rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 18 septembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Adrian Preda, interlopul din clanul ‘Sportivii’ fugit în UK, se plânge englezilor de condiţiile din închisorile româneşti

sursa foto: evz.ro

Un cunoscut interlop român, Adrian Preda, de 36 de ani, membru în „Clanul Sportivilor” din Bucureşti, dă bătăi de cap autorităţilor britanice, după ce a fugit din România. În 2016, judecătorii l-au condamnat definitiv la 9 ani şi jumătate de detenţie, pentru tentativă de omor şi şantaj, însă nu a apucat să fie încarcerat, întrucât fugit în Marea Britanie, acolo unde acuză că sistemul judiciar din românia este unul corupt şi că în închisorile româneşti sunt condiţii inumane. Aceste aspecte le-a menţionat autorităţilor britanice, pentru a nu-l extrăda în ţara de origine. Despre asta vorbeşte şi presa britanică.

„Interlopul român, 36 de ani, care a fugit din propria țară pentru a evita închisoarea pentru tentativa de omor și șantaj, primește asistență juridică pentru a lupta împotriva extrădării din Marea Britanie. Campionul luptător Adrian Preda a fugit din România, deoarece condamnările au fost acceptate înainte de a se preda în Marea Britanie. Preda este acum liber în Londra, în timp ce își așteaptă audierea de extrădare luna viitoare

Adrian Preda a fost condamnat la nouă ani și șase luni în închisoare la București în februarie 2016, pentru tentativa de omor, a șantaj și şi aderare la un grup infracţional organizat. În decembrie anul trecut, instanţa supremă a României a confirmat condamnările, reducând însă pedeapsa, dar a fugit din țară şi s-a predat în Marea Britanie. Acum este liber în Londra, în timp ce așteaptă să fie audiat luna viitoare, în vederea extrădării. Mai nou, el se află într-o reţea de crimă organizată formată din români, care profită de o lacună legislativă în Marea Britanie, deşi a invocat respectarea mai multor drepturi ale omului, asta pentru a preveni trimiterea înapoi (în România, n.r.).

Primeşte asistenţă din oficiu, dar se plimbă cu X5-ul prin Londra

Deputaţii au condamnat cazul pe care l-au catalogat drept "scandalos" și au spus că lui Preda - care conduce un autovehicul-sport BMW X5, în valoare de 60.000 de lire sterline – i se acoperă costurile de judecată și facturile sale privind asistența juridică din fondurile contribuabililor. Autoritățile române cer să fie trimis înapoi după emiterea unui mandat european de arestare.

Clanul lui Preda, cunoscut sub numele de „Sportivi”, a ajutat la „inundarea” Europei cu heroină de peste 2 milioane de lire sterline, a furat mitraliere și pistoale dintr-o bază a Armatei Române (baza de la Ciorogârla n.r.) și este cunoscut că a deschis focul în plină stradă asupra unor rivali.

Mailul (cotidianul britanic Daily Mail, n.r.) l-a urmărit pe Preda în Northolt, nord-vestul Londrei, unde și-a parcat vehiculul de 4 x 4 într-o parcare pentru persoane cu handicap, unde a staţionat timp de 30 de minute, în timp ce se plimba în jurul unui lanţ de magazine. Cu un aer destul de relaxat, Preda a spus că dacă va fi trimis înapoi în România, i s-ar încălca drepturile omului, deoarece condițiile de detenție sunt proaste. El a susținut, de asemenea, că este nevinovat de tentativa de omor.

