rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 17 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Adina Florea a CÂȘTIGAT procesul cu Parchetul GENERAL și Ministerul Finanțelor

Doi procurori din cadrul Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), structură aflată la un pas de desființare, au cerut mai mulți bani de la Ministerul Finanțelor și de la Parchetul General. Este vorba despre Adina Florea și Silviu Ciocoiu, foști procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Încă de anul trecut, cei doi au acționat în instanță statul, solicitând recalcularea indemnizației de încadrare brute lunare și a celorlalte drepturi salariale începând cu data de 28.07.2017, la zi și pentru viitor. Pe 1 martie, magistrații le-au dat câștig de cauză.

Adina Florea și Silviu Ciocoiu au cerut reîncadrarea și recalcularea indemnizației de încadrare brute lunare și a celorlalte drepturi salariale începând cu data de 28.07.2017, la zi și pentru viitor, până la recunoașterea efectivă a dreptului,raportat la o valoare de referință sectorială în cuantum de 605,225 lei. Totodată, aceștia au solicitat plata pentru fiecare lună, începând cu data de 28.07.2017, la zi și pentru viitor, până la recunoașterea efectivă a dreptului, a diferențelor dintre drepturile salariale pe care le-ar fi încasat și venitul efectiv plătit, diferențe ce vor fi actualizate cu indicele de inflație și cu dobânda legală penalizatoare.

Florea și Ciocoiu cer obligarea Ministerului Finanțelor să asigure bugetul Ministerului Public creditele necesare și să vireze în cont sumele necesare efectuării plății sumelor cuvenite către cei doi. Cei doi au solicitat să se aibă în vedere dispozițiile Deciziei nr.794/2016 a Curții Constituționale, prin care s-a statuat că nivelul maxim al salariului de bază / indemnizației de încadrare trebuie să fie stabilit prin raportare la întreaga categorie profesională, respectiv familie ocupațională, indiferent de instituție sau autoritate publică, ținând cont și de hotărârile judecătorești, aspecte raportat la care valoarea de referință sectorială trebuie să fie unică pentru întreaga familie ocupațională Justiție.

Au câștigat mai mulți bani la salariu

După mai multe termene de judecată, Tribunalul Constanța le-a dat câștig de cauză, pe 1 martie. ”Obligă pârâţii la reîncadrarea şi recalcularea indemnizaţiei de încadrare brute lunare şi a celorlalte drepturi salariale începând cu data de 28.07.2017, la zi şi pentru viitor, până la recunoaşterea efectivă a dreptului, raportat la o valoare de referinţă sectorială în cuantum de 605,225 lei. Obligă pârâţii Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa (perioada 28.07.2017-20.10.2019) şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (pentru perioada 21.10.2019-la zi) la plata pentru fiecare lună, începând cu data de 28.07.2017- la zi şi pentru viitor, până la recunoaşterea efectivă a dreptului, a diferenţelor dintre drepturile salariale pe care le-ar fi încasat reclamanţii şi venitul efectiv plătit, diferenţe ce vor fi actualizate cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală penalizatoare, calculate de la data exigibilităţii fiecărei obligaţii lunare de plata şi până la data plății efective, pentru reclamantul Ciocoiu Silviu Vasile. Obligă pârâţii Ministerul Public-Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa (perioada 28.07.2017-21.10.2019) şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (pentru perioada 22.10.2019-la zi) plata pentru fiecare lună, începând cu data de 28.07.2017, la zi şi pentru viitor, până la recunoaşterea efectivă a dreptului, a diferenţelor dintre drepturile salariale pe care le-ar fi încasat reclamanţii şi venitul efectiv plătit, diferenţe ce vor fi actualizate cu indicele de inflaţie şi cu dobânda legală penalizatoare, calculate de la data exigibilităţii fiecărei obligaţii lunare de plata şi până la data plății efective, pentru reclamantul Florea Adina”, se arată în minuta instanței. Decizia nu este definitivă, Parchetul General și Ministerul Finanțelor formulând recurs.

