Adrian Bîlbă vrea să se mute de la Delfinariu la Primăria Constanța
Adrian Bîlbă vrea să se mute de la Delfinariu la Primăria Constanța
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAdrian Bîlbă este membru în partidul P.E.R. din iunie 2023, ocupând funcția de vicepreședinte al organizației județene. Acum, odată cu apropierea alegerilor locale, Partidul Ecologist Român, filiala Constanța, a început să strângă rândurile, fiind în căutare de candidați pentru toate alegerile care vor fi organizate pe 9 iunie. În ceea ce îl privește pe Adrian Bîlbă, fostul director al Complexului Muzeal de Științe ale Naturii din Constanța a transmis, pentru Replica, faptul că funcția de primar este puțin cam mult pentru el, însă a readus aminte de ascensiunea politică a lui Decebal Făgădău care, în trecut, a fost și el director la Delfinariu, ajungând în cele din urmă primar al municipiului Constanța.
Ne mai despart aproape două luni de alegerile locale și europarlamentare, timp în care majoritatea candidaților aleargă pentru strângerea semnăturilor pentru a putea fi pe liste. Înscris în Partidul Ecologist Român în iunie 2023, Adrian Bîlbă, vicepreședintele partidului a transmis faptul că în P.E.R., momentan, se evaluează posibilitatea participării la alegeri: „Deocamdată suntem în evaluarea posibilității de a participa la alegeri care presupune logistica obținerii a 3.000 de semnături pentru fiecare dintre categoriile de alegeri și pentru Consiliul Local, Consiliul Județean, primar, președinte de Consiliu Județean plus pentru europarlamentare. Asta presupune o logistică pe care pot să spun că momentan nu o avem. Nu avem deocamdată logistica, deci nu putem vorbi ce punem la finalul ciorbei. În ceea ce mă privește, eu îmi doresc să contribui în ceea ce privește mediul, protecția acestuia, pentru un oraș mai prietenos.”
Ce funcție vizează Bîlbă la alegerile din 9 iunie
Întrebat dacă va candida pentru o anumită funcție la alegerile din 9 iunie, Adrian Bîlbă a declarat faptul că funcția de primar este puțin cam mult pentru el, însă a adus în discuție faptul că Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, a fost, cândva, director la Delfinariu, funcție pe care a ocupat-o și Adrian Bîlbă de două ori în trecut: „Pentru primărie e un pic cam mult. Eu sunt adeptul accesului acolo unde îți este nivelul de pregătire, nivelul de cunoștințe, și să nu-ți dorești mai mult decât poți realiza și mai mult decât un domeniu în care te poți desfășura ca o persoană calificată. Eu am experiență de administrație. Sunt candidați la primărie, sau au fost, care nu au experiență administrativă. Eu am de la Delfinariu această experiență, dar nu cred că este suficientă experiența administrativă pentru a candida. Și Decebal Făgădău a plecat de la Delfinariu viceprimar, dar a plecat în cadrul unui partid care avea o mulțime de persoane cu experiență în domeniul administrativ. A plecat viceprimar, a avut o perioadă de formare. Nu a plecat primar de la Delfinariu. Chiar dacă unii dintre cei care simpatizează ecologismul mă îndeamnă să candidez, eu mă gândesc dacă nu cumva este prea mult pentru mine.”
„În Consiliul Local, un ecologist este ca un factor de imunitate”
„Eu cred că în Consiliul Local, un ecologist este ca un factor de imunitate, ca o globulă albă. Acolo unde există o voce care de fiecare dată spune: Stai așa puțin să ne gândim și la mediu. Atunci când facem un parc ne gândim la oameni, alei, hai să ne gândim și la mediu, cum este mai prietenos pentru mediu. Ce pomi să punem, cum e mai bine. Am făcut extinderea costieră... era necesară. Dar hai să vedem cum facem ca să naturăm această plajă cu o consolidare cu arbori, așa cum a fost la Zoom. Acolo este OK, cu alegerea unor specii mai potrivite mediului dobrogean, mediului salin, substratului nisipos. Ar fi o lizieră. Plaja nu ar fi mare, imensă, treci printr-o lizieră amenajată pentru turism, să fie niște beach-baruri, umbroase, locuri de joacă pentru copii, locuri de sport și în felul acesta se organizează și consolidare și este și un aspect frumos al plajei. Plaja asta mare, generoasă, este bine că s-a făcut, dar e bine să o integrăm în natură, să nu apară ca o arătură. Nu sunt împotriva extinderii, mai sunt necesare ajustări“, a mai adăugat Adrian Bîlbă, vicepreședintele organizației județene a P.E.R..
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News