REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

ADIO, Vânturache! 'Marele' ARHITECT şef PĂRĂSEŞTE Primăria Constanţa cu coada între picioare

ADIO, Vânturache! 'Marele' ARHITECT şef PĂRĂSEŞTE Primăria Constanţa cu coada între picioare

Replica API 14 noiembrie 2020 | 14:31 8679

S-a produs minunea! Cea mai aşteptată, poate, demisie din Primăria Constanţa a venit! Radu Vânturache, fostul arhitect șef al municipiului Constanța, a renunţat și la funcția de conducere de la Serviciul Strategii și Planificare Urbană. Încetarea raportului de serviciu se va produce începând cu 17 noiembrie a.c.

Vânturache a revenit recent pe acest post, după ce și-a dat demisia, la cererea primarului Vergil Chițac, din funcția de șef al Direcției de Urbanism.

click pe foto

Dar, demisia lui Vânturache nu este suficientă! După el sau odată cu el trebuia să plece și chimista Cristina Stamat, inspector în cadrul Serviciului de Strategii și Planificare Urbană, care de ani de zile a făcut mangle alături de Făgădău si Vânturache. Mulţi constănţeţeni şi oameni de afaceri din Constanţa s-au plâns de blocajele instituite, printre alţii, de Cristina Stamate, specialista care îi făcea toate lucrurile murdare lui Mazăre şi bineînţeles, lui Făgădău. Să plece și să lase Constanța să se dezvolte, să-și revină după un management defectuos, care a adus orașul în situația actuală.

Revenind la Vânturache, acesta a fost numit arhitectul-șef al municipiului Constanța începând cu 30 august 2016. A absolvit Facultatea de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din București. Cât despre Planul Urbanist General, acesta a fost făcut în anul 1999, nemaiavând, în prezent, nici o legătură cu realitatea.

Dece i-a cerut Chiţac demisia lui Vânturache din funcţia de arhitect şef!

Nu de puţine ori, constănţenii şi oamenii de afaceri au acuzat modul haotic în care se construiește în municipiul Constanța și în stațiunea Mamaia. Principalele nemulțumiri au fost adresate fostei administrații locale, care nu a găsit o linie unitară pe care să o stabilească antreprenorilor, nemaivorbind că orașul de la malul mării nu are nici măcar până în acest moment Planul Urbanistic General actualizat. Contractul pentru actualizarea PUG-ului a fost semnat, după ce Făgădău a pierdut alegerile, fiind atribuit firmei Synergetics Corporation. Primarul Constanţei i-a cerut demisia lui Vânturache, din pricina neconcordanțelor constatate în documente.

În momentul în care Vergil Chițac a ajuns la primărie, una dintre priorități a fost analizarea documentelor și a contractului privind actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Constanța. Iar ceea ce a constatat, nu l-a mulțumit, fapt pentru care l-a băgat pe Vânturache în ședință și i-a cerut demisia.

”Am găsit semnat un contract cu aceeași firmă care lucrează pentru realizarea Registrului Spațiilor Verzi, care este încheiat și pentru realizarea Planului Urbanistic General al orașului. Contractul a fost semnat de fostul arhitect șef Radu Vânturache pe data de 1 octombrie, imediat după ce au aflat că au pierdut alegerile. Cu toate că societatea nu-și terminase treaba nici în primul contract a fost acceptată la licitație și, culmea, a câștigat în fața Facultății de arhitectură Ion Mincu din București. Termenul de execuție a fost stabilit la 5 ani!!! Depășește și mandatul meu. Nu pot accepta așa ceva deși sunt pus în fața faptului împlinit. În plus, acest PUG va fi finalizat la momentul la care deja va fi depășit de dinamica de dezvoltare a orașului. Din acest motiv i-am cerut demisia arhitectului șef al orașului, Radu Vânturache. Voi renegocia termenii contractului, altfel nu putem continua colaborarea. Lucrurile au mers foarte greu în Primăria Constanța. Preluarea terenurilor retrocedate ilegal de Radu Mazăre nu merge cum trebuie. Am niște soluții și cred că voi aduce alte câteva terenuri înapoi în patrimoniul primăriei chiar anul acesta. Toate aceste acțiuni sunt piese dintr-un puzzle care dus până la final înseamnă parcuri, servicii de calitate și dezvoltare urbanistică sănătoasă”, a spus, recent, Chițac.