Silviu Ciocoiu a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța în perioada până-n octombrie 2010, începând cu data 21 octombrie fiind procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție-Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Precizăm că în luna ianuarie, Ciocoiu a fost admis în cadrul Inspecției Judiciare.

Adina Florea a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța a fost până-n octombrie 2018, de la acea dată până-n prezent fiind procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție- Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție.

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), structură operativă a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație si Justiției înființată ăe 23 octombri 2018, are în componenta 7 procurori. SIIJ are competenta exclusiva de a efectua urmărirea penala pentru infracțiunile săvârșite de judecători si procurori, inclusiv judecătorii și procurorii militari și cei care au calitatea de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii. Din Secția Specială mai fac parte: Procurorul Mihaiela Iorga Moraru, Marin Nicolae, Iasinovschi Sorin Eugen, Petrescu Adina, Mihaila Nicolae Adelin.

Salariile încasate de către aceștia depășesc 15.000 lei, lunar.

Mirela PASCAL

miercuri, 31 martie 20213875
Miercuri, 17 august, interviu LIVE, începând cu ora 13.00, cu Marius Cristian Oprișan, șeful CRPECA
GANDUL.RO
Gest rușinos într-o cabină de probă din Costinești! Imagini surprinse de camerele de supraveghere!
Comentarii

02Gheorghe(31 mar 20:33)
Au muncit din greu. O pensie speciala pe langa pensia speciala? Ca doar merita, nu?
111cezara(31 mar 14:54)
pe principiul noi ne judecam cu noi si tot noi castigam niste sume ...fabuloase, foarte frumos
07Escu pt haha(31 mar 14:02)
Da astia sunt solidari asa cum ai spus,mai trebuia sa adaugi si sustinuti de toate partidele politice pentru ca aproape toti politicieni au dosare"la sertar"si daca o face unu pe nebunu le scot astia dosaru si il intreba:"cine este mai importanta ma,dreptatea si legea tari sau libertatea ta",nu sunt sigur ca asa este dar dupa cum actioneaza politicieni,judecari,procurori si securisti care nu se vad dar se simt se pare ca Romania este condamnata si romani condamnati sa sufere si sa-i suporte pe astia pomeniti mai sus.
019Ion(31 mar 12:55)
din punct de vedere al jafului din banul public, in top trei, sunt salariile,pensiile si sporurile din magistratura care sunt nu doar nesimtite si total nemeritate, sunt strigatoare la cer... si multitudinea de asistati sociali din tara, 80% din ei fiind oameni in putere, care pot munci, dar pacalesc statul! pana cand mai suportam sa fim furati ?
212Haha(31 mar 12:27)
Cand este vb de bani toata justitia este solidara. Merita mai mult decat oricine. Legile chiar daca nu sunt pentru ei, le adapteaza pana ajung pentru ei....
56ptr replica(31 mar 11:55)
mwe la toata redactia
114Crestin(31 mar 10:59)
Sa-i dea Dumnezeu sanatate! A facut mult bine la viata ei...
415Coloana vertebrala(31 mar 09:37)
Sant de acord sa-i dea banii daca se obliga sa-i doneze la casele de copii orfani....cum pana mea...pe langa salariu odios pe care l-a castigat,sa mai ia peste jumatate de milion de lei...mai urmeaza ca astia a lui sosoaca de pe strazi sa o sustina....
224ioan(31 mar 08:56)
Ei fac actiune in instanta ei isi dau cistig. Corb la corb nu-si scoate ochii Asta e justitei, poate injustitie. Cind e vorba de alte categorii sociale -achitare. Rusine justitiei care nu-si face treaba.
210retorice(31 mar 08:22)
banuti?Se vorbea de aproape 2 milioane de pensii sub 1000 de lei .De ce n ar avea si astia un consiliu care sa dea avize pt bugetarii care solicita bani in instante?
223Sa dea ea(31 mar 06:55)
Banii inapoi, cati procurori si judecatori corupti a anchetat si condamnat pana acum ca sunt duium
2615mmmmm(31 mar 06:10)
Adina o facea ca la nufarul pe Kovesi, pacat ca nu a ajuns sefa SIIJ. Muie Iohannis!
724Jude(31 mar 05:51)
Nu avea bani saraca si la ce-i trebuie la cat e de urata ca aproape toti din breasla ei grasi si urati. Au salarii monstruoase pe care si le-au facut din pix ca doar ei fac legile, sunt fara scrupule, sa vedeti cate case au pe numele copiilor, parintilor. Imbuibatii dracului pe banii saracului. Or sa se ingroape in ei.
421Fah virgino,(31 mar 05:19)
pune te pe treaba si ia ti un barbat, ca nu are cine sa te ingroape...O sa mori nemaritata si or sa te ingroape astia cu 5-6 li gouri pe piept
1128Felicitari Adina !(31 mar 02:41)
Foarte bine ca a castigat drepturile legale si ca a avut curaj sa le ceara. Dar, cum se face ca magistratii castiga intotdeauna pe salarizare prin hotarari ale altor magistrati ? Iar cand militarii si politstii deschid actiune pe aceeasi speta, sunt unii juzi care le dau in cap si isi bat joc de ei, in special CA1. Ori suntem golani, ori nu mai suntem !! Ori se respecta legea, ori nu se respecta !
630bravoooo(31 mar 00:26)
normal.. de ce sa ai salarii boieresti, cand poti sa ai salarii faraonice?
mai mult...Replica
17 aug 10:10ReplicaRâuri de bere pe șosea, în zona CET! Video

