REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Adrian Preda, interlopul din clanul ‘Sportivii’ fugit în UK, se plânge englezilor de condiţiile din închisorile româneşti

Adrian Preda, interlopul din clanul ‘Sportivii’ fugit în UK, se plânge englezilor de condiţiile din închisorile româneşti

Replica API 6 martie 2018 | 00:00 2924

sursa foto: evz.ro

Un cunoscut interlop român, Adrian Preda, de 36 de ani, membru în „Clanul Sportivilor” din Bucureşti, dă bătăi de cap autorităţilor britanice, după ce a fugit din România. În 2016, judecătorii l-au condamnat definitiv la 9 ani şi jumătate de detenţie, pentru tentativă de omor şi şantaj, însă nu a apucat să fie încarcerat, întrucât fugit în Marea Britanie, acolo unde acuză că sistemul judiciar din românia este unul corupt şi că în închisorile româneşti sunt condiţii inumane. Aceste aspecte le-a menţionat autorităţilor britanice, pentru a nu-l extrăda în ţara de origine. Despre asta vorbeşte şi presa britanică.

„Interlopul român, 36 de ani, care a fugit din propria țară pentru a evita închisoarea pentru tentativa de omor și șantaj, primește asistență juridică pentru a lupta împotriva extrădării din Marea Britanie. Campionul luptător Adrian Preda a fugit din România, deoarece condamnările au fost acceptate înainte de a se preda în Marea Britanie. Preda este acum liber în Londra, în timp ce își așteaptă audierea de extrădare luna viitoare

Adrian Preda a fost condamnat la nouă ani și șase luni în închisoare la București în februarie 2016, pentru tentativa de omor, a șantaj și şi aderare la un grup infracţional organizat. În decembrie anul trecut, instanţa supremă a României a confirmat condamnările, reducând însă pedeapsa, dar a fugit din țară şi s-a predat în Marea Britanie. Acum este liber în Londra, în timp ce așteaptă să fie audiat luna viitoare, în vederea extrădării. Mai nou, el se află într-o reţea de crimă organizată formată din români, care profită de o lacună legislativă în Marea Britanie, deşi a invocat respectarea mai multor drepturi ale omului, asta pentru a preveni trimiterea înapoi (în România, n.r.).

Primeşte asistenţă din oficiu, dar se plimbă cu X5-ul prin Londra

Deputaţii au condamnat cazul pe care l-au catalogat drept "scandalos" și au spus că lui Preda - care conduce un autovehicul-sport BMW X5, în valoare de 60.000 de lire sterline – i se acoperă costurile de judecată și facturile sale privind asistența juridică din fondurile contribuabililor. Autoritățile române cer să fie trimis înapoi după emiterea unui mandat european de arestare.

Clanul lui Preda, cunoscut sub numele de „Sportivi”, a ajutat la „inundarea” Europei cu heroină de peste 2 milioane de lire sterline, a furat mitraliere și pistoale dintr-o bază a Armatei Române (baza de la Ciorogârla n.r.) și este cunoscut că a deschis focul în plină stradă asupra unor rivali.

Mailul (cotidianul britanic Daily Mail, n.r.) l-a urmărit pe Preda în Northolt, nord-vestul Londrei, unde și-a parcat vehiculul de 4 x 4 într-o parcare pentru persoane cu handicap, unde a staţionat timp de 30 de minute, în timp ce se plimba în jurul unui lanţ de magazine. Cu un aer destul de relaxat, Preda a spus că dacă va fi trimis înapoi în România, i s-ar încălca drepturile omului, deoarece condițiile de detenție sunt proaste. El a susținut, de asemenea, că este nevinovat de tentativa de omor.

"Totul este foarte rău în România. În închisori, în celulă pot fi 18 bărbați. Întregul sistem este rău"

La Înalta Curtea de Casaţie şi Justiție a României, Preda a fost găsit vinovat pentru încercarea de a ucide interlopi rivali, la un centru comercial din București. Se spune că el și prietenii săi i-au atacat cu cuțite și săbii. El a fost de asemenea condamnat pentru deţinerea unui pistol, găsit de poliţişti în urma unor percheziţii, după ce fratele său și alți membri au dat o spargere la o bază militară românească, de unde au furat fură zeci de arme (baza de la Ciorogârla n.r.). Adrian Preda a fost găsit vinovat şi pentru că a amenințat că va ordona uciderea unui om căruia i-a dat bani cu camătă, precum și pentru diverse scandaluri cu o bandă rivală numită „Pisici”. Toate infracțiunile pentru care a fost condamnat au avut loc între anii 2008 și 2013. Cei 29 de interlopi care apar în dosare, inclusiv în dosarul denumit "dosarul clanurilor", au fost condamnaţi la o pedeapsă totală de 220 de ani, în prezent fiind încarceraţi.

