rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 25 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Adrian Preda, interlopul din clanul ‘Sportivii’ fugit în UK, se plânge englezilor de condiţiile din închisorile româneşti

sursa foto: evz.ro

Un cunoscut interlop român, Adrian Preda, de 36 de ani, membru în „Clanul Sportivilor” din Bucureşti, dă bătăi de cap autorităţilor britanice, după ce a fugit din România. În 2016, judecătorii l-au condamnat definitiv la 9 ani şi jumătate de detenţie, pentru tentativă de omor şi şantaj, însă nu a apucat să fie încarcerat, întrucât fugit în Marea Britanie, acolo unde acuză că sistemul judiciar din românia este unul corupt şi că în închisorile româneşti sunt condiţii inumane. Aceste aspecte le-a menţionat autorităţilor britanice, pentru a nu-l extrăda în ţara de origine. Despre asta vorbeşte şi presa britanică.

„Interlopul român, 36 de ani, care a fugit din propria țară pentru a evita închisoarea pentru tentativa de omor și șantaj, primește asistență juridică pentru a lupta împotriva extrădării din Marea Britanie. Campionul luptător Adrian Preda a fugit din România, deoarece condamnările au fost acceptate înainte de a se preda în Marea Britanie. Preda este acum liber în Londra, în timp ce își așteaptă audierea de extrădare luna viitoare

Adrian Preda a fost condamnat la nouă ani și șase luni în închisoare la București în februarie 2016, pentru tentativa de omor, a șantaj și şi aderare la un grup infracţional organizat. În decembrie anul trecut, instanţa supremă a României a confirmat condamnările, reducând însă pedeapsa, dar a fugit din țară şi s-a predat în Marea Britanie. Acum este liber în Londra, în timp ce așteaptă să fie audiat luna viitoare, în vederea extrădării. Mai nou, el se află într-o reţea de crimă organizată formată din români, care profită de o lacună legislativă în Marea Britanie, deşi a invocat respectarea mai multor drepturi ale omului, asta pentru a preveni trimiterea înapoi (în România, n.r.).

Primeşte asistenţă din oficiu, dar se plimbă cu X5-ul prin Londra

Deputaţii au condamnat cazul pe care l-au catalogat drept "scandalos" și au spus că lui Preda - care conduce un autovehicul-sport BMW X5, în valoare de 60.000 de lire sterline – i se acoperă costurile de judecată și facturile sale privind asistența juridică din fondurile contribuabililor. Autoritățile române cer să fie trimis înapoi după emiterea unui mandat european de arestare.

Clanul lui Preda, cunoscut sub numele de „Sportivi”, a ajutat la „inundarea” Europei cu heroină de peste 2 milioane de lire sterline, a furat mitraliere și pistoale dintr-o bază a Armatei Române (baza de la Ciorogârla n.r.) și este cunoscut că a deschis focul în plină stradă asupra unor rivali.

Mailul (cotidianul britanic Daily Mail, n.r.) l-a urmărit pe Preda în Northolt, nord-vestul Londrei, unde și-a parcat vehiculul de 4 x 4 într-o parcare pentru persoane cu handicap, unde a staţionat timp de 30 de minute, în timp ce se plimba în jurul unui lanţ de magazine. Cu un aer destul de relaxat, Preda a spus că dacă va fi trimis înapoi în România, i s-ar încălca drepturile omului, deoarece condițiile de detenție sunt proaste. El a susținut, de asemenea, că este nevinovat de tentativa de omor.

