REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Admitere cu cântec la centrul de pregătire din Constanța pentru programul 'Hai la Olimpiadă'! Acuzaţii de FAVORITISME la Colegiul Mircea!

Admitere cu cântec la centrul de pregătire din Constanța pentru programul 'Hai la Olimpiadă'! Acuzaţii de FAVORITISME la Colegiul Mircea!

Replica API 7 octombrie 2019 | 12:25 2737

Olimpicii, pregătiti pentru performantă și anul acesta

Olimpicii, pregătiti pentru performantă și anul acesta

România are mulți elevi buni, cu potențial maxim, însă multora dintre aceștia le lipsesc oportunitățile de a se pregăti la un nivel înalt, astfel încât să își valorifice potențialul. În sprijinul lor a venit Emag, în parteneriat cu BCR, sub sigla ”Hai la olimpiadă”, care a deschis mai multe centre de pregătire în țară, cu profesori care să-i ajute spre performanță, fie că este vorba de fizică, matematică sau informatică. Un astfel de centru este și la Constanța, iar profesorii sunt: Ion Băraru, fizică, Laura Giuglea-informatică, Gabriela Constantinescu-matematică, Cătălin Zirna-matematică. Locurile sunt limitate, astfel că a existat o testare pentru admitere. Examenul de anul acesta este pus sub semnul întrebării de către mai mulți părinți din Constanța, ai căror copii au fost respinși, deși au obținut punctaje maxime la olimpiadele la care au participat.

Examenul de admitere în centru, pentru Constanța, a avut loc în perioada 27 septembrie-1 octombrie. Au participat copii foparte buni, care au obținut note maxime la olimpiadele la care au participat. Însă, nu toți au avut noroc să fie admiși. Cei mai mulți sunt din clasa profesorului Gabriela Constantinescu, care activează și în cadrul centrului. În acest context, concursul este pus sub semnul întrebării de către părinții celor respinși. ”Alții de la Colegiul Mircea, foarte buni, au susținut această testare și nu se regăsesc pe listă!”, s-a plâns un părinte. ”La Mircea sunt copii de olimpiada națională care nu au fost acceptați la acest cerc. Nu mai vorbim de copii de la alte licee”, și-a arătat nemulțumirea părintele. ”Este adevărat că doamna profesor Constantinescu are copii foarte buni în clasa. Dar, de aici și pâna a promova 25 din 30 între cei calificați... este strigător la cer. În condițiile în care, vă spun, alții de la Mircea foarte buni au susținut această testare și nu se regăsesc... Sunt curioasă ce părere au și cei de la EMAG si BCR să își alăture numele unui asemenea concurs”, a mai spus părintele.

