presă al Guvernului.

Cele două părţi au confirmat "continuarea sprijinului multidimensional" pentru Ucraina şi pentru cetăţenii acesteia, refugiaţi în state membre ale Uniunii Europene.

"Un punct important al discuţiilor a vizat cooperarea la nivelul NATO pentru întărirea securităţii regionale şi consolidarea posturii de descurajare si apărare a Alianţei pe Flancul Estic", informează sursa citată.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă efectuează, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218