rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 4 iulie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Adrian Preda, interlopul din clanul ‘Sportivii’ fugit în UK, se plânge englezilor de condiţiile din închisorile româneşti

sursa foto: evz.ro

Un cunoscut interlop român, Adrian Preda, de 36 de ani, membru în „Clanul Sportivilor” din Bucureşti, dă bătăi de cap autorităţilor britanice, după ce a fugit din România. În 2016, judecătorii l-au condamnat definitiv la 9 ani şi jumătate de detenţie, pentru tentativă de omor şi şantaj, însă nu a apucat să fie încarcerat, întrucât fugit în Marea Britanie, acolo unde acuză că sistemul judiciar din românia este unul corupt şi că în închisorile româneşti sunt condiţii inumane. Aceste aspecte le-a menţionat autorităţilor britanice, pentru a nu-l extrăda în ţara de origine. Despre asta vorbeşte şi presa britanică.

„Interlopul român, 36 de ani, care a fugit din propria țară pentru a evita închisoarea pentru tentativa de omor și șantaj, primește asistență juridică pentru a lupta împotriva extrădării din Marea Britanie. Campionul luptător Adrian Preda a fugit din România, deoarece condamnările au fost acceptate înainte de a se preda în Marea Britanie. Preda este acum liber în Londra, în timp ce își așteaptă audierea de extrădare luna viitoare

Adrian Preda a fost condamnat la nouă ani și șase luni în închisoare la București în februarie 2016, pentru tentativa de omor, a șantaj și şi aderare la un grup infracţional organizat. În decembrie anul trecut, instanţa supremă a României a confirmat condamnările, reducând însă pedeapsa, dar a fugit din țară şi s-a predat în Marea Britanie. Acum este liber în Londra, în timp ce așteaptă să fie audiat luna viitoare, în vederea extrădării. Mai nou, el se află într-o reţea de crimă organizată formată din români, care profită de o lacună legislativă în Marea Britanie, deşi a invocat respectarea mai multor drepturi ale omului, asta pentru a preveni trimiterea înapoi (în România, n.r.).

Primeşte asistenţă din oficiu, dar se plimbă cu X5-ul prin Londra

Deputaţii au condamnat cazul pe care l-au catalogat drept "scandalos" și au spus că lui Preda - care conduce un autovehicul-sport BMW X5, în valoare de 60.000 de lire sterline – i se acoperă costurile de judecată și facturile sale privind asistența juridică din fondurile contribuabililor. Autoritățile române cer să fie trimis înapoi după emiterea unui mandat european de arestare.

Clanul lui Preda, cunoscut sub numele de „Sportivi”, a ajutat la „inundarea” Europei cu heroină de peste 2 milioane de lire sterline, a furat mitraliere și pistoale dintr-o bază a Armatei Române (baza de la Ciorogârla n.r.) și este cunoscut că a deschis focul în plină stradă asupra unor rivali.

Mailul (cotidianul britanic Daily Mail, n.r.) l-a urmărit pe Preda în Northolt, nord-vestul Londrei, unde și-a parcat vehiculul de 4 x 4 într-o parcare pentru persoane cu handicap, unde a staţionat timp de 30 de minute, în timp ce se plimba în jurul unui lanţ de magazine. Cu un aer destul de relaxat, Preda a spus că dacă va fi trimis înapoi în România, i s-ar încălca drepturile omului, deoarece condițiile de detenție sunt proaste. El a susținut, de asemenea, că este nevinovat de tentativa de omor.

