REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.6° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
16.6° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Adrian Năstase, reacție acidă la retragerea decorației: Ar trebui ca Iohannis să elimine și toate decorațiile contrasemnate de mine în 2000-2004

Adrian Năstase, reacție acidă la retragerea decorației: Ar trebui ca Iohannis să elimine și toate decorațiile contrasemnate de mine în 2000-2004

Replica API 11 decembrie 2019 | 03:54 459

Fostul premier Adrian Năstase consideră că activitatea sa pentru integrarea Romaniei in NATO si UE nu vor putea fi sterse din cartile de istorie chiar daca presedintele Klaus Iohannis isi va duce la capat intentia sa-i retraga decorația din cauza condamnării penale. Nastase punctează ironic că la sugestia unor `talibani ideologici', Iohannis „a inceput 'România normală' prin retragerea de decoratii”.

Context: Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că a decis să retragă decorațiile tuturor celor care au condamnări penale, inclusiv a fostului premier Adrian Năstase, acțiunea urmând să fie finalizată în scurt timp.

„Klaus Iohannis a inceput să construiască „România normală”, anuntând că a decis să-mi retragă ordinul „Steaua României”, in grad de Mare Cruce, după ce mă invitase la Cotroceni, la receptia organizată cu ocazia Zilei nationale. Recunosc, am mers la Cotroceni crezând că, in al doilea mandat, Iohannis va incerca să ajute la o reconciliere natională, după dezbinarea din ultimii ani. M-am inselat iar gestul său meschin de astăzi nu prevesteste nimic bun.

O eventuală retragere a decoratiei primite de mine in 30 noiembrie 2002, „pentru intreaga activitate pusă in slujba promovării si dezvoltării României, pentru competenta si abnegatia dovedite in actul guvernării”, in principal pentru eliminarea vizelor, eforturile de integrare in NATO si UE, modernizarea si cresterea economică nu vor putea fi sterse din cartile de istorie si vor putea fi comparate cu activitatea nesemnificativă a lui Iohannis din mandatul său de presedinte.

La sugestia unor „păsări migratoare” si a unor talibani ideologici, Iohannis vrea să rescrie istoria recentă. Ar trebui, atunci, să topească, intre altele, toate decretele de acordare, in perioada 2000-2004, a decoratiilor statului român, inclusiv ale unor mari personalităti străine, decrete contrasemnate de mine.

Românii mi-au acordat insă „decoratia” lor, in conditiile in care după 4 ani de guvernare, PSD a obtinut, in 2004, acelasi procent la alegeri ca si la intrarea la guvernare – 37%. Vom vedea ce rezultat va avea guvernul Iohannis.

Condamnarea mea in 2012 ca si cea din 2014, au avut obiective politice cunoscute. Poate ar trebui să reamintesc, din când in când, felul in care am fost condamnat prin „rationamente logico-juridice” si in lipsa unor probe directe in Dosarul afiselor electorale, cu cei 971 de martori ai DNA. Sau condamnarea in dosarul Zambaccian cu probe – corpuri delicte care includeau bancnote ce au fuseseră tipărite ulterior de Trezoreria americană. Chiar si Băsescu, somat de clientii săi politici (cunoscutii „intelectuali”) să-mi retragă decoratia (legea oferă presedintelui POSIBILITATEA de retragere a ordinului) a preferat să spună „Năstase a fost condamnat pentru o găinărie (stia el ce spune). Năstase nu si-a vândut tara. Electoratul iti poate ierta asta”.

Mi se pare interesant faptul că in anul in care am primit ordinul „Steaua României” (30 noiembrie 2002), am semnat cu Iohannis cunoscutul Parteneriat – la 13 iunie 2002, deci cu doar câteva luni inainte.

Nu cred că, după 7 ani de la condamnare din 2012, respectiv 5 ani de la cea din 2014 si după invitarea mea la Cotroceni, cu ocazia Zilei nationale, intentia de retragere a ordinului are justificare. De aceea, voi astepta contrasemnarea de către premier si publicarea in Monitorul oficial pentru a lua măsurile cuvenite.

PS Multi prieteni si simpatizanti mi-au scris pe această temă dar cred că ar trebui ca ei să-si spună părerea si către cel care a anuntat această măsură. Dacă nu aveti adresa, vi-o dau eu – Klaus Iohannis, http://www.presidency.ro”, a scris Adrian Năstase pe blogul său.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ba pesedeilor,je.g.ul de bombonel a furat miliaree ba,de dolari.Ba bizonilor,asta a devalizat tara,trebuia impuscat demult.Casele alea si picturile sintbanii de metrou ba,ala a furat o tara berbecilor!de aia traiti prost,ca ii credeti pe securistii din latrina3!
0
0
tu ar fi trebuit sa infunzi puscaria mult si bine!!!
0
0
Am dat doar trei nume dupa care am pus ETC pentru ca nu am loc sa ii scriu pe toti mai sunt destui,este si fostul taranist devenit avocatul poporului PSDist CIORBEA si asazisul liberal Tariceanu sunt multi cei care au pus umarul la distrugerea economica a Romaniei inbogatinduse, sunt si tonele de "oameni de afaceri"care au fenteat legea cu sprijin politic sau fara e lunga lista.
0
0
dar de basau, udrea, berceanu videanu, blejnar ai auzit amice? de aia nu se schimba nimic in tara asta pentru ca aveti ochelari de cal!!!
0
0
Propun pentru plavan o decoratie de cel mai prost presedinte, cel mai puturos si cel mai plimbat pe banii prostimii care l-a votat. Sa traiasca ca morcovul
1
2
..pe bombonel..ca ADRIAN NASTASE..nu se mai nasc oameni..sunteti niste ...jigodii...nu masi papati cacatel la adresa lui...
3
7
Bombonel trai ti ar basmaua de la Burberry pe care o pui la misto cand te faci ca te impusti in gat de las imputit!Ti ai priponit progenitura la Corolevschi sau invers a fost?Voi si neamu vostru o sa aiba viitor in politica cand va justificati averea baga mi as pula in natia voastra de tradatori ca meritati impuscati in cefa cum l ati impuscat voi pe Ceausescu pana sa faceti regia TV cu zidul
8
1
Vorba aia! Daca taceai filozof te numeai! Sau tacerea este de aur! Asa...iar ai dat cu m...ci in fasole!
8
0
Mie mi-e scarba de rotundul asta. Mai ales de cand a facut afirmatia cu numaratul oualor. Un scarbos si un infect.
8
0
Ba pirnaiasule,ba nastase,ba hotomane,ai jefuit tara.sa n-ai parte de banii furati Tu si vreo zece generatii dupa tine,nenoro.. ce esti! Tupeu de borfas mai ai,pirnaie. o sa-l auzim si pe infractorul de mazare ca politic,ca bla bla. Ba constantenilor,ba aia care alegeti peseeul,voi stiti ce case de Milioane Euro,atentie,milioane euro,are gasca lui mazare,strutinschi,etc??? Cind votati pesedeau e bine sa va informati,macar putin,sa vedeti cit Ne-au furat astia!
9
2
Pai tocmai ifracori astia scoliti au distrus Romania ma idiotule nu gainari. Sa zica mersi ca trairsc in Romania de dupa 1990:Bombonel,Varanu,Dragnea si restul care au furat din banul public,pentru ca in tarile civilizate din lume faceau puscarie adevarata si li se confisca tot si ii lua statu la verificat tot ce detineau rudele si prieteni lor.
9
3
AI FOST DECORAT PENTRU CA AI VANDUT AUSTRIECILOR PADURILE ROMANIEI?
8
1
Voi ati vazut ce spune Bombonel? Condamnarea lui a fost una politica!!! Pai da unde ai ma tu godacule atata avere, si lasa-ne drakul cu matusa-ta tamara!! Tu ne ei de prosti?? Voua la toti milionarii astia de dupa revolutie sa vi se ia tot si judecati ca tradatori de tara ca voi ati vandut-o pentru o mana de arginti ... Iude ce sunteti! Tot sa vi se confiste si lasati doar cu camasa din spate, sa munciti pe salariu minim pe economie, sa stati intr-un confort 2, 3 sa traiti si sa mancati din munca voastra! Asa o sa vedeti cum se chinuie romanul de rand batjocorit de voi, niste bestii!
10
5
Comunistii sunt nesimtiti.
7
1
Asa se incepe curatenia generala!
8
1
nastase asa hot cu e el e cu 10 clase peste johanis la orice vrea el si sa nu uitam ca hot e si neamtul si dosarele lui pot fi iar deschise dupa ce nu va mai fi presedinte, roata se invarte!!!
7
9
Masura este corecta. Nu poti decora un individ care a fost condamnat penal.
11
3
Coicu mic pirnaiasule.
9
2
Scapam odata de infractorul nr 1 al Romaniei ?!?
8
5
Din pacate am ajuns sa tinem cu unele persoane ai sa le respingem pe altele. Pe cei iubiti orice ar face sunt buni iar cei nasoi pentru noi nu fac nimic bine. Nu vedem nimic bun la ei. Asta nu e bine. Chiar asa cum a fost Nastase are si unele lucruri bune, dar noi il vedem mare criminal. Iar la hotie...ne facem ca nu vedem azi ca se fura de zece sau chiar o suta de ori mai mult decat se zice de el. Unii cu 6 case sunt presedinti el cu 4 e bagat de Base la parnaie. Nu e baiat bun Nastase dar are si lucruri bune. Orban a scapat ciudat de un proces de mita si ne place ca mare prim ministru, da?
13
9
Trei prosti, aici sub mine, vorbesc despre Nastase... Fostul premier al Romaniei nu da nici mucii pe voi, kktilor!
13
10
Ne mai tragem un glont in gat?
13
8
Alaturi de Iliescu, Nastase reprezinta cancerul care a mancat tara asta!!!
15
11
vorba cantecului si ma iubeste femei ca am distinctia me,daca ia luat decoratia sa-i traga si treningul ca sa se vada liber ce oua mai are nepotul tamarei,stroe porcul de la el a vazut cum sa vanda apa curata a Dobrogei si s-o inlocuiasca cu latrina dunarii,astia-s tradatori nerecuperabili trebuie lapidati
19
6
esti o jigodie ordinara si infecta Bombonel
24
14

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212