"Totul este foarte rău în România. În închisori, în celulă pot fi 18 bărbați. Întregul sistem este rău"

La Înalta Curtea de Casaţie şi Justiție a României, Preda a fost găsit vinovat pentru încercarea de a ucide interlopi rivali, la un centru comercial din București. Se spune că el și prietenii săi i-au atacat cu cuțite și săbii. El a fost de asemenea condamnat pentru deţinerea unui pistol, găsit de poliţişti în urma unor percheziţii, după ce fratele său și alți membri au dat o spargere la o bază militară românească, de unde au furat fură zeci de arme (baza de la Ciorogârla n.r.). Adrian Preda a fost găsit vinovat şi pentru că a amenințat că va ordona uciderea unui om căruia i-a dat bani cu camătă, precum și pentru diverse scandaluri cu o bandă rivală numită „Pisici”. Toate infracțiunile pentru care a fost condamnat au avut loc între anii 2008 și 2013. Cei 29 de interlopi care apar în dosare, inclusiv în dosarul denumit "dosarul clanurilor", au fost condamnaţi la o pedeapsă totală de 220 de ani, în prezent fiind încarceraţi.

Cum a intrat în UK, un mister total

Pedeapsa lui Adrian Preda a fost redusă la cinci ani și șase luni, în decembrie 2016, la instanţa supremă. Rămâne un mister când anume și cum a intrat în Marea Britanie. Atunci când „refugiaţii” din UE își prezintă pașaportul, datele le sunt verificate pe baza unei "liste de supraveghere" a teroriștilor suspectați și a infractorilor străini. Sistemul ar trebui să semnaleze persoanele care au comis infracțiuni grave. Adrian Preda s-a predat la Curtea Magistraților din Westminster pe 9 ianuarie 2017, după ce a fost arestat de Poliţie.

Tatăl a trei copii, Adrian preda este un fost luptător pentru Real Xtreme Fighting, o organizație mixtă de arte marțiale cu sediul în România, care găzduiește competiţii sportive în Europa. El a luptat de mai multe ori la Londra și a devenit campion în divizia sa în martie 2016. În prezent, el locuieşte într-o locuinţă închiriată, în Northolt, unde locuiește împreună cu partenerul său.

Guvernul Britanic, scandalizat de cazul interlopului român

Ministrul Tim Loughton, care se află în comitetul parlamentar pentru afaceri interne, a declarat: "Cetățenii britanici care respectă legea, cei mai buni, vor fi omorâți de astfel de cazuri. Aceast aspect întărește motivul pentru care trebuie să preluăm controlul frontierelor noastre și să preluăm controlul bunului simț atunci când vine vorba de justiție. Cum ar putea fi permis ca cineva cu un cazier judiciar atât de încărcat în România, să se ascundă şi să treacă neobservat în Marea Britanie, iar aici să reziste deportării înapoi și să se aștepte ca contribuabilul din Regatul Unit să plătească factura pentru procedurile sale judiciare? (...) Această persoană trebuie să dispară cât mai curând posibil, fără ca banii contribuabililor să fie cheltuiţi pe el. (...) Pretinzând că ar fi o încălcare a drepturilor sale umane dacă va fi trimis într-o închisoare din România, el considera că va rămâne într-o închisoare britanică, ştiind despre modul în care tratăm infractorii de aici. Majoritatea oamenilor vor găsi acest lucru uluitor”, a declarat ministrul englez.

Christopher Chope, care este membru al aceluiași comitet, a declarat: "Într-un moment în care cetățenilor britanici li se refuză asistența juridică pentru tot felul de motive, dar și pentru cazurile meritorii, cum ar fi să vadă că un cetățean străin, un criminal condamnat să obțină asistență juridică și contestarea unui mandat european de arestare, este absolut ridicol. El trebuia oprit la frontieră. Dacă toate sistemele informatice paneuropene despre care ni se spune că există pentru a ne proteja au fost de fapt eficiente, atunci de ce nu a fost oprit?”, a declarat Christopher Chope, citat de cotidianul Daily Mail.

Acesta este ultimul exemplu în care unui criminal român, condamnat, i s-a permis intrarea în Marea Britanie ca rezultat al libertății de circulație a UE înainte de a se pronunța în temeiul Convenției Europene a Drepturilor Omului. În luna iunie a anului trecut, Înalta Curte a blocat extrădarea a doi criminali români, deoarece celulele din penitenciarele semi-deschise ale patriei lor sunt prea mici.