"Totul este foarte rău în România. În închisori, în celulă pot fi 18 bărbați. Întregul sistem este rău"

La Înalta Curtea de Casaţie şi Justiție a României, Preda a fost găsit vinovat pentru încercarea de a ucide interlopi rivali, la un centru comercial din București. Se spune că el și prietenii săi i-au atacat cu cuțite și săbii. El a fost de asemenea condamnat pentru deţinerea unui pistol, găsit de poliţişti în urma unor percheziţii, după ce fratele său și alți membri au dat o spargere la o bază militară românească, de unde au furat fură zeci de arme (baza de la Ciorogârla n.r.). Adrian Preda a fost găsit vinovat şi pentru că a amenințat că va ordona uciderea unui om căruia i-a dat bani cu camătă, precum și pentru diverse scandaluri cu o bandă rivală numită „Pisici”. Toate infracțiunile pentru care a fost condamnat au avut loc între anii 2008 și 2013. Cei 29 de interlopi care apar în dosare, inclusiv în dosarul denumit "dosarul clanurilor", au fost condamnaţi la o pedeapsă totală de 220 de ani, în prezent fiind încarceraţi.

Cum a intrat în UK, un mister total

Pedeapsa lui Adrian Preda a fost redusă la cinci ani și șase luni, în decembrie 2016, la instanţa supremă. Rămâne un mister când anume și cum a intrat în Marea Britanie. Atunci când „refugiaţii” din UE își prezintă pașaportul, datele le sunt verificate pe baza unei "liste de supraveghere" a teroriștilor suspectați și a infractorilor străini. Sistemul ar trebui să semnaleze persoanele care au comis infracțiuni grave. Adrian Preda s-a predat la Curtea Magistraților din Westminster pe 9 ianuarie 2017, după ce a fost arestat de Poliţie.

Tatăl a trei copii, Adrian preda este un fost luptător pentru Real Xtreme Fighting, o organizație mixtă de arte marțiale cu sediul în România, care găzduiește competiţii sportive în Europa. El a luptat de mai multe ori la Londra și a devenit campion în divizia sa în martie 2016. În prezent, el locuieşte într-o locuinţă închiriată, în Northolt, unde locuiește împreună cu partenerul său.

Guvernul Britanic, scandalizat de cazul interlopului român

Ministrul Tim Loughton, care se află în comitetul parlamentar pentru afaceri interne, a declarat: "Cetățenii britanici care respectă legea, cei mai buni, vor fi omorâți de astfel de cazuri. Aceast aspect întărește motivul pentru care trebuie să preluăm controlul frontierelor noastre și să preluăm controlul bunului simț atunci când vine vorba de justiție. Cum ar putea fi permis ca cineva cu un cazier judiciar atât de încărcat în România, să se ascundă şi să treacă neobservat în Marea Britanie, iar aici să reziste deportării înapoi și să se aștepte ca contribuabilul din Regatul Unit să plătească factura pentru procedurile sale judiciare? (...) Această persoană trebuie să dispară cât mai curând posibil, fără ca banii contribuabililor să fie cheltuiţi pe el. (...) Pretinzând că ar fi o încălcare a drepturilor sale umane dacă va fi trimis într-o închisoare din România, el considera că va rămâne într-o închisoare britanică, ştiind despre modul în care tratăm infractorii de aici. Majoritatea oamenilor vor găsi acest lucru uluitor”, a declarat ministrul englez.

Christopher Chope, care este membru al aceluiași comitet, a declarat: "Într-un moment în care cetățenilor britanici li se refuză asistența juridică pentru tot felul de motive, dar și pentru cazurile meritorii, cum ar fi să vadă că un cetățean străin, un criminal condamnat să obțină asistență juridică și contestarea unui mandat european de arestare, este absolut ridicol. El trebuia oprit la frontieră. Dacă toate sistemele informatice paneuropene despre care ni se spune că există pentru a ne proteja au fost de fapt eficiente, atunci de ce nu a fost oprit?”, a declarat Christopher Chope, citat de cotidianul Daily Mail.

Acesta este ultimul exemplu în care unui criminal român, condamnat, i s-a permis intrarea în Marea Britanie ca rezultat al libertății de circulație a UE înainte de a se pronunța în temeiul Convenției Europene a Drepturilor Omului. În luna iunie a anului trecut, Înalta Curte a blocat extrădarea a doi criminali români, deoarece celulele din penitenciarele semi-deschise ale patriei lor sunt prea mici.