„Hai la Olimpiadă!” este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia elevii și profesorii care îi pregătesc sunt susținuți să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanță, sub îndrumarea a peste 300 de profesori dedicați.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este o situatie penibila pentru acesti profesori care reprezinta un liceu de "prestigiu". Imi amintesc acum vreo 7 ani cand eram la liceu in timpul orei doamnei Constantinescu si era vorba despre o situatie oarecum similara. Intr-una din zilele precedente, un machedon dintr-o clasa vecina mi-a vandut o humata de cas de la Tulcea, cu zer de calitate si toate cele. Cum povesteam, eram in timpur orei doamnei Constantinescu si discutam despre rezultatele de la olimpiada pe oras, spunandu-le in ordine crescatoare. Apoi m-am pantecarit pe mine. Nu cumparati branza de la Caramitru!!!
0
0
Dam vina pe Johanis,Basescu Dragnea,Iliescu Ceausescu pentru tot ce e rau in tara asta dar nu vedem barna din ochii nostri: acceptam sa platim meditatii, Sa dam fondul scolii, ne pedepsim copii cu invatatul in acest sistem perpetuat de cutrele din invatamant, nu petrecem timp suficient cu copii -nu ma refer la timpul dedicat kilometrilor de teme.
1
0
Dna Constantinescu a facut un simulacru de concurs la care a invitat tot orasul... si dupa ce a iesit scandal in presa cu cei 25 de bursuci ai ei de la 6C ... au dres busuiocul, a mai aparut o grupa de admisi pe site Bravo madam esti tare
9
1
Nu tinem minte ca fosta noastra colega sa fi performat la singura olimpiada de atunci. Aveam un Ramazan, un Lazarovici care au confirmat si pe plan international .
3
1
Colegiul Mircea cel Batran a fost, este si va fi o referinta in invatamantul dobrogean !
3
5
asa e si in viata, poti sa ai 7 diplome daca nu ai pile nu ocupi post de manager, muncesti doar sa tii in spate managerul idiot si necunoscator! Ramane sa-ti incerci norocul afara dar si acolo esti tot un fel de sclav al altora mai smecheri!
4
0
Liceul Mirecea. Plin de machidoni branzari si analfabeti care sar cu bani pe meditatii. La scoala nu fac nimic.
8
1
si de ce nu iti dai tu copilul la auto sa invete o meserie in loc sa il omori cu matematica?
6
4
Licee constantene de top: Ovidius, Mircea, Traian ... la scoala nu se preda mai nimic! Toata materia care conteaza, copii o invata la MEDITATII. Renumele acestor licee nu a fost facut de catre profesori la scoala ci de catre parintii care au bagat bani multi in meditatii.
14
2
De cand a iesit articolul asta azi noapte au modificat site ul hailaolimpiada!
8
1
Si ce castiga elevul din olimpiada? Pe vremea mea nu se castiga nimic! Regrwet si acum ca mi-am irosit weekendul pe la cretinsime dina stea in loc sa joc baschet cu prietenii!
10
0
De ce in articol se face referire la faptul ca doar la Liceul Mircea ar fi elevi eligibili pentru programul de pregatire respectiv? Va garantez ca la orice scoala din judet, inclusiv din zona rurala, sunt copii care ar obtine nota de admitere in centrul de pregatire mentionat. Pe de alta parte, domnilor si doamnelor inspectori mai lasati copiii sa respire. Sun atatea concursuri scolare, incepand de la clasa pregatitoare! Iar profesorii sunt foarte bucurosi cand ii chemati atatea zile de sambata la munca fara a le acorda, coform Coduluii Muncii zilele libere aferente!
9
0
Vise, din 2000 cand am terminat era liceul deja la pamant.
14
0
constantinescu este o profesoara modesta, nu se compara cu vacarescu sau mihai bogdan. iar sotul ei este cel mai mare spagar de la umc, asa ca stie cum se ia spaga si ea
13
0
Colegiul Mircea? O gluma amara. Condus pe pile, cu majoritatea profesorilor de 2 lei. Nu-i invata nimic la scoala dar la meditatii, primii. Hai sictir nea Nicoara ca ai facut un cacat din un liceu bun
22
3
Bai nene nu i-a contestat nimeni performantele doamnei ci doar nesimtirea !! cum sa iti bagi 25 de copii dintr-o clasa de 30. Probabil toti care s-au prezentat la concurs... si ceilalti copii care s-au prezentat la concurs degeaba ??? explica-le tu lor 100-200 cati sunt , cat de rahat este lumea in care traiesc
24
0
Colegiul Makidonesc este cea mai mare excrokerie. parintii cotizeaza saptamanat minim 100 euros la fondul de spaga al clasei. totul este la misto pentru makidoance si papagali. sunt i tot liceul 2-3 elevi de care trag toti. Restul sunt panarame si makidoni analfabeti.
22
10
din pacate doamna nu are timp de prostii. are meditatii
12
3
Cu mizeriile astea comuniste:olimpiade ,concursuri;bietii copii tb sa dovedeasca ceva cu care se falesc apoi parintii.Isjcta a inventat pana si ptr aia de la cls. pregatitoare concursuri. Sunteti normali?inspectoarele alea ar face orice ptr punctaj ptr gradatia de merit.Inventeaza concursuri sambata si prostanacii aia de prof si inv.merg gratis sambata la munca.Ba cat de prosti sunt astia?va obliga sa munciti gratis?aveti ITM.Sunt obligati sa va dea 2 zile libere.Dar restul,care nu inteleg un text,nu stiu sa faca nimic,de ce nu va preocupati de aia?bareme schimbate ptr copiii inspectorilor.Huo
23
4
Doamna profesor Constantinescu este un dascal extraordinar! Ar fi fost de bun simt sa aflati si punctul de vedere al doamnei profesor.
5
21
bai voi sunteti sanatosi? lasati copiii in weekend sa se joase sa mearga la film nu la scoala sa invete la mate. mai tarziu nu o sa stiti de ce nu au prietene sau prieteni sau se sinucidn sau sunt gay
40
5
La Mircea se incearca o altfel de abordare a invatamantului. Daca esti obisnuit sa activezi intr o alta institutie de invatamant si apoi vi la Mircea s ar putea sa nu intelegi multe chestii. Acolo se asteapta elevul sa se exprime.
2
21
Liceul Mircea.... cu olimpici....de ce nu spuneti cum se da examenul de bacalaureat??? Va zic eu, se intrerupe curentul.... si nu merg camerele...si apoi vai cel mai bun Liceu....cam asa se tin examenele....ce? Nu stiti? Hai sictir
36
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614