REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Administrația Locală vrea să DISTRUGĂ deșeurile din PORT

Administrația Locală vrea să DISTRUGĂ deșeurile din PORT

Replica API 25 mai 2021 | 20:36 2169

Primăria municipiului Constanța intenționează să închirieze un utilaj pentru distrugerea și nivelarea materialelor provenite din activități de construcții și desființări din municipiul Constanţa, aflate în depozitul din Portul Constanța. Mai multe detalii dar și cu cât pot fi sancționați cei care își aruncă materialele provenite din construcții unde nu trebuie puteți citi în rândurile de mai jos.

Din pricina faptului că unele persoane își aruncă deșeurile provenite din construcții pe unde apucă, iar operatorii economici care au făcut aceste lucruri nu pot fi identificați, Primăria Constanța rămâne să facă ordine din urma celor ce nu știu ce este acela bun simț. Nu de puține ori au fost date amenzi celor surprinși când își abandonau materialele provenite din construcții sau demolări, amenda nefiind deloc de ignorat. În acest caz putem spune că s-au întețit controalele tocmai pentru a fi stopat acest fenomen. De această dată, însă, este vorba despre deșeurile din depozitul cuprins între Poarta 9 și Dana 103 din Portul Constanța.

Utilaj pentru nivelarea deșeurilor

Pentru că Primăria Constanța trebuie să se ocupe de materialele provenite din construcții sau demolări, se dorește închirierea unui utilaj cu operator. Mai exact, Primăria a demarat procedura ce prevede închirierea unui utilaj pentru nivelarea materialelor provenite din activități de construcții și desființări din municipiul Constanţa, aşa cum sunt definite de standardul român SR 13350/1996 (de tipul: moloz, betoane, tencuieli, ceramică, pavaje, resturi de piatră, pământ, decapări asfaltice dar și altele).

Depozitul este amplasat în zona cuprinsă între poarta nr.9 și dana nr.103 a Portului Constanța. Valoarea maximă totală estimată este de 734.516,64 lei.

Ce sancțiuni pot primi cei certați cu legea

Persoanele care sunt surprinse că aruncă deșeuri provenit din construcții în alte locuri decât în cele special amenajate riscă sancțiuni contravenționale cuprinse între 3.000 și 6.000 lei pentru persoanele fizice și între 25.000 și 50.000 lei pentru persoanele juridice.

Cine poate decide în acest contract?

Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Vergil Chitac - primar, Felicia-Nadina Ovanesian – administrator public, Rusu Ionuț - viceprimar, Cocargeanu Florin–Daniel - viceprimar, Gospodaru Georgiana – secretar general, Frigioiu Marcela - director executiv, Gheorghe Georgeta - director executiv adjunct, Dobre Oana - șef serviciu, Petcu Lenuța - șef serviciu, Niță Mihaela - director executiv, Drăgan Andreea - șef serviciu, Georgescu Raluca - director executiv, Horia Miron Constantinescu - director executiv adjunct , Para Luiza - șef serviciu, Paiu Gabriela - șef serviciu.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
N-ar fi rau sa se uite lumea in directia aceea, poate invata ce se poate face cu astfel de deseuri.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272