"Totul este foarte rău în România. În închisori, în celulă pot fi 18 bărbați. Întregul sistem este rău"

La Înalta Curtea de Casaţie şi Justiție a României, Preda a fost găsit vinovat pentru încercarea de a ucide interlopi rivali, la un centru comercial din București. Se spune că el și prietenii săi i-au atacat cu cuțite și săbii. El a fost de asemenea condamnat pentru deţinerea unui pistol, găsit de poliţişti în urma unor percheziţii, după ce fratele său și alți membri au dat o spargere la o bază militară românească, de unde au furat fură zeci de arme (baza de la Ciorogârla n.r.). Adrian Preda a fost găsit vinovat şi pentru că a amenințat că va ordona uciderea unui om căruia i-a dat bani cu camătă, precum și pentru diverse scandaluri cu o bandă rivală numită „Pisici”. Toate infracțiunile pentru care a fost condamnat au avut loc între anii 2008 și 2013. Cei 29 de interlopi care apar în dosare, inclusiv în dosarul denumit "dosarul clanurilor", au fost condamnaţi la o pedeapsă totală de 220 de ani, în prezent fiind încarceraţi.

Cum a intrat în UK, un mister total

Pedeapsa lui Adrian Preda a fost redusă la cinci ani și șase luni, în decembrie 2016, la instanţa supremă. Rămâne un mister când anume și cum a intrat în Marea Britanie. Atunci când „refugiaţii” din UE își prezintă pașaportul, datele le sunt verificate pe baza unei "liste de supraveghere" a teroriștilor suspectați și a infractorilor străini. Sistemul ar trebui să semnaleze persoanele care au comis infracțiuni grave. Adrian Preda s-a predat la Curtea Magistraților din Westminster pe 9 ianuarie 2017, după ce a fost arestat de Poliţie.

Tatăl a trei copii, Adrian preda este un fost luptător pentru Real Xtreme Fighting, o organizație mixtă de arte marțiale cu sediul în România, care găzduiește competiţii sportive în Europa. El a luptat de mai multe ori la Londra și a devenit campion în divizia sa în martie 2016. În prezent, el locuieşte într-o locuinţă închiriată, în Northolt, unde locuiește împreună cu partenerul său.

Guvernul Britanic, scandalizat de cazul interlopului român

Ministrul Tim Loughton, care se află în comitetul parlamentar pentru afaceri interne, a declarat: "Cetățenii britanici care respectă legea, cei mai buni, vor fi omorâți de astfel de cazuri. Aceast aspect întărește motivul pentru care trebuie să preluăm controlul frontierelor noastre și să preluăm controlul bunului simț atunci când vine vorba de justiție. Cum ar putea fi permis ca cineva cu un cazier judiciar atât de încărcat în România, să se ascundă şi să treacă neobservat în Marea Britanie, iar aici să reziste deportării înapoi și să se aștepte ca contribuabilul din Regatul Unit să plătească factura pentru procedurile sale judiciare? (...) Această persoană trebuie să dispară cât mai curând posibil, fără ca banii contribuabililor să fie cheltuiţi pe el. (...) Pretinzând că ar fi o încălcare a drepturilor sale umane dacă va fi trimis într-o închisoare din România, el considera că va rămâne într-o închisoare britanică, ştiind despre modul în care tratăm infractorii de aici. Majoritatea oamenilor vor găsi acest lucru uluitor”, a declarat ministrul englez.

Christopher Chope, care este membru al aceluiași comitet, a declarat: "Într-un moment în care cetățenilor britanici li se refuză asistența juridică pentru tot felul de motive, dar și pentru cazurile meritorii, cum ar fi să vadă că un cetățean străin, un criminal condamnat să obțină asistență juridică și contestarea unui mandat european de arestare, este absolut ridicol. El trebuia oprit la frontieră. Dacă toate sistemele informatice paneuropene despre care ni se spune că există pentru a ne proteja au fost de fapt eficiente, atunci de ce nu a fost oprit?”, a declarat Christopher Chope, citat de cotidianul Daily Mail.

Acesta este ultimul exemplu în care unui criminal român, condamnat, i s-a permis intrarea în Marea Britanie ca rezultat al libertății de circulație a UE înainte de a se pronunța în temeiul Convenției Europene a Drepturilor Omului. În luna iunie a anului trecut, Înalta Curte a blocat extrădarea a doi criminali români, deoarece celulele din penitenciarele semi-deschise ale patriei lor sunt prea mici.