Ionel-Remus Grecu a fugit în Marea Britanie pentru a evita executarea unei sentințe de 18 luni pentru efracție, în timp ce Cosmin-Ionut Bagarea, în vârstă de 39 de ani, a primit trei ani pentru creșterea canabisului. Ei s-au plâns că trebuia săse confrunte cu celule de doi metri pătrați în România. Curtea Europeană a Drepturilor Omului sugerează că prizonierii trebuie să fie "garantați" cel puțin trei metri pătrați pentru fiecare deţinut.

Membrii bandelor criminale organizate, răufăcătorii care clonează cardurile și alți condamnați au făcut acelaşi lucru, după ce li sa permis să părăsească România.

În octombrie, surse oficiale declarau pentru „The Sun”: "Există zeci de infractori și suspecți care folosesc portiţe legislative. Instanțele din România le permit să se întâmple. Odată ce li sa dat permisiunea de a zbura în Regatul Unit, ei știu că nu vor mai fi trimiși înapoi".

Cifrele oficiale arată că peste 1500 de solicitări către Marea Britanie pentru extrădare au fost făcute de România în perioada 2015-2016.

Preda este reprezentată de firma de avocatură Coomber Rich, care a refuzat să comenteze. Ministerul Justiției a declarat: "Este un principiu al sistemului de justiție din Regatul Unit că orice persoană care se confruntă cu proceduri penale, inclusiv extrădarea, poate solicita asistență juridică. Deciziile privind acordarea finanțării sunt în întregime de competența Agenției pentru asistență juridică independentă", relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Daniel ALBU

marţi, 6 martie 20185798
Comentarii

11INTERLOP CU BOSTANUL COPT(6 mar 21:37)
BAI DATE DRACU DE FETITA CE ESTI , TU AI NEVOIE DE UN CLAN INTREG SA TE AFIRMI , CA TU PERSONAL AI PORTBAGAJUL SPART DE CIORILE COCALARE DE LA BUCALE
01Ptr 19:34(6 mar 21:35)
Intai invata sa scrii corect, ANALfabetule, apoi ppsteaza comentarii. Apropos, sclavi sunteti voi, ptr ca oriunde mergeti sunteti urmariti de politie, apoi tot voi va victimizati. Suge-o.
11Sa fie transfer at in Guiana(6 mar 20:40)
Franceza unde a fost incarcerat si Papillon....conditii optime....
41sa va dau la muie de sclavi(6 mar 19:34)
Sclavii romaniei sunteti si asa o sa ramaneti da v as la muie de pedepsiti la domicilu de neveste! cand il vedeti in fata vreti poze cu el ca este ca pionul Romaniei si a ridicat steagul pt tara...in timp ce voi stateati in casa la tv si va uitati la el! cand o sa se schimbe justitia si o sa raspunda magistratii pt abuzurile care le fac zilnic,atunci cu siguranta nu vor mai numi sportivii interlopi ! pana atunci stati la tv voi astia care ati fost abuzati in copilarie de astia vagabonti si aplaudati procurorii...pisa s ar pe voi de frustrati!
23parnaile din roumania(6 mar 15:36)
mai rau decat cotetele de porci.unde te caci acolo este si robinetul de baut apa.sunteti cu 1000 de ani in urma fata de europa.
13b.bd(6 mar 13:54)
daca e vinovat ar putea s-a faca pedeapsa in alta tara dar cu conditiile de detentie e batator la ochi unde ar dori la hotel? ar putea iesi la munca vrea sa se odihneasca ,ce sa faci nu esti parlamentar
18jarel(6 mar 12:03)
UITA ROMANIA FRATELE MEU UITO SI GATA.
27Ommmm(6 mar 09:38)
La munca silica pe viata proxenetul ordinar
211Mola(6 mar 08:51)
Dar sa plece dracului toti interlopii din tara,sa-si ia cu ei si pe toti procurorii,judecatorii corupti sau abuzivi,politicienii si alti mafioti si sa ne lase in pace!
116traian(6 mar 06:32)
Foarte bine ca a plecat in Anglia. Sa ramana acolo, cu toti romii, pakistanezii si marocanii care au invadat Londra.
211Johanis penal(6 mar 04:52)
Romania locul 2 in LUMEdupa SIRIA la emigrari.asta din ce cauza?
47clanul sportivilor(6 mar 04:38)
si-a bagat putza in justitie. .Judecatoarea fututa de borcea,terceanu,in cautare de shpaga si pwla a trait o vreme cu unul din clanul sportivilor bineinteles in timp ce judeca dosarele lor.Asa ca nu va mirati cum de au scapat toti fara puscarie.Pt ca terceanu i- a facut scapati pe toti.Ar trebui puscarie madamei terceanu cam vreo 20 de ani sa se sature de achitat infractori.
216Sa o suga in U.K. !!!(6 mar 02:03)
Interlopul poolii ! Sa ramana jegu in Anglia si cu toate ciorile borate de manelisti , sa curatam Romania de infractori ! Sa se spele inglisi pe cap cu ei , in democratia lor ... perfecta !
48Asta are mutra de fetita(6 mar 00:26)
Probabil a patimit mult de la balonasele de sapun
014Ruxanda(6 mar 00:09)
Ruxandra iulian din satul nou vinde bautura contrafacuta la cotetul ala din sat
mai mult...Replica
18 sep 00:02ReplicaBloc cu 8 etaje în locul spațiul verde de la Abator, vizavi de piață. Locuitorii speră la o minune!

