REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ADMITERE ONLINE la cea mai MARE instituție de ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR din ROMÂNIA

ADMITERE ONLINE la cea mai MARE instituție de ÎNVĂŢĂMÂNT SUPERIOR din ROMÂNIA

Replica API 7 octombrie 2020 | 23:30 11446

• 3 programe de Licență și 4 programe de Masterat fac parte din oferta educațională pentru anul 2020 – 2021 a Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret.

Până la data de 30 septembrie 2020, are loc la Universitatea Spiru Haret, cu respectarea restricțiilor instituite de autoritățile compentente, admiterea on-line pentru studiile de Licență și Masterat.

La Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice de la Constanța de la Universitatea Spiru Haret, programele de studii organizate pentru anul 2020 – 2021 sunt la Licență: Management, Management cu predare în limba engleză, Drept, iar la Masterat: Științe Penale, Management Organizațional și Antreprenoriat, Management Organizațional și Antreprenoriat cu predare în limba engleză, Contabilitate, Expertiză și Audit. Toate aceste programe au un grad sporit de relevanță practică, rezultat dintr-o intensă colaborare între reprezentanții facultății și angajatori din județul Constanța.

Viitorii studenți ai Facultății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța își pot manifesta interesul de a deveni studenții facultății accesând pagina on-line a facultății https://sjse-ct.spiruharet.ro/, secțiunea Admitere și completând informațiile privind datele de contact. În timp foarte scurt vor fi contactați de personalul facultății care îi va consilia și îi va îndruma pe parcursul întregului proces de înscriere la facultate. Toate documentele vor fi trimise în format electronic la secretariatul facultății, la adresa de e-mail admitere_sject@spiruharet.ro. Copiile scanate care trebuie depuse la dosar, în format on-line, sunt diploma de Bacalaureat sau diplomă echivalentă cu aceasta sau adeverință eliberată de liceu, pentru candidații care au promovat examenul de Bacalaureat în anul curent, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie (dacă este cazul), adeverință medicală tip, buletinul/cartea de identitate care să cuprindă codul numeric personal, dovada plății taxei de admitere în valoare de 130 de lei sau dovada încadrării în una dintre categoriile scutite de la plata taxei, fișă chestionar, completată și semnată.

Indiferent de programele de studii la care sunt înscriși, studenții facultății sunt încântați de buna colaborare și de comunicarea pe care o au cu cadrele didactice. În cadrul facultății se promovează o relație de parteneriat atât între studenți și cadre didactice, cât și între studenți și managementul facultății, iar această mentalitate se manifestă zi de zi în cadrul activităților derulate în facultate. Majoritatea examenelor se derulează pe bază de studii de caz, elaborare de proiecte care se desfășoară pe parcursul întregului semestru și pe care studenții le realizează ca studiu individual și sub coordonarea cadrelor didactice, ulterior încărcând aceste materiale în platforma educațională Blackboard. Universitatea Spiru Haret folosește platforma Blackboard încă din 2006, liderul indisputabil în domeniul E-learning dezvoltată de cea mai puternică instituție mondială, în domeniul serviciilor și tehnologiei educaționale, cu peste 100 de milioane de utilizatori globali. În acești ani, aproape 100 000 de utilizatori au accesat peste 10 000 de cursuri publicate de către cadrele didactice ale universității. “Doresc să subliniez că un învățământ de calitate on-line, nu înseamnă comunicarea prin e-mail, ci o platformă educațională pe care cadrul didactic o utilizează pentru a îndruma studentul de-a lungul procesului de studiu. Astfel, este deja o obișnuință pentru studenții facultății noastre să aibă un spațiu virtual al lor, unde, de pe orice dispozitiv conectat la Internet, să acceseze toate cursurile, să parcurgă teste de autoevaluare, să își încarce referate, teme sau alte materialele solicitate de cadrele didactice, să își susțină examenele și să își verifice situația notelor, comunicând cu cadrele didactice și colaborând cu colegii lor. Prin intermediul platformei Blackboard, studenții noștri beneficiază de avantajele pe care tehnologia modernă ni le oferă, asigurând desfășurarea neîntreruptă a procesului educațional și în condițiile în care cadrele didactice și studenții nu au posiblitatea să se întâlnească în mod direct”, declară prof. univ. dr. Mihnea Claudiu Drumea, Decanul Faculății de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret.

