REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Administratorul mai multor firme din ţară, încă un dosar penal: înşelăciune la Constanţa!

Administratorul mai multor firme din ţară, încă un dosar penal: înşelăciune la Constanţa!

Replica API 21 septembrie 2015 | 00:00 584

Colecţie de fapte penale

Colecţie de fapte penale

Tudor Vladimir Vâlceanu, administratorul mai multor firme din ţară s-a ales cu încă o trimitere în judecată. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanţa, pe 14 septembrie 2015, obiectul fiind înşelăciunea. Menţionăm că acesta a ajuns de mai multe ori în atenţia oamenilor legii, în 2003 având deja 8 dosare penale pe numele său. A fost, de asemenea, cercetat şi în 2012, de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, pentru evaziune fiscală.

Tudor Vladimir Vâlceanu a fost cercetat de oamenii legii din Constanţa, fiind trimis în judecată, luna aceasta, pentru înşelăciune. Din câte se pare, el este administratorul mai multor firma din ţară, între care şi Bridge Impex SRL din Oradea şi SC Alboat Expres, având mai multe dosare penale pentru evaziune fiscală şi înşelăciune. În anul 2003, numărul acestora ajunsese deja la 8, ultimul fiind întocmit de procurorii constănţeni.

Toate se referă la faptul că Vâlceanu vindea sau cumpăra tone de conbustibil către şi de la diferite societăţi pe bază de ordine de plată şi chitanţe fiscale, dar nu înregistra tranzacţiile în documentele contabile, prejudiciile create fiind imense. A fost dat în urmărire generală, arestat şi tot aşa. În 2012, Vâlceanu era din nou arestat, alături de alte două persoane, între care Florin Mitră, care locuia în Eforie Sud, pentru o evaziune fiscală de peste 1 milion de lei.

Cercetările au fost derulate de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, potrivit căruia, în perioada aprilie - decembrie 2009, Florin Mitrică nu a înregistrat în evidenţele contabile livrările de mărfuri către mai multe societăţi comerciale sau a evidenţiat operaţiuni nereale de achiziţii de bunuri, fiind ajutat în activitatea infracţională de inculpatul Tudor Vladimir Vâlceanu şi de Radu Ciurea Sorin Nicolae (contabilul societăţii), care a încercat să îngreuneze urmărirea penală prin ascunderea documentelor contabile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212