Ionel-Remus Grecu a fugit în Marea Britanie pentru a evita executarea unei sentințe de 18 luni pentru efracție, în timp ce Cosmin-Ionut Bagarea, în vârstă de 39 de ani, a primit trei ani pentru creșterea canabisului. Ei s-au plâns că trebuia săse confrunte cu celule de doi metri pătrați în România. Curtea Europeană a Drepturilor Omului sugerează că prizonierii trebuie să fie "garantați" cel puțin trei metri pătrați pentru fiecare deţinut.

Membrii bandelor criminale organizate, răufăcătorii care clonează cardurile și alți condamnați au făcut acelaşi lucru, după ce li sa permis să părăsească România.

În octombrie, surse oficiale declarau pentru „The Sun”: "Există zeci de infractori și suspecți care folosesc portiţe legislative. Instanțele din România le permit să se întâmple. Odată ce li sa dat permisiunea de a zbura în Regatul Unit, ei știu că nu vor mai fi trimiși înapoi".

Cifrele oficiale arată că peste 1500 de solicitări către Marea Britanie pentru extrădare au fost făcute de România în perioada 2015-2016.

Preda este reprezentată de firma de avocatură Coomber Rich, care a refuzat să comenteze. Ministerul Justiției a declarat: "Este un principiu al sistemului de justiție din Regatul Unit că orice persoană care se confruntă cu proceduri penale, inclusiv extrădarea, poate solicita asistență juridică. Deciziile privind acordarea finanțării sunt în întregime de competența Agenției pentru asistență juridică independentă", relatează cotidianul britanic Daily Mail.

Daniel ALBU

marţi, 6 martie 20185297
Comentarii

01INTERLOP CU BOSTANUL COPT(6 mar 21:37)
BAI DATE DRACU DE FETITA CE ESTI , TU AI NEVOIE DE UN CLAN INTREG SA TE AFIRMI , CA TU PERSONAL AI PORTBAGAJUL SPART DE CIORILE COCALARE DE LA BUCALE
01Ptr 19:34(6 mar 21:35)
Intai invata sa scrii corect, ANALfabetule, apoi ppsteaza comentarii. Apropos, sclavi sunteti voi, ptr ca oriunde mergeti sunteti urmariti de politie, apoi tot voi va victimizati. Suge-o.
11Sa fie transfer at in Guiana(6 mar 20:40)
Franceza unde a fost incarcerat si Papillon....conditii optime....
41sa va dau la muie de sclavi(6 mar 19:34)
Sclavii romaniei sunteti si asa o sa ramaneti da v as la muie de pedepsiti la domicilu de neveste! cand il vedeti in fata vreti poze cu el ca este ca pionul Romaniei si a ridicat steagul pt tara...in timp ce voi stateati in casa la tv si va uitati la el! cand o sa se schimbe justitia si o sa raspunda magistratii pt abuzurile care le fac zilnic,atunci cu siguranta nu vor mai numi sportivii interlopi ! pana atunci stati la tv voi astia care ati fost abuzati in copilarie de astia vagabonti si aplaudati procurorii...pisa s ar pe voi de frustrati!
23parnaile din roumania(6 mar 15:36)
mai rau decat cotetele de porci.unde te caci acolo este si robinetul de baut apa.sunteti cu 1000 de ani in urma fata de europa.
13b.bd(6 mar 13:54)
daca e vinovat ar putea s-a faca pedeapsa in alta tara dar cu conditiile de detentie e batator la ochi unde ar dori la hotel? ar putea iesi la munca vrea sa se odihneasca ,ce sa faci nu esti parlamentar
18jarel(6 mar 12:03)
UITA ROMANIA FRATELE MEU UITO SI GATA.
27Ommmm(6 mar 09:38)
La munca silica pe viata proxenetul ordinar
211Mola(6 mar 08:51)
Dar sa plece dracului toti interlopii din tara,sa-si ia cu ei si pe toti procurorii,judecatorii corupti sau abuzivi,politicienii si alti mafioti si sa ne lase in pace!
116traian(6 mar 06:32)
Foarte bine ca a plecat in Anglia. Sa ramana acolo, cu toti romii, pakistanezii si marocanii care au invadat Londra.
211Johanis penal(6 mar 04:52)
Romania locul 2 in LUMEdupa SIRIA la emigrari.asta din ce cauza?
47clanul sportivilor(6 mar 04:38)
si-a bagat putza in justitie. .Judecatoarea fututa de borcea,terceanu,in cautare de shpaga si pwla a trait o vreme cu unul din clanul sportivilor bineinteles in timp ce judeca dosarele lor.Asa ca nu va mirati cum de au scapat toti fara puscarie.Pt ca terceanu i- a facut scapati pe toti.Ar trebui puscarie madamei terceanu cam vreo 20 de ani sa se sature de achitat infractori.
216Sa o suga in U.K. !!!(6 mar 02:03)
Interlopul poolii ! Sa ramana jegu in Anglia si cu toate ciorile borate de manelisti , sa curatam Romania de infractori ! Sa se spele inglisi pe cap cu ei , in democratia lor ... perfecta !
48Asta are mutra de fetita(6 mar 00:26)
Probabil a patimit mult de la balonasele de sapun
014Ruxanda(6 mar 00:09)
Ruxandra iulian din satul nou vinde bautura contrafacuta la cotetul ala din sat
mai mult...Replica
25 apr 16:41ReplicaURLETE într-un apartament din Mamaia: in interior, un tânăr GOL PUȘCĂ!