Incident spumos, în Constanța! Mai multe lăzi cu bere au căzut dintr-un camion. Totul s-a întâmplat în cursul...496

17 aug 22:21ReplicaTaxiurile unui fost șef de la DRDP, arestat pentru șpagă, scoase la licitație3321
17 aug 23:57ReplicaFamilia Dușu și-a extins afacerile în turism printr-o firmă fără profit și cu datorii de 30 de milioane de lei2030
17 aug 22:54ReplicaFostul handbalist Rudi Stănescu a pierdut, definitiv, războiul cu ANAF, din cauza jocurilor de noroc

Rudi Stănescu, fost handbalist român care a jucat pentru HC Dobrogea Sud Constanța și echipa națională a României...2079

17 aug 01:24ReplicaMax SRL a sărbătorit 30 de ani de activitate prin deschiderea unui magazin nou în Murfatlar! Video641
17 aug 22:27ReplicaConstănțenii și turiștii vor face baie la lighean!1813
17 aug 01:11ReplicaLuxten nu scapă niciun contract, indiferent de sumă, la Constanța!

Primăria Municipiului Constanța a atribuit firmei bucureștene Luxten Lighting Company SA un contract în valoare de...433

17 aug 01:07ReplicaToate posturile de polițist local, la Constanța, au fost ocupate cu brio797
17 aug 00:45ReplicaElevii nu văd cu ochi buni modificările aduse noului an școlar708
17 aug 02:19ReplicaPoliția și angajații din pușcării iau cu asalt Guvernul și sediile PNL și PSD

Sindicaliștii din poliție si din penitenciare acuză clasa politică de iresponsabilitate și populism deșănțat....632

17 aug 02:24ReplicaCum a fost păcălită o turistă că Minodora va cânta într-un restaurant din Costinești1728
17 aug 02:25ReplicaGarda de Mediu a aplicat amenzi pe bandă rulantă, pe litoral487
Vremea
27.6°27.6° - 30.1° miercuri, 17 august 2022
ConstanțaUmiditate: 48%
Vânt: 3.04 m/s
Presiune: 1009 milibari