Ionel-Remus Grecu a fugit în Marea Britanie pentru a evita executarea unei sentințe de 18 luni pentru efracție, în timp ce Cosmin-Ionut Bagarea, în vârstă de 39 de ani, a primit trei ani pentru creșterea canabisului. Ei s-au plâns că trebuia săse confrunte cu celule de doi metri pătrați în România. Curtea Europeană a Drepturilor Omului sugerează că prizonierii trebuie să fie "garantați" cel puțin trei metri pătrați pentru fiecare deţinut.

Membrii bandelor criminale organizate, răufăcătorii care clonează cardurile și alți condamnați au făcut acelaşi lucru, după ce li sa permis să părăsească România.

În octombrie, surse oficiale declarau pentru „The Sun”: "Există zeci de infractori și suspecți care folosesc portiţe legislative. Instanțele din România le permit să se întâmple. Odată ce li sa dat permisiunea de a zbura în Regatul Unit, ei știu că nu vor mai fi trimiși înapoi".

Cifrele oficiale arată că peste 1500 de solicitări către Marea Britanie pentru extrădare au fost făcute de România în perioada 2015-2016.

Preda este reprezentată de firma de avocatură Coomber Rich, care a refuzat să comenteze. Ministerul Justiției a declarat: "Este un principiu al sistemului de justiție din Regatul Unit că orice persoană care se confruntă cu proceduri penale, inclusiv extrădarea, poate solicita asistență juridică. Deciziile privind acordarea finanțării sunt în întregime de competența Agenției pentru asistență juridică independentă", relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Daniel ALBU

marţi, 6 martie 20186525
Comentarii

11INTERLOP CU BOSTANUL COPT(6 mar 21:37)
BAI DATE DRACU DE FETITA CE ESTI , TU AI NEVOIE DE UN CLAN INTREG SA TE AFIRMI , CA TU PERSONAL AI PORTBAGAJUL SPART DE CIORILE COCALARE DE LA BUCALE
01Ptr 19:34(6 mar 21:35)
Intai invata sa scrii corect, ANALfabetule, apoi ppsteaza comentarii. Apropos, sclavi sunteti voi, ptr ca oriunde mergeti sunteti urmariti de politie, apoi tot voi va victimizati. Suge-o.
11Sa fie transfer at in Guiana(6 mar 20:40)
Franceza unde a fost incarcerat si Papillon....conditii optime....
41sa va dau la muie de sclavi(6 mar 19:34)
Sclavii romaniei sunteti si asa o sa ramaneti da v as la muie de pedepsiti la domicilu de neveste! cand il vedeti in fata vreti poze cu el ca este ca pionul Romaniei si a ridicat steagul pt tara...in timp ce voi stateati in casa la tv si va uitati la el! cand o sa se schimbe justitia si o sa raspunda magistratii pt abuzurile care le fac zilnic,atunci cu siguranta nu vor mai numi sportivii interlopi ! pana atunci stati la tv voi astia care ati fost abuzati in copilarie de astia vagabonti si aplaudati procurorii...pisa s ar pe voi de frustrati!
23parnaile din roumania(6 mar 15:36)
mai rau decat cotetele de porci.unde te caci acolo este si robinetul de baut apa.sunteti cu 1000 de ani in urma fata de europa.
13b.bd(6 mar 13:54)
daca e vinovat ar putea s-a faca pedeapsa in alta tara dar cu conditiile de detentie e batator la ochi unde ar dori la hotel? ar putea iesi la munca vrea sa se odihneasca ,ce sa faci nu esti parlamentar
18jarel(6 mar 12:03)
UITA ROMANIA FRATELE MEU UITO SI GATA.
27Ommmm(6 mar 09:38)
La munca silica pe viata proxenetul ordinar
211Mola(6 mar 08:51)
Dar sa plece dracului toti interlopii din tara,sa-si ia cu ei si pe toti procurorii,judecatorii corupti sau abuzivi,politicienii si alti mafioti si sa ne lase in pace!
116traian(6 mar 06:32)
Foarte bine ca a plecat in Anglia. Sa ramana acolo, cu toti romii, pakistanezii si marocanii care au invadat Londra.
211Johanis penal(6 mar 04:52)
Romania locul 2 in LUMEdupa SIRIA la emigrari.asta din ce cauza?
47clanul sportivilor(6 mar 04:38)
si-a bagat putza in justitie. .Judecatoarea fututa de borcea,terceanu,in cautare de shpaga si pwla a trait o vreme cu unul din clanul sportivilor bineinteles in timp ce judeca dosarele lor.Asa ca nu va mirati cum de au scapat toti fara puscarie.Pt ca terceanu i- a facut scapati pe toti.Ar trebui puscarie madamei terceanu cam vreo 20 de ani sa se sature de achitat infractori.
216Sa o suga in U.K. !!!(6 mar 02:03)
Interlopul poolii ! Sa ramana jegu in Anglia si cu toate ciorile borate de manelisti , sa curatam Romania de infractori ! Sa se spele inglisi pe cap cu ei , in democratia lor ... perfecta !
48Asta are mutra de fetita(6 mar 00:26)
Probabil a patimit mult de la balonasele de sapun
014Ruxanda(6 mar 00:09)
Ruxandra iulian din satul nou vinde bautura contrafacuta la cotetul ala din sat
mai mult...Replica
4 iul 18:39ReplicaCONTROALE MASIVE și AMENZI pe LITORAL! Club Nuba, VIZAT. VIDEO

