REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
15.2° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Adi Mutu: "Am fost în iad și m-am întors! Am rămas singur!"

Adi Mutu: "Am fost în iad și m-am întors! Am rămas singur!"

Replica API 9 noiembrie 2021 | 17:40 1660

"Briliantul" a rememorat un moment-cheie, cel mai greu din cariera de fotbalsit - episodul Chelsea. Ajuns pe Stamford Bridge în 2003, pe când avea 23 de ani, Adi Mutu a clacat în fața tentațiilor.

Fostul atacant a fost depistat pozitiv la cocaină, iar contractul i-a fost reziliat. Mutu a fost suspendat atunci timp de 8 luni, dar a revenit și mai puternic și a făcut spectacol în Serie A, la Juventus și la Fiorentina, scrie digisport.ro

"Londra, New York-ul, Parisul, sunt orașe grele, periculoase pentru un adolescent. Nu sunt ca Bucureștiul, ca Milano, sunt foarte mulți oameni. Importanța orașului te face să te pierzi, dacă nu ești educat. Ideea e că știm cu toții ce s-a întâmplat acolo, nu aș vrea să trecem prin asta. În jur de patru milioane (n.r. – salariu la Chelsea). Noi, în momentul de față, ar trebui să ne educăm copiii cum să fie, cum să aibă succes.

Acum, noi suntem diferiți cu copiii noștri, văd și la prietenii mei. Eu nu am fost în momentul ăla pregătit deloc. Eu nu am fost pregătit de lucrul ăsta, m-a luat prin surprindere și faima, și banii, și tot. Nu aveam pe nimeni lângă mine care să mă învețe cum să gestionez aceste sentimente și tot ce se întâmplă acolo și, inevitabil, a venit și căderea. Bineînțeles că am suferit foarte tare. A fost o greșeală și normal că vine și decăderea cu ea.

Au fost 6 luni groaznice din viața mea. Am fost, ca să zic așa, în iad, și m-am întors. Am rămas singur. Știu că Trăian Băsescu era președintele țării atunci și spunea 'să-și asume responsabilitatea, să facă ce vrea'. Până atunci, era mândru de mine, eram erou național, și la un moment dat am fost lăsat singur. Eu nu am rămas cu această decădere, am rămas cu faptul că m-am întors și, după acest episod, am luat și ”cel mai bun străin” din Italia de două ori la rând. A fost un comeback extraordinar, pe care puțini sportivi au fost capabili să-l facă”, a declarat Adrian Mutu în podcast-ul "Acasă la Măruță".

Adi Mutu s-a despărțit de U Craiova 1948 la începutul lui octombrie

Adrian Mutu a fost antrenorul lui U Craiova 1948 în prima parte a acestui sezon. El a fost demis, la începutul lunii octombrie, după eșecul din derby-ul local cu Universitatea Craiova, scor 0-2.

La câteva ore după despărțirea de FC U Craiova 1948, Mutu a spus că pentru moment nu vrea să accepte alte oferte.

"În momentul de față vreau să mă analizez puțin, să înțeleg ce am făcut bine și ce am făcut rău. E prea devreme să spun ce puteam face mai bine, ciorba e încă caldă. Eu, ca jucător, am fost norocos! Ca antrenor, bă, sunt ghinionist. Mă gândesc la Campionatul European, dacă intra capul lui Pașcanu din meciul cu Olanda?

Mă voi gândi dacă voi primi vreo ofertă, dar nu știu dacă aș accepta. O experiență te învață că trebuie să ai un proiect, să fii organizat, să vezi care sunt ambițiile clubului. Nu m-aș întoarce la națională.

Echipa națională mare va fi un obiectiv pentru mine, dar nu acum. Pe viitor aș prelua și o echipă de Liga 2, de ce nu? De ce să nu accept un proiect care are stabilitate? Eu sunt un antrenor pasionat de fotbal", a spus Adrian Mutu, în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Adrian Mutu a înregistrat, pe banca lui U Craiova 1948, trei victorii, trei remize și șase înfrângeri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212