REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.8° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Adrian Bîlbă vrea să se mute de la Delfinariu la Primăria Constanța

Adrian Bîlbă vrea să se mute de la Delfinariu la Primăria Constanța

Victor ROTARU 4 aprilie 2024 | 00:00 2962

Adrian Bîlbă este membru în partidul P.E.R. din iunie 2023, ocupând funcția de vicepreședinte al organizației județene. Acum, odată cu apropierea alegerilor locale, Partidul Ecologist Român, filiala Constanța, a început să strângă rândurile, fiind în căutare de candidați pentru toate alegerile care vor fi organizate pe 9 iunie. În ceea ce îl privește pe Adrian Bîlbă, fostul director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a transmis, pentru Replica, faptul că funcția de primar este puțin cam mult pentru el, însă a readus aminte de ascensiunea politică a lui Decebal Făgădău care, în trecut, a fost și el director la Delfinariu, ajungând în cele din urmă primar al municipiului Constanța.

Adrian Bilba vrea sa se mute de la Delfinariu la Primaria ConstantaAdrian Bîlbă

Ne mai despart aproape două luni de alegerile locale și europarlamentare, timp în care majoritatea candidaților aleargă pentru strângerea semnăturilor pentru a putea fi pe liste. Înscris în Partidul Ecologist Român în iunie 2023, Adrian Bîlbă, vicepreședintele partidului a transmis faptul că în P.E.R., momentan, se evaluează posibilitatea participării la alegeri: „Deocamdată suntem în evaluarea posibilității de a participa la alegeri care presupune logistica obținerii a 3.000 de semnături pentru fiecare dintre categoriile de alegeri și pentru Consiliul Local, Consiliul Județean, primar, președinte de Consiliu Județean plus pentru europarlamentare. Asta presupune o logistică pe care pot să spun că momentan nu o avem. Nu avem deocamdată logistica, deci nu putem vorbi ce punem la finalul ciorbei. În ceea ce mă privește, eu îmi doresc să contribui în ceea ce privește mediul, protecția acestuia, pentru un oraș mai prietenos.”

Ce funcție vizează Bîlbă la alegerile din 9 iunie

Întrebat dacă va candida pentru o anumită funcție la alegerile din 9 iunie, Adrian Bîlbă a declarat faptul că funcția de primar este puțin cam mult pentru el, însă a adus în discuție faptul că Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, a fost, cândva, director la Delfinariu, funcție pe care a ocupat-o și Adrian Bîlbă de două ori în trecut: „Pentru primărie e un pic cam mult. Eu sunt adeptul accesului acolo unde îți este nivelul de pregătire, nivelul de cunoștințe, și să nu-ți dorești mai mult decât poți realiza și mai mult decât un domeniu în care te poți desfășura ca o persoană calificată. Eu am experiență de administrație. Sunt candidați la primărie, sau au fost, care nu au experiență administrativă. Eu am de la Delfinariu această experiență, dar nu cred că este suficientă experiența administrativă pentru a candida. Și Decebal Făgădău a plecat de la Delfinariu viceprimar, dar a plecat în cadrul unui partid care avea o mulțime de persoane cu experiență în domeniul administrativ. A plecat viceprimar, a avut o perioadă de formare. Nu a plecat primar de la Delfinariu. Chiar dacă unii dintre cei care simpatizează ecologismul mă îndeamnă să candidez, eu mă gândesc dacă nu cumva este prea mult pentru mine.

Adrian Bilba vrea sa se mute de la Delfinariu la Primaria ConstantaDecebal Făgădău

„În Consiliul Local, un ecologist este ca un factor de imunitate”

Eu cred că în Consiliul Local, un ecologist este ca un factor de imunitate, ca o globulă albă. Acolo unde există o voce care de fiecare dată spune: Stai așa puțin să ne gândim și la mediu. Atunci când facem un parc ne gândim la oameni, alei, hai să ne gândim și la mediu, cum este mai prietenos pentru mediu. Ce pomi să punem, cum e mai bine. Am făcut extinderea costieră... era necesară. Dar hai să vedem cum facem ca să naturăm această plajă cu o consolidare cu arbori, așa cum a fost la Zoom. Acolo este OK, cu alegerea unor specii mai potrivite mediului dobrogean, mediului salin, substratului nisipos. Ar fi o lizieră. Plaja nu ar fi mare, imensă, treci printr-o lizieră amenajată pentru turism, să fie niște beach-baruri, umbroase, locuri de joacă pentru copii, locuri de sport și în felul acesta se organizează și consolidare și este și un aspect frumos al plajei. Plaja asta mare, generoasă, este bine că s-a făcut, dar e bine să o integrăm în natură, să nu apară ca o arătură. Nu sunt împotriva extinderii, mai sunt necesare ajustări“, a mai adăugat Adrian Bîlbă, vicepreședintele organizației județene a P.E.R..

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
și a lăsat fosta nevastă să fie cu o fată de la tulcea monica care poate să îi fie fiica .
5
0
"Marele"cunoscator cred ca va face echipa cu Corinutza. Balena constantei trebuie studiata de un asa om. Daca apare in peisaj si doamna psiholog a lui Balba (fosta) iese ceva de speriat copii mai ceva ca doamna cu coasa
5
0
Ce dinozauri care au trait acum 1 milion de ani pe teritoriul Romaniei ai descoperit mai Balba? Minti copiii si gospodinele cu povestile tale pseudo stiintifice
7
0
Cât tupeu nesimțit are. Tocmai el, atotcunoscatorul neamului, el, regele a tot ce există. Alta lepră care tot vrea
10
0
Acum se mai fac sedinte de delfinoterapie la n***u? Inainte se faceau...
8
0
Ai admimiatrat delfinariul ala vaileeeu. Ce jafuri ce nenorociri au fost acolo.jungla din Haiti e pistol cu capse pe langa ce e la delfinariu
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468