Sub autoritatea Instituției Prefectului, începând cu data de 3 iulie a.c., timp de două săptămâni, polițiști...1693

4 iul 00:00ReplicaVIDEO ȘOCANT! Un INCONŞTIENT cu MERCEDES caută MOARTEA pe CONTRASENS2209
4 iul 10:48ReplicaVânturache se face că NU vede ce se întâmplă la Tomis Plus2146
4 iul 00:52ReplicaNU mai ai NEVOIE de ACORDUL vecinilor pentru MODIFICĂRI în APARTAMENT

Potrivit legii, pentru construirea unui balcon ai nevoie de autorizaţie, care se obţine în urma unui certificat de...3218

4 iul 17:19ReplicaMODĂ în centrul Constanţei: VEDETELE au făcut VALURI la malul mării4494
4 iul 00:00ReplicaNOI IMAGINI! Lupu, PERICOLUL PUBLIC din Costinești, îşi face de CAP în continuare!2388
4 iul 01:23ReplicaŢUŢUIANU s-a făcut băiat BUN: dă BANI la toată lumea!

Unitățile administrativ teritoriale din județul Constanța primesc bani de la Consiliul Județean Constanța, din...1274

4 iul 00:00ReplicaFostul inspector școlar Gabriela Bucovală a CÂȘTIGAT… și nu prea RĂZBOIUL cu ISJ1074
4 iul 08:57ReplicaCum a fost PRINS traficantul care a INTRODUS în România 2 KILOGRAME de CANNABIS916
4 iul 00:25ReplicaDESPESCU ANUNȚĂ CONTROALE pe LITORAL, în WEEKEND

Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, a susținut o conferință de presă alături de...1081

4 iul 00:00ReplicaMircea DOBRE zice că FĂGĂDĂU îşi bate JOC de angajaţii din Primăria Constanţa1213
4 iul 00:00ReplicaALARMANT: TOT mai MULȚI VÂRSTNICI din CONSTANȚA provoacă ACCIDENTE!1040
Vremea
24.6°24.2° - 24.6° sâmbătă, 4 iulie 2020
ConstanțaUmiditate: 70%
Vânt: 2.21 m/s
Presiune: 1010 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
4 iul 00:00SportReal Madrid a realizat primul transfer al verii! Premieră istorică pentru galactici

Pau Ferrer (16 ani) este noul jucător al lui Real Madrid. Tânărul fotbalist a anunțat transferul său de la CD...517

4 iul 00:00SportLiga I - Craiova trece pentru moment pe primul loc după ce a învins Gaz Metan Mediaș

Formaţia Universitatea Craiova a învins, vineri seară, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), echipa Gaz Metan...441