Un tânăr și-a băgat în sperieți vecinii, care au alertat agenții de pază și Poliția. Acesta s-a drogat, s-a...6202

25 apr 22:57ReplicaÎncep lucrările la reţeaua de gaze în Limanu, 2 Mai şi Vama Veche!1248
25 apr 18:00ReplicaGhinion pentru Iancu Cuşu. Proiectul privind aprobarea PUD-construire hotel în staţiunea Mamaia, RESPINS de consilieri1939
25 apr 16:42ReplicaBugetul Constanței a trecut la vot, după ce Făgădău i-a certat pe cei care uită că el este primar, nu Marcela Frigioiu!

Proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local pe 2019 a stârnit discuţii contradictorii în şedinţa de...1895

25 apr 11:35ReplicaSerie de accidente rutiere în Constanța, în Joia Mare!1967
25 apr 15:43ReplicaACCIDENT RUTIER pe A2: 4 PERSOANE au ajuns la SPITAL! VIDEO2411
25 apr 09:01ReplicaAccident rutier la Midia din pricina unui șofer care avea AMEȚELI!

Un accident rutier a avut loc joi dimineața, 25 aprilie, pe DJ 226, în zona Midia. Conform primelor informații, unui...3664

24 apr 09:05ReplicaEXPLOZIE într-un imobil din Constanţa: un bărbat a ajuns la spital3252
25 apr 00:00ReplicaINCREDIBIL ce dosar a mai ‘colecţionat’ afaceristul Dimoftache, cel cu măcelăria clandestină: s-a ajuns la CCR!2093
25 apr 00:00ReplicaDETALII din dosarul agentului de pază care a FURAT o maşină de la locul de muncă și a condus-o BEAT!

Agentul de pază care a sustras mașina din curtea societății angajatoare și a condus-o beat și fără permis a fost...1066

25 apr 14:16ReplicaStradă din Constanţa ASFALTATĂ PE... JUMĂTATE! FOTO.1785
25 apr 09:46ReplicaBiserica Sf. Gheorghe din Mangalia, reabilitată cu fonduri europene: iată FIRMELE care au câştigat super-contractul!1085
Vremea
9.5°8.7° - 9.5° joi, 25 aprilie 2019
cer fragmentatUmiditate: 79%
Vânt: 3.51 m/s din SE
Presiune: 1024.33 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
25 apr 00:00SportAstra - CFR 2-2. Giurgiuvenii se califică în finala Cupei României, prima din cariera lui Enache

