REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Aderarea României la Schengen, discutată de Titus Corlăţean

Aderarea României la Schengen, discutată de Titus Corlăţean

Replica API 20 februarie 2021 | 00:00 1364

Mecanismul de Cooperare şi Verificare pentru România şi aderarea ţării noastre la Schengen, "obiectiv legitim" care rămâne valabil printr-o "posibilă procedură graduală", au fost printre temele abordate de preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Titus Corlăţean, şi ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt.

Titus Corlăţean

Potrivit unui comunicat al Senatului, în cadrul întrevederii, cei doi demnitari au pus în evidenţă relaţiile excelente bilaterale dintre cele două state şi au exprimat dorinţa de a le consolida şi intensifica, spre beneficiul celor două ţări, un interes special prezentându-l mecanismele parlamentare - Comisiile pentru politică externă şi grupurile parlamentare de prietenie.

"Cei doi oficiali au făcut o evaluare a preşedinţiilor română şi germană ale Consiliului UE, în special în legătură cu promovarea unor dosare complexe, importante pentru coeziunea europeană, care au implicat un efort semnificativ de compromis din partea actorilor politici europeni", se arată în comunicat, scrie Agerpres.

În acest context, senatorul Titus Corlăţean a menţionat apreciativ iniţiativa promovării, ca prioritate a Preşedinţiei germane, aderării Uniunii Europene la Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, obiectiv esenţial şi pentru cealaltă organizaţie europeană, partener al UE, respectiv Consiliul Europei.

Totodată, a fost analizată necesitatea cooperării strânse şi predictibile între autorităţile competente din cele două ţări pentru gestionarea corespunzătoare a dosarului muncitorilor români sezonieri, cu asigurarea respectării drepturilor acestora şi a regulilor de siguranţă sanitară.

"Au fost evocate şi perspectivele electorale din toamna acestui an din Germania, precum şi evoluţiile politice interne din România. În acest context, senatorul Corlăţean a menţionat preocuparea faţă de ascensiunea din ultimii ani a discursului bazat pe ură, care poate genera consecinţe extrem de negative în societate şi care necesită o reacţie corespunzătoare din partea instituţiilor statului, în baza legii, dar şi din partea partenerilor externi ai României", se precizează în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa te pish in freza dl curlatzean ! Marsh la tomberonul istoriei cu bunicutza iliescu . Muie psd muie Pnl
0
1
Figura de manglitor si hoz,cine sa aiba incredere in voi.Cand Europa e plina de hoti,maden Ro.
1
0
dE IMNTRARE INCA IN SCHENGEN.
1
1
Romania trebuie sa fie piata de desfacere pt produsele second hand din vest si sa dea forta de munca ieftina pt vestici. Colonie, asta suntem
3
1
Du te bai manglitorule si plimba iapa.Rad aia de tine cu fata aia de escroc si privirea tampita pe care o ai.Care shengen?Ce fumezi ba baiatule ca vreau si eu?
3
1
corlatean ca altfel nu mai intram. Muie cu cacat !!!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212