Loto
6/4920425232634
5/4030354174032
joker91411332
Horoscop
mai mult...SPSportRT
17 aug 23:31SportMedicii legiști au terminat autopsia baschetbalistei Alessia Maria Raiciu. Care este cauza morții

Alessia Maria Raiciu, o tânără baschetbalistă, a murit chiar în ziua în care a împlinit 18 ani. Alessia a jucat...1222

17 aug 23:31SportFotbal: Manchester United este dispusă să-l lase să plece pe Cristiano Ronaldo

Clubul englez de fotbal Manchester United este dispus să-l lase să plece pe atacantul său Cristiano Ronaldo, scrie...318

17 aug 23:30SportWTA Cincinnati: Adversară schimbată pentru Simona Halep după ce Karolina Muchova s-a retras din turneu

​Simona Halep ar fi trebuit să debuteze la turneul WTA de la Cincinnati contra jucătoarei Karolina Muchova, însă...625

17 aug 23:30SportExplicația ministrului Sportului pentru absența de la sosirea campioanelor la canotaj

Ministrul Sportului, Eduard Novak (UDMR), a scris, luni, pe Facebook, că nu a venit să le întâmpine pe aeroport la...1330

Local
17 aug 00:03LocalIncendiu la un apartament din Medgidia: O femeie a fost evacuată de vecini. Video

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină în cursul zilei de marți, 16 august a.c., în...539

17 aug 00:03LocalAproape 2000 de prezentări, la UPU Constanța, în timpul minivacanţei de Sfânta Maria

1928 persoane (dintre care 589 copii) au avut nevoie de serviciile medicale ale UPU-SMURD Constanța începând de...360

17 aug 00:03LocalSute de nave, blocate de lipsa apei din Dunăre

515

17 aug 00:03LocalÎncă o autoutilitară a fost confiscată pentru transport și depozitare ilegală de deșeuri, în Constanța

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală au depistat pe strada Crișului din Constanța un...1295

17 aug 00:02LocalPeste 500 de absolvenți din Constanța au susținut prima probă a examenului bacalaureat 2022, sesiunea a II-a

Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, a debutat astăzi, 16 august 2022, cu proba Ea)-...273

17 aug 00:03LocalSalonul de Benzi Desenate, la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a organizat și găzduit, timp de trei zile, Salonul de Benzi...274

17 aug 00:05LocalMarcel Ciolacu, despre schimbarea lui Goidea din Port: Acolo era un dezastru!

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că mult discutata schimbare a șefului Portului Constanța nu a avut...3159

16 aug 23:42LocalDin 20 august, cresc amenzile pentru o greșeală banală făcută de mulți șoferi

Din 20 august, cresc amenzile pentru o greșeală făcută de mulți șoferi, de multe ori fără intenție. Decizia a...1585

16 aug 13:22LocalDe la 1 septembrie, ”Litoralul pentru toți” cu 70 de lei pe noapte!

655

Politică
17 aug 00:09PoliticăCoaliția a analizat suprataxarea profiturilor companiilor din energie

Liderii coaliției de guvernare au discutat, marți, despre variante de supraimpozitare a companiilor din energie, au...252

17 aug 10:10PoliticăDosarul Revoluției: Ion Iliescu a acționat pentru generarea şi amplificarea unei psihoze securist-teroriste

Procurorii care au instrumentat dosarul Revoluţiei concluzionează, în rechizitoriul prin care fostul preşedinte Ion...437

17 aug 00:09PoliticăUSR cere ca tezele de doctorat ale premierului şi ministrului Cîmpeanu să fie analizate de CNATDCU

225

17 aug 00:00PoliticăScrisoare deschisă a președintelui PER, Dănuț Pop, către Marcel Ciolacu

Președintele Partidului Ecologist Român (PER), Dănuț Pop, semnează o Scrisoare deschisă adresată președintelui...182