A.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O veste minunata!
0
0
Oooo......ce veste minunata....sa o luati si pe Nicoleta ...sefa spaguta...si pe marea jurista halterofila...sa va ajunge in continuare ....
2
0
de la bicicleta.mare pedeapsa ce sa zic.un om care a schilodit un oras in mod iremediabil e''pedepsit exemplar''.bai nene pana si cartierele din rio favelele alea au o arhitectura casele sunt la fel nu vezi harababura de la noi.
3
1
Ce fatza de libidinos are!
2
1
Al doare undeva in fata la 1 m la cate combinati urate sau facut in constanta autorizati eliberate aiurea , daca ne plimbam prin oras se vede cu ochiul liber bataia de joc, in staiunea mamaia e distrusa deja e cartier nu mai e statiune tot ce era spatiu verde distrus,blocuri construite intre vile ,lumea civilizata se dezvolta spre periferi unde se poate construi infrastructura cu strazi late ,la noi cat mai inghesuit ca toti ciobani sau apucat de blocuri si prin oras nu se mai suporta ,sa vedem ca si primarul ai ataca pe toti in instanta sa vedem acum cand are putere ce realizeaza
3
0
Asta a fost desenator de benzi desenate, nu arhitect. Sper ca urmatorul arhitect sa dea autorizatie de constructie, la un bloc cu 20 de etaje si la 2m de fereastra unde sta.
3
1
Bine ca a ales pnl-ul in frunte cu noul Primar o super secretara a municipiului , cea mai competenta din oras ,cu ce oameni vine actuala conducere o sa ajungem primul oras din romania
2
0
Pleaca cu coada intre picioare dar cu buzunarele burdusite. De ce nu e tras la raspundere? Si oricum, la urbanism ramine Tzenea, o alta habarnista pesedista.
6
1
Am o intrebare - de ce este lasat sa plece pur si simplu fara a da explicatii pentru activitatea prestata in urma careia sufera marea majoritate a constantenilor. Si asezarile medievale au fost mai bine organizate in comparatie cu ce a ramas de pe urma lui Fagadau - Vanturache. Daca nu li se vor imputa nimic, practicile lor vor continua, iar actualii vor avea mai mult curaj. Am ramas din pacate arhaici, habotnici si retrograzi dupa 31 de ani de neocomunism.
5
1
Numai vanturache e vinovat??? Cine a girat pentru legalitate toate autorizatiile, parte din ele anulate pe instanta?? Si fulvia dinescu e la fel de vinovata!!! Sa raspunda cu totii..!! autorizatii
10
2
Bah Varcolache ia.l cu tine si pe Encica si pe secretarele alea ajunse directoare, pe Merla si pe restul de lichele slugarnice si nepricepute ca madame Florescu etc. Sa se curete, zic, primaria de impostori cu diplome de pe la facultati particulare ajunsi de la aprozar, ca sefa RU, in admin.publica
13
2
Marele arhitect ne paraseste, dar rahaturile girate de el ne vor mai bantui si face viata un chin ani si ani de zile.
10
3
Vanturache ca si toti ceilalti directori din primarie au lucrat ca o banda de infractori condusi fiind de D.Fagadau dupa modelul R.Mazare au folosit bani Constantenilor si puterea data de functii in interes personal intr-un dispret total fata de lege si Constanteni dar A.P scrie ca a plecat cu coada intre picioare,nu ma astia au plecat victoriosi dupa ce le-a cazut guvernul pentru ca au plecat liberi si au ramas si cu bani furati.Acum ramane de vazut daca V.Chitac si PNListi vor lucra pt.Constanteni asa cum a promis inainte sa fie votat sau va lucra si el pentru el,oameni lui si P.N.L.
13
4
Sugi pwla replica v ati dat cu chitac dar de ce nu spuneti ca a ti primit terenul de langa lidl tomis 3 unde au fost construite mai multe magazine i n urma cu aproximativ 2 ani in urma niste ordinari ma asta sunteti lumea nu stie ca luati 200 euro pentru stergerea unei stiri
7
5
Da curatenie in primarie: schimba toti sefii de compartoimente, servicii si directii. Ne-am saturat de ei.
7
5
A plecat dar pe cand il vedem in puscarie?
5
3
Stiti ce facea acest pyshat de vidanjache la un moment dat? Spunea tuturor ca e plecat din tara, astepta finalul programului si apoi, pe la 4 jumate cand toti erau plecati, venea tiptil la primarie si se punea pe treaba. O saptamana l-am filat si m-am dus peste el ca sa nu mai aba cum sa ma evite. Jeg infect
10
4
Daca si asta e arhitect eu sunt popa! Muie psd, vanturache si fagadau! Cu cacat si boratura...Mortii mamii voastre de jigodii...
9
4
E angajat la Replica?
6
3
Asta a fost o mizerie de om daca putem sa i zicem om
7
3