Cum a intrat în UK, un mister total

Pedeapsa lui Adrian Preda a fost redusă la cinci ani și șase luni, în decembrie 2016, la instanţa supremă. Rămâne un mister când anume și cum a intrat în Marea Britanie. Atunci când „refugiaţii” din UE își prezintă pașaportul, datele le sunt verificate pe baza unei "liste de supraveghere" a teroriștilor suspectați și a infractorilor străini. Sistemul ar trebui să semnaleze persoanele care au comis infracțiuni grave. Adrian Preda s-a predat la Curtea Magistraților din Westminster pe 9 ianuarie 2017, după ce a fost arestat de Poliţie.

Tatăl a trei copii, Adrian preda este un fost luptător pentru Real Xtreme Fighting, o organizație mixtă de arte marțiale cu sediul în România, care găzduiește competiţii sportive în Europa. El a luptat de mai multe ori la Londra și a devenit campion în divizia sa în martie 2016. În prezent, el locuieşte într-o locuinţă închiriată, în Northolt, unde locuiește împreună cu partenerul său.

Guvernul Britanic, scandalizat de cazul interlopului român

Ministrul Tim Loughton, care se află în comitetul parlamentar pentru afaceri interne, a declarat: "Cetățenii britanici care respectă legea, cei mai buni, vor fi omorâți de astfel de cazuri. Aceast aspect întărește motivul pentru care trebuie să preluăm controlul frontierelor noastre și să preluăm controlul bunului simț atunci când vine vorba de justiție. Cum ar putea fi permis ca cineva cu un cazier judiciar atât de încărcat în România, să se ascundă şi să treacă neobservat în Marea Britanie, iar aici să reziste deportării înapoi și să se aștepte ca contribuabilul din Regatul Unit să plătească factura pentru procedurile sale judiciare? (...) Această persoană trebuie să dispară cât mai curând posibil, fără ca banii contribuabililor să fie cheltuiţi pe el. (...) Pretinzând că ar fi o încălcare a drepturilor sale umane dacă va fi trimis într-o închisoare din România, el considera că va rămâne într-o închisoare britanică, ştiind despre modul în care tratăm infractorii de aici. Majoritatea oamenilor vor găsi acest lucru uluitor”, a declarat ministrul englez.

Christopher Chope, care este membru al aceluiași comitet, a declarat: "Într-un moment în care cetățenilor britanici li se refuză asistența juridică pentru tot felul de motive, dar și pentru cazurile meritorii, cum ar fi să vadă că un cetățean străin, un criminal condamnat să obțină asistență juridică și contestarea unui mandat european de arestare, este absolut ridicol. El trebuia oprit la frontieră. Dacă toate sistemele informatice paneuropene despre care ni se spune că există pentru a ne proteja au fost de fapt eficiente, atunci de ce nu a fost oprit?”, a declarat Christopher Chope, citat de cotidianul Daily Mail.

Acesta este ultimul exemplu în care unui criminal român, condamnat, i s-a permis intrarea în Marea Britanie ca rezultat al libertății de circulație a UE înainte de a se pronunța în temeiul Convenției Europene a Drepturilor Omului. În luna iunie a anului trecut, Înalta Curte a blocat extrădarea a doi criminali români, deoarece celulele din penitenciarele semi-deschise ale patriei lor sunt prea mici.

Ionel-Remus Grecu a fugit în Marea Britanie pentru a evita executarea unei sentințe de 18 luni pentru efracție, în timp ce Cosmin-Ionut Bagarea, în vârstă de 39 de ani, a primit trei ani pentru creșterea canabisului. Ei s-au plâns că trebuia săse confrunte cu celule de doi metri pătrați în România. Curtea Europeană a Drepturilor Omului sugerează că prizonierii trebuie să fie "garantați" cel puțin trei metri pătrați pentru fiecare deţinut.