Astra a remizat cu CFR Cluj, scor 2-2, în returul semifinalelor Cupei României și s-a calificat în ultimul act care...340

25 apr 00:00SportSimona Halep a revenit în România, s-a supărat și a plecat în timpul interviului de pe aeroportul Otopeni

...1245

25 apr 00:00SportSpălare de bani la transferurile lui Stanciu și Chipciu de la FCSB? 30 de polițiști au descins în birourile lui Anderlecht

Anderlecht e în centrul unui scandal uriaș în Belgia. Clubul e suspectat de spălare de bani în cadrul...575

25 apr 00:00SportPamela Anderson, supărată după ce fundaţia clubului Olympique Marseille a strâns 100.000 de euro pentru Notre-Dame, deși evenimentul era dedicat copiilor săraci

Pamela Anderson a părăsit marţi gala fundaţiei clubului Olympique Marseille împreună cu prietenul său Adil Rami,...496

Local
25 apr 03:32LocalUn constănțean a furat dintr-o sucursală bancară din Brăila

Poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Făurei, Brăila, la data de 23 aprilie a.c., l-au identificat pe un tânăr,...590

25 apr 03:33LocalMesajul ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la sărbătoarea Învierii

În noaptea de Înviere, Arhiepiscopul Tomisului va aduce Sfânta Lumină din largul mării, în zona Cazinoului din...416

25 apr 03:30LocalO mașină s-a RĂSTURNAT la Mihai Viteazu

Un accident rutier a avut loc miercuri, 24 aprilie, în drum spre Tulcea, între Mihai Viteazu și Baia. Se pare că un...1681

25 apr 03:29LocalCondamnat pentru că a condus un autovehicul neînmatriculat

Polițiști din cadrul Postului de Poliție Oltina, la data de 23 aprilie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de...508

25 apr 03:28LocalSucevean acuzat de tentativă de omor, prins în Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Investigații Criminale al IPJ Constanța, la data de 23 aprilie a.c., au depistat un...788

25 apr 00:30LocalPERICOL pentru PARTICIPANȚII la TRAFIC! ȘICANĂRI pe SOVEJA

Doi șoferi au ales să-și rezolve problemele în mijocul străzii, fără să le pese că au pus în pericol...3498

25 apr 00:31LocalVIDEO. Florin Spătaru, director în cadrul Şantierului Naval Mangalia: Nu aducem străini la Şantierul Damen

Șantierul Naval Damen își propune să se dezvolte în ceea ce privește construirea navelor prototip, fie de...2962

25 apr 00:34LocalConstanța: a intrat cu mașina pe trotuar și s-a oprit în gard!

Un accident rutier a avut loc în dimineața de miercuri, 24 aprilie, la intersecția străzii Nicolae Iorga cu...1423

25 apr 00:29LocalJAF ca-n FILME în Constanța! Casier LEGAT de un individ cu cască de motociclist pe cap

Un individ cu cască de motociclist pe cap a pătruns, în dimineața de miercuri, 24 aprilie, în jurul orei 5.00,...4244

25 apr 00:30LocalAccident rutier la Mihail Kogălniceanu

Cadrele medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Constanța au fost solicitate să intervină, miercuri,...3978

Politică
25 apr 03:36PoliticăComisia Europeană ameninţă România după votul din Parlament: 'Dacă preocupările nu sunt abordate, Comisia Europeană va trebui să acţioneze rapid'

Comisia Europeană anunță că va analiza decizia luată miecuri în Parlament cu privire la codurile penale, după...344

25 apr 03:35PoliticăConsilierii din Eforie au aprobat taxele şi impozitele aferente anului 2020

...671

25 apr 03:32PoliticăProgramul Primăriei Constanța, în perioada sărbătorilor

Primăria Municipiului Constanța anunță că în perioada 26 aprilie – 1 mai a.c., activitatea instituției va fi...370

25 apr 03:31PoliticăCamera Deputaţilor a adoptat proiectul de modificare a Codului penal

...562

25 apr 03:31PoliticăFostul şef al AEP Daniel Barbu - urmărit penal de DNA în dosarul trezorierului PSD Mircea Drăghici

Fostul şef al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Daniel Barbu, este urmărit penal în dosarul în care a fost...365

25 apr 03:30PoliticăCJC închiriază spaţiile din cadrul Centrului de Excelenţă în Turism şi Servicii Tomis

Consiliul Judeţean Constanţa organizează licitaţie publică deschisă cu strigare (în baza H.C.J.C...438

25 apr 03:30PoliticăDragnea despre Codurile penale: Nu s-a produs nici o modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor CCR

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a declarat miercuri, referitor la proiectele de...393

25 apr 00:35PoliticăPrimăria Constanţa anunţă pregătiri pentru sezonul estival în staţiunea Mamaia

Angajații Serviciului Igienă Publică din cadrul Primăriei Municipiului Constanța continuă să curețe rigolele de...441

25 apr 00:34PoliticăÎngrijitorii copiilor cu dizabilități au fost CONCEDIAȚI. Ministrul Muncii: Nu înțeleg cum s-a întâmplat asta!

În mai multe localități din țară, îngrijitorii copiior cu dizabilități, care în cele mai multe cazuri sunt...527

25 apr 00:55PoliticăIlie Năstase, gest lipsit de fair-play filmat în Piața Victoriei: cum a ales să se răzbune pe Traian Băsescu, rival la alegerile europarlamentare

Ilie Năstase (72 de ani), candidat la alegerile europarlamentare din partea UNPR, partidul condus de Gabi Oprea, a fost...380

Monden
25 apr 00:00MondenAdevăratul motiv pentru care Laurette trebuie să-şi scoată silicoanele! "Nu am avut minte"

S-a dus vremea când Laurette Attindehou (35 de ani) defila mândră cu silicoanele la vedere pe podiumurile de modă....368

25 apr 00:00MondenCum arată Tamara Buciuceanu la aproape 90 de ani? Doi ani nu a ieşit din casă şi a slăbit enorm

Este una dintre cele mai mari actriţe pe care le-a dat România, cu o carieră de peste 65 de ani, fiind sărbătorită...594

25 apr 00:00MondenIuliana Tudor a rămas fără emisiunea „Vedeta populară“

Emisiunea „Vedeta populară”, realizată şi prezentată de Iuliana Tudor (42 de ani) din anul 2017, a fost...310

25 apr 00:00MondenRoxana Ionescu e însărcinată. Ea şi iubitul ei vor deveni părinţi anul acesta

Mama Natură şi Tinu Vidaicu trăiesc o frumoasă poveste de dragoste, de mai bine de 5 ani. Cei doi se iubesc la...300

25 apr 00:00MondenBritney Spears a făcut lămuriri despre internarea ei la ospiciu

Britney Spears a făcut pentru prima oară lămuriri despre internarea ei la ospiciu. Cântăreaţa a postat pe Internet...257

25 apr 18:25MondenO persoană transexuală a ajuns pe covorul roșu cu sânii la vedere și a șocat pe toată lumea

Indya Moore a fot senzația serii la un eveniment de pe covorul roșu. A furat lumina reflectoarelor pe covorul roșu,...370

25 apr 00:00MondenBecky G şi Maluma au lansat piesa „La respuesta“

Cântăreaţa americană Becky G a lansat un nou single, ''La respuesta'', în colaborare cu solistul columbian Maluma,...178

25 apr 00:00MondenEmma Thompson interpretează rolul unei politiciene fără scrupule în serialul BBC ''Years and Years''

Emma Thompson interpretează rolul unei politiciene fără scrupule în serialul ''Years And Years'', după un scenariu...201

25 apr 00:00MondenSteve Golin, producător recompensat cu Oscar, a decedat la 64 de ani

Producătorul de film Steve Golin, recompensat cu premiul Oscar şi al cărui ochi ager de vânător de talente a...205

25 apr 00:00MondenPremiile Oscar - Categoria „cel mai bun film străin“ şi-a schimbat denumirea

Categoria "cel mai bun film străin" de la gala premiilor Oscar şi-a schimbat denumirea oficială şi se va numi...216

Mapamond
25 apr 17:54MapamondDonald Trump trimite „soldaţi înarmaţi“ la frontiera cu Mexicul, după un incident cu militari mexicani

Preşedintele american Donald Trump a anunţat miercuri trimiterea de ''soldaţi înarmaţi'' la frontiera cu Mexicul,...221

25 apr 00:00MapamondRepublica Moldova: UE va coopera cu orice guvern de la Chişinău în baza Acordului de asociere

Uniunea Europeană va continua cooperarea cu guvernul care va rezulta în urma actualul proces politic, în baza...195

25 apr 00:00MapamondRusia lansează la apă în cadru festiv un submarin nuclear, denumit „monstrul marin“

Rusia a lansat la apă primul submarin nuclear, destinat să transporte drone subacvatice 'Poseidon', un fel de torpile...237

25 apr 00:00MapamondSri Lanka: Explozie controlată în apropiere de un cinematograf în Colombo; bilanţul atentatelor de duminică a ajuns la 359 de morţi

Poliţia din Sri Lanka a anunţat miercuri că a procedat la o explozie controlată a unui scuter suspect parcat în...190

25 apr 00:00MapamondPreşedintele Mexicului doreşte să limiteze fluxul de migranţi care traversează ţara

Preşedintele mexican, Andres Manuel Lopez Obrador, a afirmat marţi că doreşte să frâneze fluxul de migranţi...180

25 apr 00:00MapamondJaponia: Parlamentul adoptă o lege privind despăgubirea victimelor sterilizării forţate

Parlamentul japonez a adoptat miercuri o lege privind acordarea de despăgubiri zecilor de mii de persoane sterilizate,...198

25 apr 00:00MapamondSri Lanka: Oficiali de rang înalt ar fi ascuns deliberat informaţii secrete despre posibile atacuri teroriste

Oficiali srilankezi de rang înalt au ascuns în mod deliberat informaţii secrete despre posibile atacuri teroriste în...203

25 apr 00:00MapamondItalia: Matteo Salvini ordonă supravegherea mai atentă a musulmanilor după un incident presupus pe temei religios

Ministrul de interne al Italiei, Matteo Salvini, a ordonat poliţiei să supravegheze mai îndeaproape centrele...195

25 apr 00:00MapamondNetanyahu vrea ca o nouă colonie israeliană din Înălţimile Golan să poarte numele lui Trump

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat marţi că vrea ca o nouă colonie israeliană din Înălţimile Golan...189

25 apr 00:00MapamondLavrov: Niciun fel de declaraţii ale SUA, UE şi NATO nu vor schimba situaţia "reunirii Crimeei cu Rusia"

Problema "reunirii Crimeei cu Rusia" a fost închisă definitiv şi niciun fel de declaraţii ale SUA, UE sau NATO nu...231

Sănătate
25 apr 00:00SănătateFonduri europene de 20 milioane lei pentru sănătatea şi educaţia din Tulcea

Aproape 20 de milioane de lei au fost alocaţi astăzi, 25 aprilie, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020,...102

24 apr 03:34SănătateGuvernul adoptă coplata serviciilor medicale la privat

Guvernul va adopta, în şedinţa de miercuri, un proiect de act normativ care prevede că asiguraţii care optează...415

22 apr 00:47SănătateMinistrul Sănătăţii: Vom relua campania de vaccinare antirujeolă săptămâna viitoare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni, la Bistriţa, că săptămâna viitoare va fi reluată campania...347

19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1791

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1471

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...1002

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1645

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4203

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2505

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7485