REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Adevăratele cauze ale celulitei și cum o poți elimina definitiv

Adevăratele cauze ale celulitei și cum o poți elimina definitiv

A.F. 11 aprilie 2024 | 00:00 208

Celulita este grăsime sub piele, ceea ce provoacă un aspect de coajă de portocală pe coapse, pe partea din spate, pe șolduri și pe burtă. S-ar putea să nu vă placă, dar este cu adevărat comună și inofensivă.

Adevaratele cauze ale celulitei si cum o poti elimina definitiv

Cauzele și factorii de risc ale celulitei

Celulita este doar grăsime normală. Pare nodul, deoarece împinge țesutul conjunctiv, provocând încrețirea pielii de deasupra acestuia. Nu este clar de ce se întâmplă.

O poți avea indiferent dacă ești supraponderală sau slabă. Tonusul muscular joacă de asemenea un rol, și chiar și oamenii în formă fizică excelentă au uneori celulită. Factorii hormonali și genetica joacă ambii un rol. Poate fi legat și de grosimea pielii tale. Femeile au mai multe șanse de a se confrunta cu acest lucru decât bărbații. Celulita are tendința de a se forma mai mult, pe măsură îmbătrânim.

Factorii stilului de viață pot juca un rol. De exemplu, celulita poate fi legată de:

  • Dieta nesănătoasă
  • Metabolism lent
  • Lipsa activității fizice
  • Deshidratare
  • Grăsimea corporală totală.

Proceduri medicale pentru reducerea celulitei

Următoarele proceduri medicale pot fi efectuate de un medic sau dermatolog. Furnizorul dumneavoastră de asistență medicală vă poate ajuta să determinați care tratament este cel mai potrivit pentru nevoile dumneavoastră.

Criolipoliza

Criolipoliza, sau CoolSculpting, este o procedură neinvazivă care îndepărtează celulita prin înghețarea celulelor adipoase de sub piele. Acest lucru face ca celulele adipoase să se rupă și conținutul lor să fie absorbit de organism. Sunt necesare mai multe tratamente pentru a dizolva un centimetru de grăsime. Poate dura trei până la patru luni pentru a observa o reducere vizibilă a celulitei.

Ultrasunete

Ultrasunetele, o procedură neinvazivă care utilizează unde sonore pentru a viza și elimina grăsimea din abdomen și coapse. Rezultatele durează două sau trei luni. Este recomandat să combinați ultrasunetele cu un alt tratament pentru celulită.

Cellfina

Cellfina este o procedură nechirurgicală. În timpul procedurii, se folosește un ac pentru a rupe benzile dure de sub piele pentru a scăpa de celulita de pe coapse și fese. Rezultatele pot fi văzute în doar trei zile și pot dura până la trei ani.

Terapia cu unde acustice

Acest tratament a fost dezvoltat pentru a reduce celulita. Funcționează prin vibrarea țesutului conjunctiv în zonele corpului predispuse la celulită. Acest lucru ajută la stimularea și creșterea producției de colagen, îmbunătățind aspectul, textura și elasticitatea pielii.

Tratamente cu laser și radiofrecvență

Aceste terapii medicale folosesc masajul tisular cu combinații de tehnologie de radiofrecvență, lumină infraroșie și energie laser cu diode pentru a trata celulita. De asemenea, pot fi utilizate căldură și aspirație.

Cellulaze este un tip de tratament cu laser care rupe benzile dure de sub piele care fac celulita vizibilă. De asemenea, vă poate îngroșa pielea. Îmbunătățirile sunt observate după o serie multiplă de tratamente și pot dura șase luni sau mai mult.

Eliberare precisă a țesuturilor asistată de vid
Această procedură sparge benzile dure de sub piele cu un dispozitiv care conține lame mici. Benzile sunt tăiate, ceea ce permite țesutului să se miște în sus pentru a umple pielea cu gropițe.

Rezultatele pot dura până la trei ani.

Carboxiterapie

În timpul acestei proceduri, un tehnician introduce dioxid de carbon chiar sub piele. Se crede că aceasta crește fluxul de sânge în zonă, ceea ce poate ajuta la reducerea aspectului celulitei. Este posibil să aveți disconfort și vânătăi temporare.

Microdermabraziune

Acest tratament folosește oxid de aluminiu sau cristale de sare pentru a exfolia pielea. Aceste particule minuscule exfoliază delicat pielea îmbătrânită și stimulează celulele noi ale pielii. Veți avea nevoie de mai multe tratamente.

Endermologie

Endermologie este un tratament spa în care primești un masaj profund în timp ce pielea este ridicată cu un instrument asemănător cu vacuum. Veți avea nevoie de mai multe sesiuni pentru a vedea rezultate, care pot dura până la 12 luni. Pot apărea unele vânătăi.

Remedii naturale pentru reducerea celulitei

1. Mănâncă sănătos

Dacă îți hrăneșți celulele de grăsime cu alimente procesate și zahăr, cu siguranță vor crește și vor deveni mai vizibile. Pentru a diminua celulita cât mai mult, adopta o dietă echilibrată, pe baza de produse de origine vegetală, care te vor ajuta să-ţi menții greutatea și vor reduce inflamația în corp.

2. Fă mișcare în mod regulat

Tonifierea mușchilor va da fermitate pielii, va reduce celulele de grăsime și va îmbunătăți aspectul celulitei. Exercițiile de întindere vor întări țesutul conjunctiv și le va mari elasticitatea.

Dacă ești gata să te înscrii la sala, ține cont de recomandările experților care avertizează că exercițiile cardio nu sunt suficiente pentru eliminarea celulitei. În schimb, ei sugerează un program echilibrat de câte 15 minute cardio combinate cu exerciții de forță, de trei ori pe săptămâna.

3. Bea multă apă

Hidratarea este esențială pentru menținerea țesuturilor conjunctive sănătoase și flexibile. Apă îmbunătățește și circulația sângelui și a limfei pentru eliminarea toxinelor. În plus, hidratarea previne luarea în greutate.

4. Aplică periajul uscat

Periajul uscat îmbunătățește circulația sanguină și pe cea a limfei și înlătura celulele moarte ale pielii, care au un aspect mai puțin plăcut decât celulele mai noi. Consideră periajul uscat că un fel de alternativă la masaj. Poți folosi periajul uscat înainte de dus sau de baie pentru efecte optime.

5. Folosește masajul

Țesutul conjunctiv are nevoie de o circulație sanguină și detoxifiere constantă. Masajul elimină și umflăturile și acumulările de lichid. Se masează zonele afectate la dus sau înainte de culcare, cu ulei de cocos, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272