4 iul 23:33SportBaschet - All-Star Game a fost anulat pentru prima oară în 75 de ani

Major League Baseball a anunţat, vineri, că a decis ca All-Star Game să nu aibă loc în acest an, din cauza...337

4 iul 23:33SportJaqueline Cristian a învins-o pe Irina Begu la Winners Open

Jucătoarea Jaqueline Cristian, locul 162 WTA, s-a impus, vineri, cu scorul de 1-6, 6-4, 11-9, în faţa Irinei Begu (81...407

Local
4 iul 01:26LocalALARMANT: 420 de noi cazuri de infectare cu COVID-19 în România, 10 la Constanţa

Până astăzi, 3 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.166 de cazuri de persoane infectate cu noul...1502

4 iul 01:28LocalURMĂRIRE ca-n FILME pe străzile din Constanța. Protagonist: un tânăr fără PERMIS

Polițiști din cadrul Secției 2 au efectuat joi, 2 iulie, semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, care se...2106

4 iul 01:25LocalȘoferiță aproape de comă alcoolică, oprită de polițiștii din Năvodari

1404

4 iul 01:27LocalDe azi, CT BUS reintroduce traseele de noapte!

Tot de mâine, linia 100M (GARA C.F.R. – STAȚIUNEA MAMAIA) va fi suplimentată cu 2 autobuze, iar intervalul de...848

4 iul 01:27LocalLimanu lansează campania 'No more free hugs'

In contextul unei creșteri semnificative a numărului de îmbolnăviri de COVD 19 în România, Primăria Comunei...567

4 iul 01:26LocalSpectacolul 'Magic Swing' și turneul 'Pianul călător', în acest weekend, la Constanța

Seria evenimentelor culturale în aer liber organizate de Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski”, cu...612

4 iul 01:25LocalTânăr din Cumpăna, internat un an într-un centru educativ pentru tâlhărie

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța au...646

4 iul 01:25LocalConfort Urban intervine în Faleză Nord

Tot mai multe străzi din cartierul Faleză Nord beneficiază de o infrastructură rutieră modernă. Echipele SC...745

4 iul 01:29LocalPANICĂ la Eforie Nord! O mașină a INTRAT în trenulețul TURISTIC

2696

Politică
Interviuri
25 mai 00:17InterviuriINTERVIU! Primarul Cristian Cârjaliu dă de pământ cu Guvernul Orban: Trebuie sancționată incompetența

Cristian Cârjaliu este primarul care, dacă nu ar fi existat, probabil ar fi trebuit inventat, spun unii....4370

21 mai 00:06InterviuriVirginia Uzun: Eforie, lipsit de strălucire din cauza proastei gestionări a banilor VIDEO

Virginia Uzun a fost directorul Serviciului Public de Impozite şi Taxe (SPIT) din cadrul Primăriei Constanţa timp de...6007

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

4322

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

Viorel Teliceanu este unul dintre cei mai tineri prim procurori din țară, el conducând, o bună perioadă de timp,...5317

14 apr 00:05InterviuriSorin Mihai, șeful Inspectoratului Școlar: NU se pune problema înghețării anului școlar! VIDEO

Elevii constănțeni sunt nerăbdători să revină la școală. Dacă la începutul Stării de Urgență aceștia au...3516

13 apr 10:16InterviuriMicrorezervaţia de la DELFINARIU, în PERICOL în cazul unei contaminări în masă

3084

Monden
4 iul 00:00MondenChristina Ricci divorțează! Motivul brutal și șocant pentru care a pus punct căsniciei care a durat 7 ani

Christina Ricci, în vârstă de 41 de ani, a depus joi, 2 iulie actele de divorț. Actrița cunoscută din filmele...406

4 iul 00:00MondenSarah Jessica Parker a apărut în costum de baie, la plajă. Cum arată actriţa la 55 de ani

Sarah Jessica Parker încă este o ţintă a fotografilor, mai ales atunci când iese la plajă. Actriţa de 55 de ani a...388