Cândva, oază de verdeață, astăzi șantier în lucru ce va face loc unui mastodont cu 8 etaje! Șoseaua Mangaliei...1259

18 sep 00:00ReplicaContracte de milioane. Cine repară utilajele de pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu655
18 sep 00:00ReplicaINFRACTOR PERSEVERENT: Prins de polițiști când voia să spargă un apartament în Tomis III, a fugit și... s-a REÎNTORS!799
18 sep 00:00ReplicaÎncă un accident rutier din cauza întoarcerii peste marcajul dublu continuu: șoferul era băut!

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 septembrie, pe DN39, în zona sensului...638

18 sep 00:00ReplicaUn imobil vechi de pe strada Cuza Vodă va fi consolidat și transformat în hotel702
18 sep 00:00ReplicaUn bărbat din Techirghiol s-a apucat de 'AFACERI' prin Austria, dar succesul l-a băgat la 'răcoare'1185
18 sep 00:00ReplicaCine dorește să transforme parcarea de la Lake View în unitate de primire turistică!

Stațiunea Mamaia continuă să se afle în atenția investitorilor care caută orice părticică aptă pentru noi...819

18 sep 00:00ReplicaSe cere încă o modificare a hotelului de pe faleza Modern. Lucrările au început în 2003 şi n-au fost încheiate nici până azi!1043
18 sep 21:28ReplicaFlorin Gheorghe: Plănuim ca imobilele pe care le administrăm în Piaţa Ovidiu să le închiriem agenţilor economici; este mai rentabil630
18 sep 23:47ReplicaSe construieşte un dispensar nou în Limanu

Locuitorii comunei Limanu vor avea, din 2020, un dispensar nou. Marţi, 17 septembrie, au demarat lucrările pentru...568

18 sep 00:01ReplicaComuna Valu lui Traian va avea centură de ocolire: iată traseul şi unde vor exista sensuri giratorii!3336
18 sep 23:49ReplicaEmil Banias se întoarce în Consiliul Județean? Ordinul prefectului de încetare a mandatului a fost ANULAT951
Vremea
25.1°24° - 25.1° miercuri, 18 septembrie 2019
ConstantaUmiditate: 39%
Vânt: 2.27 m/s
Presiune: 1011.61 milibari

Loto
6/494810212837
5/4051722252820
joker4810212837
Horoscop
mai mult...SPSportRT
18 sep 00:10SportPrima seară de Champions League! Liverpool, învinsă de Napoli! Remiză la Dortmund-Barcelona. Genk, echipa lui Ianis Hagi, umilită de Salzburg

Champions League 2019/2020 a debutat aseară cu primele meciuri din faza grupelor. Meciurile de la 19:55 s-au încheiat...276