În cadrul facultății se organizează, cu regularitate, diverse evenimente ce presupun prezența reprezentanților mediului de afaceri din Constanța, cursuri practice susținute prin colaborarea între cadrele didactice și reprezentanți ai pieței muncii, interviuri simulate de angajare în cadrul cărora studenții au oportunitatea de a afla despre așteptările pe care le au angajatorii de la viitorii angajați și chiar de a-și găsi un loc de muncă.Totodată, facultatea are încheiate parteneriate cu instituții reprezentative din Constanța pentru colaborarea în vederea formulării de propuneri de perfecționare a curriculumului universitar în spiritul adaptării la cerințele pieței muncii.

Activități de practică, premiate cu 2000 de lei/student

Începând cu anul 2010, Facultatea de de Științe Juridice și Științe Economice de la Constanța a accesat fonduri europene destinate organizării de activități de practică și consiliere profesională pentru studenții facultății, în vederea integrării pe piața muncii. Până în prezent s-au derulat nouă astfel de proiecte cu o valoare totală ce depășește 5 milioane de euro, bani care au fost investiți în organizarea de stagii de practică la angajatori relevanți din județ, dar și în cadrul întreprinderilor simulate care funcționează în facultate. Mai mult, pentru a face și mai atractivă implicarea studenților în astfel de activități, studenților li s-au acordat premii și subvenții cu valori între 500 – 1.500 lei.

În anul universitar 2020 – 2021, toți studenții facultății, inclusiv cei din anul I, vor participa la activități de practică organizate în medii de muncă reale, derulate în cadrul celui de al zecelea proiect finanțat din fonduri europene și implementat de facultate. Pentru o astfel de participare și pentru bunele rezultate obținute în derularea activității de practică, studenții vor fi recompensați cu un premiu în valoare de 2.000 lei/student.

Studenții facultății haretiste sunt, în cea mai mare parte, persoane care au luat contact cu piața muncii și care decid să devină studenți fie pentru a se specializa în contextul unei cariere profesionale pe care o urmează deja, fie pentru a se reorienta profesional. Pe de altă parte, sunt și studenți proaspăt absolvenți ai studiilor liceale care doresc să se pregătească pentru o carieră în domeniul științelor economice sau juridice. De asemenea, studenții facultății sunt atât locuitori ai orașului Constanța, cât și ai altor localități din județ, dar și ai altor județe, distanța nefiind un inconvenient atât timp cât în cadrul facultății funcționează platformă educațională on-line, Blackboard, care asigură comunicarea și asistarea facilă a procesului educațional pe tot parcursul derulării sale, de la momentul înscrierii până la momentul absolvirii.

Pentru detalii despre toate programele de Licență și Masterat de la Facultatea de Științe Juridice și Științe Economice din Constanța de la Universitatea Spiru Haret puteți accesa:

https://www.admitere.spiruharet.ro/licenta/constanta

sau

https://www.admitere.spiruharet.ro/masterat/constanta.

Te așteptăm să fii student la USH de la 1 octombrie 2020!

Despre Universitatea Spiru Haret

La 19 ianuarie 1991 a luat fiinţă Fundaţia România de Mâine, instituţie social-umanistă de cultură, ştiinţă şi învăţământ cu caracter nonprofit, potrivit prevederilor Legii pentru persoanele juridice nr. 21/1924 şi, în cadrul acesteia, Universitatea Spiru Haret.

• Peste 325.000 de români au absolvit Universitatea Spiru Haret

• 3 din 4 absolvenţi USH sunt angajaţi în domeniul pe care l-au urmat pe perioada studiilor

• 5 centre universitare proprii în București, Brașov, Câmpulung Muscel, Constanța și Craiova

• 14 facultăţi

• 32 programe de studii universitare de Licenţă

• 28 programe de Masterat

• 45 programe postuniversitare de formare și dezvoltare profesională continuă acreditate sau autorizate să funcţioneze în conformitate cu prevederile legale

• 402 de cadre didactice ce dețin titluri universitare și doctorate în domeniu.

- Universitatea Spiru Haret -

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218