17 aug 00:00PoliticăGabriela Firea va propune acordarea de carduri de reduceri și deduceri pentru familiile numeroase

Ministrul Familiei, Gabriela Firea a anunţat marţi că pregătește acordarea unor vouchere de reducere pentru...171

17 aug 00:08PoliticăClaudiu Târziu: 'Ascultaţi-mă bine, n-am băut nimic. Avem șanse să luăm peste 50% la parlamentare'

Preşedintele Consiliului Naţional de Conducere (CNC) al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), Claudiu Târziu, a...418

Interviuri
23 iun 00:14InterviuriCristian Cîrjaliu circulă cu mașina electrică, ca să facă economie la combustibil. Video

Cristian Cîrjaliu, primarul din Agigea, a revenit în studioul Replica pentru a dezbate subiecte de interes local și...3616

21 iun 00:08InterviuriEugen Teodorovici se pregătește pentru președinția României. Video

Eugen Teodorovici a vorbit, în partea a doua a interviului acordat ziarului Replica, despre liberalizarea pieței...2891

20 iun 00:03InterviuriBombă! Eugen Teodorovici: Spitalul Județean Constanța nu e sigur; la primul cutremur, pică! Video

5036

24 mai 00:05InterviuriCristinel Dragomir: PSD Constanța nu mai există din vina celor care îl conduc! Video

A fost două mandate vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, dar și președinte interimar, după reținerea...5403

20 mai 00:11InterviuriLungoci: Făgădău a fost un bun manager, despre Mazăre am o reţinere... Video

Deputatul PSD, Lucian Lungoci, s-a aflat în studioul Replica de Constanţa, joi, 19 mai, unde a discutat despre legea...4214

19 mai 00:12InterviuriMohammad Murad: Nu m-am predat lui Cristian Radu și nu mă voi preda! VIDEO

8511

Monden
17 aug 00:00MondenMads Mikkelsen spune că uimitorul Johnny Depp ar putea reveni în Fantastic Beasts

Actorul Mads Mikkelsen l-a lăudat pe Johnny Depp ca fiind un „actor uimitor” şi a speculat cu privire la posibila...140

17 aug 19:07MondenActriţa italiană Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, vrea să candideze pentru Senat

Actriţa italiană Gina Lollobrigida, în vârstă de 95 de ani, intenţionează să candideze pentru un loc în Senatul...167

17 aug 00:00MondenFilmul de acţiune 'Bullet Train' se menţine pe primul loc în box-office-ul nord-american

155

17 aug 00:00MondenActriţa Amber Heard îşi pregăteşte apelul contra lui Johnny Depp şi angajează noi avocaţi

Actriţa Amber Heard, care a făcut apel la sfârşitul lunii iulie după verdictul procesului său pentru defăimare...162

17 aug 00:00MondenActorul Tom Holland: 'Plec de pe social media. Este foarte dăunător pentru starea mea mentală'

Tom Holland, actorul Spider-Man, a anunțat că se retrage din social media, deoarece consideră că aceasta poate fi...162

17 aug 19:12MondenCântărețul R. Kelly e acuzat de noi infracțiuni sexuale

Cântăreţul R. Kelly, deja condamnat la 30 de ani de închisoare în iunie pentru infracţiuni sexuale, se va prezenta...145

17 aug 00:00MondenAcademia Americană de Film şi-a cerut scuze actriţei amerindiene Sacheen Littlefeather

La aproape 50 de ani după ce a fost huiduită pe scena premiilor Oscar pentru că a refuzat un premiu în numele lui...190

17 aug 00:00MondenActorul britanic Duggie Brown, cunoscut pentru rolul din serialul 'Coronation Street', a decedat la 82 de ani

Actorul britanic de comedie Duggie Brown, care a jucat în serialele ''Coronation Street'' şi ''Last Of The Summer...144

17 aug 00:09MondenAlexandru Arșinel, transportat de urgență la spital de la azilul în care locuiește

800

Mapamond
17 aug 00:00MapamondIncident armat într-un tramvai în Suedia: O femeie rănită în abdomen, presupusul agresor - arestat

O femeie a fost împuşcată în abdomen marţi în timp ce circula într-un tramvai în oraşul Göteborg, cel mai...134

17 aug 00:00MapamondPrăbuşirea podului rutier în sudul Norvegiei nu s-a soldat cu victime

Un pod rutier din lemn s-a prăbuşit luni dimineaţă în sudul Norvegiei, iar două vehicule care circulau pe pod - un...161

17 aug 00:00MapamondCel puţin 20 de persoane au murit carbonizate într-un accident rutier în Pakistan

136

17 aug 00:00MapamondLetonia a livrat Ucrainei şase obuziere şi patru elicoptere

Ucraina a primit şase obuziere din Letonia, a anunţat ministrul ucrainean al apărării, potrivit DPA. "Împreună vom...139

17 aug 00:00MapamondExplozii la un depozit de muniţii la o bază rusă din Crimeea - MAE rus: 'Un act de sabotaj'

Exploziile produse marţi dimineaţă la un depozit de muniţii dintr-o bază rusă din Crimeea, peninsula ucraineană...139

17 aug 00:00MapamondUcraina - Centrala din Zaporojie: Discuţie telefonică între Macron şi Zelenski

Preşedintele francez Emmanuel Macron a purtat marţi o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean Volodimir...136

17 aug 00:43MapamondVaccinată de 4 ori, Prima Doamnă a Americii, Jill Biden, s-a infectat cu Covid

Prima Doamnă a SUA, Jill Biden (71 de ani), a fost testată pozitiv pentru Covid-19 și se confruntă cu „simptome...283

17 aug 00:43MapamondO tornadă puternică a lovit Halkidiki, localitatea unde românii merg în vacanțe. Video

O tornadă puternică a lovit peninsula Kassandra (Halkidiki) din Grecia. Unii martori au surprins și au distribuit...1016

17 aug 00:42MapamondExplozii puternice la centrala nucleară Zaporojie: Rusia și Ucraina se acuză reciproc

519

Sănătate
17 aug 00:00SănătateRomânia se va confrunta cu o epidemie severă de gripă, în această iarnă

e prognozează forme de gripă severe în acest an, după ce, timp de doi ani am avut pandemie de coronavirus. Adriana...171

17 aug 00:00SănătateAdriana Pistol: Tendinţa de descreştere a cazurilor de COVID-19 este evidentă

Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a afirmat marţi că tendinţa de scădere a numărului...135

17 aug 00:00SănătateAdriana Pistol: Două cazuri de variola maimuţei, în ultima săptămână; vor fi primite 5.000 doze de vaccin

136

17 aug 18:08SănătateCe boli pot semnala problemele de vedere

Problemele de vedere pot anunța inclusiv diferite afecțiuni cerebrale. Dacă ți s-a întâmplat să vezi dublu, să...162

17 aug 00:00SănătateMedicament minune împotriva cancerului la sân. Anunțul făcut de AstraZeneca

AstraZeneca spune că un studiu în fază avansată confirmă beneficiile medicamentului Enhertu pentru cancerul de sân...152

17 aug 00:00SănătatePistol: Rata de vaccinare pentru poliomielită este de 75-77 la sută şi ar trebui să fie minim 80-85 la sută

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii Adriana Pistol a afirmat că rata de vaccinare împotriva...142

17 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 280 de persoane cu COVID, internate la terapie intensivă

Un număr de 3.975 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil, cu 235 mai multe faţă de...139

17 aug 00:00SănătateMinisterul Sănătăţii: 3.600 de cazuri noi de COVID-19

Un număr de 3.600 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, cu...135

17 aug 00:00SănătateAparat unic în vestul ţării, ce măsoară rezistenţa pulmonară pe căile respiratorii, la Spitalul 'Victor Babeş'

132

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT