REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Administratorul firmei care l-a ţepuit pe George Copos, condamnat după ce a FALSIFICAT documente

Administratorul firmei care l-a ţepuit pe George Copos, condamnat după ce a FALSIFICAT documente

Replica API 3 aprilie 2019 | 00:00 925

Goana după banii europeni!

Goana după banii europeni!

Marina Travel SRL, firma care l-a ţepuit pe afaceristul George Copos, în urmă cu câţiva ani, cu peste un milion de lei, revine în atenţie printr-o decizie a Tribunalului Constanţa, care a dispus condamnarea acesteia la pedeapsa penală de 16.000 lei, dar şi a administratorului Vasile Cîrjă (fost consilier local la Eforie!), la 11 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar instrumentat de DNA Constanţa. Societatea, prin reprezentanţii ei, a produs un prejudiciu în valoare de aproximativ 120 000 lei, folosindu-se de documente falsificate pentrui a obţine fonduri europene.

SC Marina Travel SRL a fost acuzată de procurori de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, Vasile Cîrjă a fost acuzat de complicitate la folosire cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

În cursul anului 2009, în contextul derulării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile privind „Promovarea imaginii societății comerciale Marina Travel SRL pe piețele externe”, inclusiv participarea la un târg internațional de profil, inculpata, ca persoană juridică, a fraudat procedura de achiziție publică desfășurată în contextul menționat mai sus și a folosit la autoritatea contractantă – Ministerul Întreprinderilor Mici și Mijlocii, Comerțului și Mediului de Afaceri, mai multe înscrisuri false și inexacte printre care și procesul verbal al ședinței de deschidere a ofertelor și raportul procedurii de licitație publică.

Aceste documente au fost puse la dispoziție de către inculpatul Cîrjă Vasile, în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor din cadrul societății Marina Travel SRL. Prin aceste demersuri, inculpații au obținut fonduri nerambursabile în valoare de 120.858 lei, sumă pe care trebuie să o restituie Ministerului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

Marina Travel SRL a fost condamnată recent la pedeapsa penală de 16.000 lei, iar Vasile Cîrjă, la 11 luni de închisoare cu suspendare. Magistraţii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra unor bunuri imobile ce aparțin inculpatului Cîrjă Vasile.

Firma l-a ţepuit şi pe George Copos

În decembrie 2011, George Copos anunţa că a închiriat hotelul de trei stele Astoria din Eforie Nord firmei Marina Travel SRL, care deţinea şi hotelurile Putna şi Meteor în aceeaşi staţiune, ambele închise între timp. Numai că, nu i-a mai plătitc hiria. În acest condiţii, creditorul Ana Hotels SRL a dat în judecată Marina Travel SRL, iar Tribunalul Constanţa a dispus pe 04.09.2015 deschiderea procedurii insolvenţei asupra debitorului, numind totodată ca administrator judiciar pe DM Insolv Consult IPURL.

Marina Travel SRL a fost înfiinţată în 2004 cu denumirea iniţială de Gold & Platin Turism SLR, fiind parcă predestinată escrocheriilor. Fondatorul firmei din Eforie este turcul Hatinoglu Yavuz. Încă de la înfiinţare, administratorul firmei a fost Gheorghiţa Cîrjă, de 43 de ani, din Eforie, care a preluat un an mai târziu participaţia turcului şi a redenumit societatea în Marina Travel, cooptând-o şi pe mama ei, Dumitra Nazarenco, de 66 de ani, tot din Eforie.

Ulterior, Marina Travel şi-a diversificat domeniul de activitate din hoteluri şi în alimentaţie publică, comerţ cu amănuntul, restaurante etc, firma având mai multe puncte de lucru în Constanţa, inclusiv la Casa de Cultură. Turcul s-a retras din firmă, aceasta din urmă rămânând pe mâna soţilor Cîrjă. În 2011, Gheorghiţa Cîrjă şi soţul ei, Vasile, păreau să fi dat lovitura, după ce au închiriat de la George Copos hotelul Astoria, dar n-a fost decât un pretext pentru o ţeapă de peste 1,1 milioane de lei (datorii şi valoarea bunurilor scoase apoi din firmă).

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cîrjică Vasilică sub papucu lui Gica Ginuta
13
0
Vasi cirja fata lui Ginuta
15
0
trancalau lu Ginuta cirja
13
0
stati sa iasa covesi sefa la controlul fondurilor europene ! Atunci sa vedeti hora in frunte cu hotii dragnea, satana spagoveanu si altii !!! Muie pesede cu cacat !!!
4
0
Cei care il cunosc pe Copos, il inteleg perfect pe Carja
8
5
Astia sunt investitori privati care trebuie protejati fiindca duc in spate economia Romanie?.Ma excrocilor voi sunteti aia care il sustineati pe Bucovala cand cerea facilitati de la stat pentru turism.Apropa ia zi mache ti-ai inchis afacerea fiindca nu ti-a dat statul ajutor destul.
15
3
Copos a tepuit o tara intreaga, dupa revolutie ! Averea pe care a facut-o intr-un timp atat de scurt nu poate sa aiba la baza decat o serie lunga de infractiuni ! In concluzie a fost un mare pradator al Romaniei ! Faptul ca a fost inselat de o alta firma, nu ne induioseaza deloc !
15
0
Vasile Carja i a aplicat o carja financiara lui copos cel cu arici la buzunar care vrea sa fie cel mai bogat din cimitir
13
0
SI COPOS PACALIT
16
0
Cu suspendare la sumele astea furate din fonduri europene?Cam are dreptate PSD.
23
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218