REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.2° Constanța Mie., 22 Mar. 2023
Anul XX Nr. 6310
7.2° Constanța Miercuri, 22 Martie 2023 Anul XX Nr. 6310

Adrian Câciu se opune compensării ratelor la bănci: 'Ar încuraja menținerea dobânzilor mari'

Adrian Câciu se opune compensării ratelor la bănci: 'Ar încuraja menținerea dobânzilor mari'

A.F. 20 ianuarie 2023 | 00:00 287

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu (PSD), a respins joi, ideea avansată de un coleg social-democrat din Parlament ca statul să plătească o parte din ratele datorate băncilor de către români, așa cum s-a oferit compensarea de 50 de bani/litru de carburant.

Adrian Caciu se opune compensarii ratelor la banci: 'Ar incuraja mentinerea dobanzilor mari'Adrian Câciu

„Nu încurajez o astfel de abordare, va spun foarte sincer și economist și ministru de finanțe. Evident, politicienii pot avea opinii. Din ce motiv (nu încurajez)? În momentul în care discutăm, dobânzile intră în zona de stabilizare. În fără de IRCC care crește, va mai crește și în martie, dar există o tendința de scădere. De ce e foarte important? Semnalul este dobânzile se duc pe platou și încep scadă. Dacă aveai spațiul fiscal trebuia o faci (propunerea de compensare a ratelor) când erau pe creștere, Dacă vii când dobânzile sunt pe tendința de aplanare, nu vei face decât menții dobânzi mari, pentru pe baza acelor subvenții, băncile vor fi încurajate le mențină”, a explicat ministrul, scrie stiripesurse.ro.

Deputatul PSD Marius Ostaficiuc a propus recent ca statul să plătească o parte din rata românilor datori la bănci.

Tomis Park 1 - Ad.
Tomis Park 1 - Ad.

„Vrem să sprijinim populația privind această creștere alarmantă a ratelor la bănci", a declarat deputatul. El a susţinut că este aceeaşi situaţie ca reducerea cu 50 de bani de la pompă. „Așa cum s-au găsit soluții pentru cei 50 de lei la pompă pentru o o perioadă de timp, așa cred că se vor putea găsi soluții pentru a putea sprijini și ratele românilor", a mai declarat deputatul PSD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
21513104736
5/49
29263182225
joker
4561015219