18 sep 00:00SportSimona Halep, nerăbdătoare să reia pregătirea alături de Darren Cahill: ”Vino aici! Stai... Nu încă, știu”

Simona Halep (6 WTA, 27 de ani) va face din nou echipă cu antrenorul australian Darren Cahill și este nerăbdătoare...189

18 sep 00:00SportDenis Alibec a slăbit 5 kilograme și vorbește despre marele său regret: „Vede mama, văd prietenii și e inutil”

Denis Alibec (28 de ani) a slăbit cinci kilograme și e gata să revină pe teren după accidentarea suferită la...298

18 sep 00:00SportFlorin Talpan râde de jucătorii de la FCSB: „Au strigat «Forza Steaua» pentru a ne încuraja! Le spun «Capul sus», chiar dacă nu mai au șanse la titlu”

Florin Talpan, juristul CSA Steaua, i-a ironizat jucătorii de la FCSB după victoria obținută cu CS Universitatea...191

Local
18 sep 00:00LocalCum se procedează la înregistrarea tardivă a naşterii

Există situaţii când înregistrarea naşterii are loc ulterior termenului prevăzut de lege. În astfel de situaţii,...154

18 sep 00:44LocalPeste 164 de milioane lei pentru refacerea infrastructurii afectate de calamităţi. Județul Constanța este pe listă!

Marți, 17 septembrie, Guvernul României a aprobat alocarea sumei de peste 164 de milioane de lei, din Fondul de...438

18 sep 00:46LocalSe asfaltează trotuarele pe strada Mircea cel Bătrân! VIDEO

Primăria Muncipiului Constanța, prin SC Confort Urban SRL, continuă să reabiliteze zona destinată circulației...366

18 sep 00:47LocalPrimăria Constanța, acțiune de informare a cetățenilor în cadrul proiectului „Măsuri integrate pentru o viață mai bună“

Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța, au...339

18 sep 00:06LocalUn camion s-a RĂSTURNAT în Constanța: o persoană a rămas ÎNCARCERATĂ

Militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost solicitați să intervină, marți, 17 septembrie, în județul Constanța,...2871

18 sep 00:13LocalPolițiștii constănțeni au vorbit cu elevii despre capcanele de pe internet

Poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, la data de 16 septembrie a.c., au continuat seria...331

18 sep 00:12LocalDosare penale întocmite de polițiștii rutieri pe drumurile din Constanța

Poliţiştii din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 16 septembrie a.c., în jurul orei 16.20, au identificat...392

18 sep 00:12LocalCopil cu piciorul blocat într-un scaun metalic, pe strada Mugurului din Constanța

Militarii constănțeni au fost solicitați să intervină pe strada Mugurului, nr 40, din Constanța, după ce unui...487

18 sep 00:11LocalFemeie AGRESATĂ de concubin! A intervenit Poliția!

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Sarichioi, la data de 16 septembrie a.c., au fost sesizați de către o...316

18 sep 00:08LocalServiciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului Ovidiu a fost dotat cu o ambulanță!

...334

Politică
18 sep 00:37PoliticăPersoanele condamnate penal nu pot ocupa demnităţi publice, conform proiectului adoptat tacit

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă pentru modificarea unor acte normative...457

18 sep 00:40PoliticăDNA anunță că bunurile și banii depuși de Sebastian Vlădescu pentru cauțiune rămân la dispoziția procurorilor

Garanțiile asupra bunurilor și sumele de bani depuse de Sebastian Vlădescu, dar și de ceilalți inculpați din...317

18 sep 00:15PoliticăConsilierii din Valu, convocaţi în şedinţă. Iată proiectele înscrise pe ordinea de zi!