4 iul 00:00MondenVacanțe de milionari. Moștenitoarea imperiului Swarovski, imagini sexy pe un iaht, în Ibiza

389

4 iul 00:00MondenCu ce l-a atras Kate pe William. Prinţul nu şi-a mai putut lua ochii de la ea

Ducesa de Cambridge este frumoasă, deşteaptă şi are o inimă de aur, nu e de mirare că Prinţul William a...388

4 iul 00:00MondenDouă site-uri dedicate fanilor Harry Potter se distanţează de afirmaţiile lui Rowling despre persoanele transgender

Două dintre cele mai mari site-uri dedicate fanilor lui Harry Potter s-au distanţat joi de convingerile autoarei J.K....321

4 iul 00:00MondenCântăreaţa britanică Duffy a criticat vehement filmul "365 Days" pe motiv că banalizează "traficul sexual"

324

Mapamond
4 iul 00:00MapamondChina va închide treptat toate pieţele unde se comercializează păsări vii

China va închide gradual toate pieţele unde se vând păsări vii, pentru a reduce riscurile pentru sănătatea...307

4 iul 00:00MapamondCoronavirus: Comisia Europeană autorizează punerea pe piaţă a antiviralului Remdesivir

Comisia Europeană a autorizat vineri "punerea pe piaţă condiţionată" a antiviralului Remdesivir la nivelul Uniunii...348

4 iul 00:00MapamondCoronavirus: Stare de urgenţă la Belgrad, unde revin unele restricţii

320

4 iul 00:00MapamondRusia - Coronavirus: Revenirea la viaţa normală, nu mai devreme de opt luni, avertizează ministrul sănătăţii

Situaţia provocată de epidemia de COVID-19 în Rusia va mai dura încă cel puţin opt luni, a avertizat vineri...318

4 iul 20:10MapamondCoronavirus: Coreea de Sud se confruntă cu un al doilea val de COVID-19

Coreea de Sud a raportat vineri 63 de noi cazuri de COVID-19, un record înregistrat în ultimele două săptămâni, ca...328

4 iul 00:00MapamondMyanmar - Au fost reluate operaţiunile de căutare la mina de jad unde au murit 162 de persoane

316

Sănătate
4 iul 00:00SănătateVaccinul care ar putea să te protejeze împotriva bolii Lyme

Oamenii de știință au dezvoltat un vaccin care ar putea să ofere o protecție completă împotriva bolii Lyme, iar...308

4 iul 00:00SănătateTeamă, efectul secundar al supraviețuitorilor de cancer

Cancerul poate fi o boală îngrozitoare și stresantă, iar de cele mai multe ori, medicină nu ia în considerare cât...315

4 iul 00:00SănătateDietă mediteraneană ar putea influență genele și ar putea îmbunătăți sănătatea

318

4 iul 00:00SănătateTestul de salivă care îți spune rapid și ușor dacă ai Hepatită C

Testările pentru Hepatită C presupun 2 pași. Primul este o testare rapidă, care semnalizează prezența anticorpilor...330

4 iul 00:00SănătateLa ce servicii medicale gratuite ai dreptul dacă nu ești asigurat?

Dacă nu ești asigurat plătind lunar contribuția la Casă Națională de Asigurări de Sănătate, poți beneficia de...354

4 iul 18:24SănătateStudiile asociază boala celiacă cu anorexia

Un nou studiu sugerează că femeile tinere care suferă de boală celiaca se confruntă cu un risc mai ridicat de a fi...314

4 iul 00:00SănătateCum recunoști depresia. Semne surprinzătoare în funcție de vârstă

Depresia este o afecțiune din ce în mai mai comună în rândul adulților și vârstnicilor. Însă și copiii și...337

4 iul 00:00SănătateCum calmezi tusea uscată și productivă la copii

Răceala și tusea sunt frecvente la copiii mici, dar expunerea la germeni și combaterea lor îi ajută pe copii...321

4 iul 00:00SănătateDieta ketogenică: ce efecte secundare are și cum le previi

310

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT