REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Adina Vălean: Voi prezenta săptămâna viitoare, pentru fiecare mod de transport, nişte reguli de siguranţă

Adina Vălean: Voi prezenta săptămâna viitoare, pentru fiecare mod de transport, nişte reguli de siguranţă

Replica API 9 mai 2020 | 00:00 967

Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat vineri, în cadrul unui dialog online cu cetăţenii, că va prezenta săptămâna viitoare, pentru fiecare mod de transport, nişte reguli de siguranţă astfel încât, atunci când călătoriile pasagerilor se reiau, să existe un risc calculat minim pentru cel care călătoreşte.

Adina Vălean

Adina Vălean a explicat că vor exista proceduri în diversele moduri de transport pentru a minimaliza riscul de infectare şi de transmitere a virusului.

"Zborurile s-au reluat în mare parte, sunt companii care şi-au reluat unele rute, punând la dispoziţia călătorilor reguli suplimentare de siguranţă, în aeroporturi, în tot procesul acesta de la depunerea, la ridicarea bagajelor. Deocamdată sunt anumite rute pentru că depinde de autorităţile de sănătate din fiecare stat membru să dea 'undă verde' cumva, să spună: 'deschidem destinaţia noastră' pentru cei care sunt interesaţi să opereze zboruri, de exemplu, la Bucureşti-Cluj sau Iaşi", a explicat comisarul european pentru transporturi.

În ceea ce priveşte transportul de persoane între statele membre pe cale feroviară, Adina Vălean a spus că acesta va fi reluat cu anumite reguli şi cu acceptul statelor membre.

"Atâta vreme cât nu avem un tratament sau un vaccin pentru acest virus, practic trebuie să ne organizăm viaţa să trăim împreună cu virusul", a mai spus comisarul european pentru transporturi.

Totodată, în ceea ce priveşte autocarele şi autobuzele, Adina Vălean consideră că "mai este probabil un pic de aşteptat pentru că este vorba despre un grup de oameni, într-un spaţiu închis, care trebuie să călătorească mulţi kilometri în transportul internaţional."

"Nu este vorba numai despre condiţiile pe care le au în interiorul autocarului, ci şi de faptul că trebuie să aibă pe traseu puncte sigure din punct de vedere epidemiologic, care să prezinte zone de odihnă, de realimentare, zone sanitare. Cred că, aici, organizarea va mai dura un pic", a mai spus Adina Vălean, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212