Membrii bandelor criminale organizate, răufăcătorii care clonează cardurile și alți condamnați au făcut acelaşi lucru, după ce li sa permis să părăsească România.

În octombrie, surse oficiale declarau pentru „The Sun”: "Există zeci de infractori și suspecți care folosesc portiţe legislative. Instanțele din România le permit să se întâmple. Odată ce li sa dat permisiunea de a zbura în Regatul Unit, ei știu că nu vor mai fi trimiși înapoi".

Cifrele oficiale arată că peste 1500 de solicitări către Marea Britanie pentru extrădare au fost făcute de România în perioada 2015-2016.

Preda este reprezentată de firma de avocatură Coomber Rich, care a refuzat să comenteze. Ministerul Justiției a declarat: "Este un principiu al sistemului de justiție din Regatul Unit că orice persoană care se confruntă cu proceduri penale, inclusiv extrădarea, poate solicita asistență juridică. Deciziile privind acordarea finanțării sunt în întregime de competența Agenției pentru asistență juridică independentă", relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BAI DATE DRACU DE FETITA CE ESTI , TU AI NEVOIE DE UN CLAN INTREG SA TE AFIRMI , CA TU PERSONAL AI PORTBAGAJUL SPART DE CIORILE COCALARE DE LA BUCALE
1
1
Intai invata sa scrii corect, ANALfabetule, apoi ppsteaza comentarii. Apropos, sclavi sunteti voi, ptr ca oriunde mergeti sunteti urmariti de politie, apoi tot voi va victimizati. Suge-o.
1
0
Franceza unde a fost incarcerat si Papillon....conditii optime....
1
1
Sclavii romaniei sunteti si asa o sa ramaneti da v as la muie de pedepsiti la domicilu de neveste! cand il vedeti in fata vreti poze cu el ca este ca pionul Romaniei si a ridicat steagul pt tara...in timp ce voi stateati in casa la tv si va uitati la el! cand o sa se schimbe justitia si o sa raspunda magistratii pt abuzurile care le fac zilnic,atunci cu siguranta nu vor mai numi sportivii interlopi ! pana atunci stati la tv voi astia care ati fost abuzati in copilarie de astia vagabonti si aplaudati procurorii...pisa s ar pe voi de frustrati!
1
4
mai rau decat cotetele de porci.unde te caci acolo este si robinetul de baut apa.sunteti cu 1000 de ani in urma fata de europa.
3
2
daca e vinovat ar putea s-a faca pedeapsa in alta tara dar cu conditiile de detentie e batator la ochi unde ar dori la hotel? ar putea iesi la munca vrea sa se odihneasca ,ce sa faci nu esti parlamentar
3
1
UITA ROMANIA FRATELE MEU UITO SI GATA.
8
1
La munca silica pe viata proxenetul ordinar
7
2
Dar sa plece dracului toti interlopii din tara,sa-si ia cu ei si pe toti procurorii,judecatorii corupti sau abuzivi,politicienii si alti mafioti si sa ne lase in pace!
11
2
Foarte bine ca a plecat in Anglia. Sa ramana acolo, cu toti romii, pakistanezii si marocanii care au invadat Londra.
16
1
Romania locul 2 in LUMEdupa SIRIA la emigrari.asta din ce cauza?
11
2
si-a bagat putza in justitie. .Judecatoarea fututa de borcea,terceanu,in cautare de shpaga si pwla a trait o vreme cu unul din clanul sportivilor bineinteles in timp ce judeca dosarele lor.Asa ca nu va mirati cum de au scapat toti fara puscarie.Pt ca terceanu i- a facut scapati pe toti.Ar trebui puscarie madamei terceanu cam vreo 20 de ani sa se sature de achitat infractori.
7
4
Interlopul poolii ! Sa ramana jegu in Anglia si cu toate ciorile borate de manelisti , sa curatam Romania de infractori ! Sa se spele inglisi pe cap cu ei , in democratia lor ... perfecta !
16
2
Probabil a patimit mult de la balonasele de sapun
8
4
Ruxandra iulian din satul nou vinde bautura contrafacuta la cotetul ala din sat
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614