Arhitect de cacat.E mult spus "arhitect".Cine dracu l-a facut pe asta arhitect ? Vai,mama lui.
10
4
A plecat,mai sunt multi....vezi la juridic,la achizitii....... Confort urban,CT BUS.......o increngatuta intre oameni din primarie si angajati din region si societati ale consiliului local
8
3
De ce ati inchis comentariile la articolul despre caminul de batrani? Va da maria rosu in judecata? Ati pus botul la o nebuna isterica penala?
4
1
Muie PSD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
9
3
Vantirache a lucrat in privat si nu a obtinut in viata lui niciun PUZ. Si.a aratat ftustrarile la constanta. A facut echipa cu alti 3 frustrati Babu, Fagadau si Rasauteanu.
8
2
Este Arhitect, oricum va avea venituri mult mai mari si este mult mai cult decat un ziarist agramat ca tine.
5
19
Demisia? Ce se rezolva, nimic, sa raspunda pentru ce a facut nu sa plece pentru ca nu ne incalzeste cu nimic, nu mai poti sa darami ce au aprobat ei si atunci macar la puscarie sa se duca si luat tot ce au acumulat.
11
2
ce face un politist local care nu purta masca?! pe iutub, Amenintat de politistul local
1
1
A.p sa ne sugi pulile. Vrem dovezile de mangle puse in articol fmm de kkt
6
2
cum a ajuns si cine a facut poza la un astfel de document si la facut public in conditiile in care regimul de circulatie este doar in primarie
16
4
Nu lasati jegosii sa scape nepedepsiti,au nenorocit orasul.Luati-l tare pe fagabau,ca vomita tot.
19
4
scoateti postul la concurs, sa vina candidati capabili, sa nu se puna pe pile
22
2
Multumim domnului Primar Virgil Chitac pentru aceste fapte care le face in noul mandat. Demisioneaza tot ce avea legatura cu vechea administratie, dar nu scoate la concurs posturi sau sa vina cineva in schimb. De o luna de zile aproximativ, nu se mai semneaza nici macar un document. O sa trimitem toti clientii nostri la dumneavoastra la Primarie sa discutati cu fiecare in parte si sa nu mai iesiti cu paza la fel ca un infractor ca o sa aveti aceeasi soarta la fel ca Mazare. Parca aceasta primarie este blestemata, fiecare mandat de primar ne suspenda activitatea de cel putin 6 luni. Va multumim
18
9
Nume predestinat.Un nemernic,lacom dupa spagi si avere ce a nenorocit acest oras.Vanturache,usor de tinut minte.Vanturache si Fagadau,un blestem.Te vom tine minte,talharule.
19
4
Vanturache poate faci vreun PUZ pe la Poarta Alba!Sunt niste celule pe acolo care au nevoie de cadastru si intabulare! Ia-i si pe Fagadau si Babu cu tine !
25
4
Multa muie
11
3
Cap de pwla si fagabou in puscarie ... averea frauduloasa confiscata !
15
6
Babu, vanturache, Rasauteanu niste inapoiati fara cohones.
17
3
Sa se duca dracului de jigodie imputita.
14
3
Cateva PUZuri aprobate si contractate de Primaria Constanta anul trecut si care aveau termen de finalizare anul asta oare de ce nu se lucreaza la ele? Pentru un privat un PUZ este finalizat si aprobat in cateva luni insa pentru Primaria Constanta care a contractat si platit din banii oamenilor un PUZ de ce se nu se respecta termenul contractual si se lucreaza ani de zile?
7
4
Chutac nu are anvergura de primar. Mi se pare prea plictisit si obosit. Primaria va fi condusa, de fapt, de Ovanesian. Ceea ce nu e chiar un lucru rau, dar ar fi trebuit ca dumneaei sa candideze la functie, nu Chitac. Poate peste 4 ani o sa alegem pe cineva care nu oboseste dupa 2 saptamani de la preluarea mandatului.
20
9
Asteptam demisia si plecarea tuturor sefilor din primarie.
14
6
Sa se duca la cimitirul central direct
7
4
Mue babu , mue vanturache
24
5
Va ofticati ca voi nu aveti stiri???? REPLICA CEL MAI BUN ZIAR DIN CONSTANTA!!!! Asta e realitatea
13
15
Au schimbat si ei un pic orientarea. PiZeDe e in declin la Constanta.. Trioul penal e la puscarie sau pe langa.. Trebuie sa ia si ei un salariu.. Si atunci ling si ei ce poate..
11
3
Asta e exprimare de jurnalisti ? Mangle, e mana in mana. Doamne fereste in ce hal a ajuns presa
23
10
Sunteti jalnici. A inceput sa se vada cu ochiul liber asta. Pacat. Ati adunat toate imitatiile de jurnalisti agramati si aveti stiri din ce in ce mai proaste. Si rare. Promovati toti oligofrenii si alte persoane de moralitate indoielnica. Ati devenit ziar de can can...sa nu zic de altceva...tot cu C incepe...
21
15

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272