REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Adrian Năstase a depus la Înalta Curte o cerere de reabilitare

Adrian Năstase a depus la Înalta Curte o cerere de reabilitare

Replica API 9 octombrie 2021 | 21:05 1315

Fostul prim ministru Adrian Năstase anunţă că a depus, vineri, la instanţă, o cerere de reabilitare judecătorească. Solicitarea va fi judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cea care a dispus condamnările de doi, respectiv patru ani de închisoare în cazul fostului premier, transmite News.ro.

"În condiţiile în care s-au împlinit toate condiţiile prevăzute de lege, am depus astăzi, la instanţă, solicitarea de reabilitare judecătorească”, a scris Adrian Năstase, vineri, pe blogul său.

Fostul premier nu a precizat care este instanţa de judecată pe rolul căreia a înregistrat solicitarea, însă, potrivit legii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va fi cea care va judeca cererea în cazul fostului premier, în condiţiile în care o cerere de reabilitare judecătorească poate fi depusă la instanţa care a dictat sentinţa de condamnare sau la o instanţă de acelaşi rang cu cea care a dispus condamnarea.

Conform articolului 169 din Codul Penal, prin reabilitare, în cazul unei persoane condamnate încetează decăderile şi interdicţiile, precum şi incapacităţile care rezultă din sentinţa prin care a fost condamnat.

Adrian Năstase are două condamnări, una în dosarul cunoscut sub denumirea "Trofeul Calităţii" şi cealaltă în dosarul "Zambaccian".

Prima condamnare, de doi ani de închisoare cu executare, a fost dată de instanţa supremă în iunie 2012, în dosarul în care Năstase a fost deferit justiţiei sub acuzaţia că a folosit pentru campania electorală din anul 2004 fonduri plătite de firme are s-au înscris la concursul „Trofeul Calităţii”, organizat de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

A doua condamnare, de patru ani de detenţie, pe numele lui Adrian Năstase a fost dată în ianuarie 2014, în dosarul "Zambaccian" în care fostul premier a fost găsit vinovat de luare de mită în formă continuată şi şantaj.

Adrian Năstase a stat în închisoare din 26 iunie 2012 până în 18 martie 2013, când a fost eliberat condiţionat, prin decizie a Tribunalului Bucureşt, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tupeu de borfas
8
2
dupa ce ai ingropat tara asta mai vrei reabilitare? Tu meriti o reabilitare pe viata la Poarta Alba!
13
3
A tras sfori pt.ca sa ia o condamnare mai mica dacat un hot de gaini si acum se crede nevinovat.TUPEU DE BORFAS.
13
3
Reabilitare ?! SICTIR ! Hotule si penalule, puscariasule....... Voi ati DISTRUS si vandut tara.
16
3
Asta trebuie impuscat pentru inalta tradare a dat petrolul tarii la omv pentru o spaga ieftina ca el
25
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212