Primarul comunei Valu lui Traian Florin Mitroi, convoacă şedinţă ordinară a Consiliului Local al comunei Valu lui...334

18 sep 00:15PoliticăTeodorovici, despre proiectul privind închisoarea pentru neplata impozitelor: Este necesară o dezbatere în zona economică

Proiectul iniţiat de ministrul Finanţelor, senatorul Eugen Teodorovici, prin care neplata impozitelor şi...234

18 sep 00:49PoliticăProcurorul general, anunț privind dosarul caselor președintelui Klaus Iohannis

Fără grabă - așa tratează procurorii de la Parchetul General dosarul privind casele președintelui Klaus Iohannis....391

18 sep 00:46PoliticăDeputat PSD condamnat definitiv rămâne înșurubat în Parlament

Comisia Juridică a Camerei Deputaților nu a întocmit marți proiectul de hotărâre de vacantare a mandatului unui...358

18 sep 00:11Politică'Bani negri pentru partid' - Vasile Blaga, explicații în fața magistraților după 'lovitura' încasată de la un important om de afaceri

Astăzi la Curtea de Apel București judecătorii au pe masă dosarul „Bani negri pentru partid” în care Vasile...683

18 sep 00:10PoliticăDarius Vâlcov intră în focuri la ICCJ: riscă ani grei de închisoare

Fosta eminență cenușie a Guvernului, Darius Vâlcov, intră în focuri pentru că are termen la Înalta Curte de...550

18 sep 00:10PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, replică pentru Rareș Bogdan: Sunt alți amatori care se zbat

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, îi răspunde prim-vicepreședintelui PNL, Rareș Bogdan, cel care spunea...467

18 sep 00:09PoliticăTăriceanu o atacă frontal pe Dăncilă: Patronează o incompetență masivă care o include și pe domnia sa si pe membri guvernului

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Viorica Dăncilă, alături de „cozile de topor” din ALDE vrea...534

Monden
18 sep 00:41MondenAnna Lesko l-a dat în judecată pe DJ Vinnie, tatăl fiului ei

Vestea că Anna Lesko s-a despărţit de iubitul ei, tatăl băieţelului pe care-l are, a surprins pe toată lumea,...197

18 sep 00:00MondenMukinka Chibanga, câștigătorul primei ediții iUmor. S-a apucat de stand-up anul acesta la insistențele amicilor

Mukinka este comediant african crescut în Belgia care acum locuieşte în România. Experienţele sale cotidiene...126

18 sep 00:00MondenCâţi bani au strâns la nuntă Andreea Bălan şi George Burcea

Andreea Bălan şi George Burcea s-au cununat religios duminică, atunci când au botezat-o şi pe fetiţa lor mai...173

18 sep 00:00MondenAdele s-a înţeles cu soţul asupra custodiei copilului după divorţ. Iată ce au stabilit

După ce a depus joi, 12 septembrie, cererea de divorţ de soţul ei, Simon Konecki, Adele s-a înţeles cu fostul...147

18 sep 00:00MondenMr. Bean, schimbat complet la 64 de ani! Iată cum arată actorul în prezent

A jucat în nenumărate filme şi seriale care au avut un succes incredibil, precum „Johnny English“,...207

18 sep 00:00MondenDemi Lovato se iubește cu un star de televiziune?

Demi Lovato pare să fi trecut peste perioada grea prin care a trecut în urmă cu aproape un an, atunci când, din...142

18 sep 00:00MondenBrad Pitt a vorbit în direct cu un membru al echipajului de pe Staţia Spaţială Internaţională

Brad Pitt a apelat luni Staţia Spaţială Internaţională (ISS), iar conversaţia purtată de actor cu astronautul...126

18 sep 00:00MondenVictoria Beckham a declarat că a fost „hărţuită mult în şcoală, psihic şi fizic“

Victoria Beckham, soţia fostului star al fotbalului englez David Beckham, a dezvăluit că a fost hărţuită psihic...141

18 sep 00:00MondenNetflix a cumpărat drepturile de difuzare pentru serialul ''Seinfeld'', după ce a pierdut ''Friends''

Serviciul de streaming Netflix a anunţat luni că a cumpărat drepturile de difuzare a serialului american "Seinfeld"...117

18 sep 00:00MondenDrama cascadoarei rămasă fără un braţ după un accident pe platourile de filmare în timp ce o dubla pe Milla Jovovich

Olivia Jackson, dublura actriţei Milla Jovovich în scenele de acţiune, a suferit un accident în timpul filmărilor...157

