REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
16.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Administrator la Aeroportul Mihail Kogălniceanu! Tony Avramescu este ÎNCOLȚIT de EXECUTORI

Administrator la Aeroportul Mihail Kogălniceanu! Tony Avramescu este ÎNCOLȚIT de EXECUTORI

Replica API 1 mai 2021 | 00:52 2962

Fostul secretar de stat al Cancelariei prim ministrului, care a făcu-o pe Dăncilă proastă, este executat din toate părțile. Este vorba despre Romani Tony Avramescu –Gruia, secretarul de stat al cancelariei Prim Ministrului Orban până în ianuarie 2021, când a fost eliberat din funcție de Florin Cîțu. Avramescu-Gruia este și membru în Consiliul de Administrație al Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu. Din cauza nerespectării clauzelor contractuale în trei contracte de leasing, politicianul s-a ales cu poprire pe conturi la societățile Excel Extra Slim S.R.L., Car & Truck APPS, Societatea Națională „Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu și Secretariatul General al Guvernului, precum și somația imobiliară cu privire la imobilul situat în București. Liberalul încearcă să anuleze toate formele de executare, invocând prescripția dreptului de a fi executat.

Între liberal și IGO Transport & Logistic S.R.L. au fost încheiate 3 contracte de leasing financiar în anul 2012 pentru achiziționarea a 3 vehicule cap tractor, contractele fiind încheiate pentru un termen de 36 luni, iar valoarea finanțată a fiecărui contract a fost de cca. 30.375 euro. Contractele au fost garantate cu un număr de 36 bilete la ordin emise la aceeași dată, ocazie cu care a fost încheiată convenția cu privire la biletele la ordin. După doi ani, cele 3 contracte au fost reziliate pentru neplată fiind completat biletul la cu suma de 354.782,28 lei însă a fost refuzat. Prin urmare, societatea a formulat cererea de executare silită, iar la la sfârșitul anului 2014, Judecătoria Sectorului 1 București a încuviințat executarea silită în temeiul biletului la ordin, pentru suma de 181.017,05 lei, având în vedere că bunurile finanțate au fost reposedate imediat după reziliere într-o stare foarte bună.

Romani Tony Avramescu – Gruia are poprire pe conturi

Anul trecut, prin aprilie, a constatat că i s-a pus poprire pe toate conturile deținute la Secretariatul General al Guvernului, unde deținea calitatea de secretar de stat al Cancelariei Prim ministrului, Aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde deține calitatea de membru CA, dar și al societățile Excel Extra Slim S.R.L., Car & Truck APPS. Romani Tony Avramescu –Gruia a contestat executarea, în iunie anul trecut, invocând prevederile art. 41 din Decretul Președintelui României nr. 195/16.03.2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Ulterior, i-a fost comunicată somația imobiliară.

Totodată, liberalul invocă prescripția dreptului de a cere executarea. Politicianul nu a avut succes în instanță, contestația fiind respinsă. Pe 13 martie, a formulat recurs.

Cine este Romani Tony Avramescu –Gruia

Romani Tony Avramescu –Gruia a fost numit în februarie 2020 secretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-Ministrului Ludovic Orban, iar în ianuarie 2021 a fost eliberat din funcție de Florin Cîțu. Este fost ziarist, cu studii la Universitatea Columbia, cetățean cu dublă cetățenie, româno-americană, specializat în piețele de capital

În martie 2019, o făcea pe premierul Dăncilă 'proastă', iar pe pesediști 'idioți'

Dincolo de anvergura pregătirii sale profesionale, Romani au uimit, în trecut, prin postările sale referitoare la adversarii politici. Antreprenorul arăta despre fostul premier Viorica Dăncilă că e ”proastă”, iar despre pesediști spunea că sunt ”penali”, ”interlopi”, ”mincinoși” și ”idioți”.

CV impresionant pentru româno-americanul Tony Romani

A absolvit Colegiul Baruch în 2004, iar în 2008 a obținut un master la Columbia Business School, ambele din New York. A mai lucrat la Silk Route Financial, Ernst & Young, Electrogrup Infrastructure SA, iar din 2011 are propria afacere, TAG Romani PFA. ”Tony Romani este un român a cărui activitate profesională din ultimii 15 ani a fost concentrată în sfera piețelor de capital. În această perioadă el a sprijinit o serie de clienți internaționali importanți ca Goldman Sachs, Cerberus Capital, AQR Capital, AIG FP, Gothaer, Pinebridge, Apax Capital Partners, Rydex, Guggenheim Investments, Empower Capital și mulți alții, activând atât independent cât și ca reprezentant al unor firme precum PricewaterhouseCoopers, Ernst & Young, UBS, Morgan Stanley și AMEX. În calitatea sa de specialist de fuziuni și achiziții, Tony a fost implicat într-o serie de tranzacții importante atât în Anglia și Statele Unite, cât și în România și regiunea Balcanilor. În privința contribuției sale la binele societății, Tony a fost co-fondator al unor importante asociații non-profit: Teach for Romania, Code for Romania și Asociația pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România”, se arată într-o prezentare a sa în cadrul proiectului România 2118.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DACA NU ERA POTILICA ASTIA MUREAU DE FOAME
6
2
Alt animal de om talhar. A luat si salariu de la stat si a furat
5
1
Dumb level 100.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468