Mapamond
18 sep 00:00MapamondProcedură împotriva Ungariei: Budapesta se apără în faţa miniştrilor UE

Ungaria a contestat procedura lansată de Parlamentul European împotriva sa pentru risc de "încălcare gravă" a...128

18 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: CEDO condamnă Rusia la plata a peste 100.000 de euro pentru 4 şcoli în limba română din Transnistria

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Rusia la plata sumei de 126. 000 de euro ca prejudicii...128

18 sep 00:00MapamondCel puţin 10.000 de presupuse acte de violenţă ale poliţiei nu sunt raportate anual în Germania

Cel puţin 10.000 de presupuse acte de violenţă ale poliţiei nu sunt raportate anual în Germania, arată marţi un...115

18 sep 00:00MapamondRepublica Moldova: Premierul Maia Sandu efectuează o vizită oficială în SUA

Şefa guvernului de la Chişinău, Maia Sandu, va întreprinde o vizită oficială în Statele Unite ale Americii în...116

18 sep 00:00MapamondExplozie produsă într-un laborator ce conţine virusul variolei. Rusia neagă existenţa unui risc de contaminare

Rusia a dezminţit marţi existenţa unui risc de contaminare după ce o explozie şi un incendiu s-au produs într-un...117

18 sep 00:00MapamondAfganistan: Cel puţin 27 de morţi în două atentate

Cel puţin 24 de oameni au murit şi alţi 31 au fost răniţi marţi în Afganistan în apropierea unui miting...115

18 sep 00:00MapamondGermania: Un bărbat libian în scaun cu rotile, victima unei agresiuni la Chemnitz

Un bărbat libian în scaun cu rotile a fost atacat de un tânăr suspectat de apropiere de extrema dreaptă, în...122

18 sep 00:00MapamondIranul confirmă reţinerea a trei cetăţeni australieni, care sunt acuzaţi de spionaj

Sistemul judiciar iranian a confirmat marţi deţinerea a trei cetăţeni australieni, care sunt acuzaţi de spionaj, a...125

18 sep 00:00MapamondNumărul cererilor de azil depuse în Canada de la începutul anului, în creştere faţă de 2018

Numărul total al cererilor de azil în Canada depuse de la începutul anului l-a depăşit deja pe cel din aceeaşi...121

18 sep 00:00MapamondMai multe persoane sunt rănite după ce un tren a deraiat în Hong Kong la o oră de vârf

Un tren a deraiat în Hong Kong marţi dimineaţă, la o oră de vârf al traficului, mai multe persoane fiind rănite,...122

Sănătate
16 sep 00:59SănătateCorpul de Control al ministrului Sorina Pintea face verificări la Spitalul Județean Constanța

Corpul de Control al ministrului Sănătății se află la Spitalul Județean de Urgență Constanța. Conform surselor...2384

12 sep 01:00SănătateTulcea: Patru cazuri de West Nile, confirmate în judeţ

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a înregistrat, de la începutul sezonului cald, patru cazuri de infecţie...820

5 sep 00:43SănătatePintea: 90% dintre rapoartele realizate în urma controalelor la unităţi medicale - depuse la Parchet sau DNA

Aproape toate rapoartele realizate în urma controalelor efectuate la unităţi medicale au fost depuse la Parchet sau...766

5 sep 00:44SănătateAutoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și-a început activitatea la Constanța. VIDEO!

Oficiul Teritorial Sud-Est al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate (A.N.M.C.S), cu...1041

29 aug 00:53SănătateINSP: 19 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Nouăsprezece cazuri de infecţie cu virusul West Nile s-au înregistrat în perioada 3 iunie - 28 august, potrivit unei...869

27 aug 00:00SănătateSARCINA în perioadă NEPOTRIVITĂ: Cât de mult contează VÂRSTA la care rămâi ÎNSĂRCINATĂ?

Primul lucru la care ne gândim când vine vorba să avem un copil este perioada în care acesta va apărea. Ne gândim...1307

22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...998

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...1041

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...1239

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1525