REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Adunare Generală la UDTTMR: se pregătesc de un nou Congres!

Adunare Generală la UDTTMR: se pregătesc de un nou Congres!

Replica API 3 aprilie 2017 | 00:00 383

Aproximativ 70 persoane s-au strâns duminică, 2 aprilie, la sediul Uniunii Democrate a Tătarilor Turco Musulmani din Constanţa, pentru a participa la Adunarea Generală pentru desemnarea delegaţiei care va merge la Congresul Naţional, unde va trebui ales un nou preşedinte la nivel naţional.

„Uniunea s-a adunat pentru a valida lista delegaţilor la Congresul UDTTMR, care va avea loc într-o perioadă pe care încă nu o ştim exact. Întâi trebuie să se întrunească Consiliul Reprezentanţilor, după care la un interval de timp, conform statutului, are loc şi Congresul Uniunii”, a precizat preşedintele UDTTMR Constanţa, Ali Beazit. Preşedintele organizaţiei a făcut precizări şi în legătură cu tensiunea la care a fost supusă uniunea. „Un grup de etnici de-ai noştri care nu ştiu ce au dorit până la urmă, au dorit să destabilizeze această uniune, care mergea foarte bine, aveam multe activităţi împreună cu mulţi etnici de-ai noştri, la care participau mulţi oameni”, a spus Beazit. Articol complet: www.replicaonline.ro

„Din lupta pentru putere, vorba de domnul Amet Varol care mai dorea încă un mandat, s-a ajuns la această situație. Ne-a dat în judecată, a venit hotărârea din instanță și din nou facem acest congres, pentru alegerea președintelui. Până acum, și-a depus candidatura domnul Gelil Eserghep. Nu cunosc dacă celelalte filiale și-au depus candidatura”, a menționat liderul UDTTMR Constanța.

Totuși, activitatea uniunii va merge ca și până acum, doar că suportul financiar redus va limita numărul de participanți. „Acțiunile UDMTTMR vor merge mai departe, chiar dacă lipsa fondurilor nu vor mai fi cum făceam cu mulți participanți. Vom merge înainte, pentru că trebuie. Facem activități culturale foarte bine. Am avut sărbătoarea primăverii pe 25 martie, am desfășurat cu copiii, cu părinții, fără niciun fel de problemă”, a conchis Ali Beazit.

„În primul rând, conform statutului, Adunările Generale numesc delegația pentru congres. Noi, în urma faptului că am pierdut acel proces, prin care s-a anulat hotărârea congresului din ianuarie 2016, automat am revenit la vechile structuri de conducere și organizăm un nou congres. Iar pentru acela, acuma am citit statutul, și-l facem ca la carte, ce nu s-a făcut până acum în istoria UDTTMR. Se fac Adunări Generale pentru numirea delegațiilor la congres. Niciodată nu a fost respectat acest punct în statut. Și cum am văzut până acum, cei care ne-au dat în judecată sunt foarte chitiți să se ia de orice chestie, o să mergem exact pe litera statutului. Da, candidez. Am fost propus din partea filialei Constanța și am acceptat.

Ieri au fost mai vehemenți la Medgidia, dar și acolo am înțeles că sunt niște legi ale statutului și un regulament intern și acolo au participat doar cei care sunt înregistrați în Registrul de Evidență al filialei, exact cum scrie statutul, adică cei care sunt activi, cu cotizația la zi și care participă și la diverse activitiăți. La Constanța a fost doar fostul deputat care a zis că nu a aflat până acum că este exclus. Are dreptul să facă contestație, dar nu poate participa la ședințe. Nu era vorba de persoană. Facem ca la statut pentru că el a fost cel care ne-a contestat”, a punctat fostul președinte UDTTMR, Gelil Eserghep.

Amet Varol a punctat pentru „Replica” că a dorit să intre la ședința publică, dar nu i s-a permis accesul pentru că acesta a fost exclus din uniuni din octombrie, dar secretariatul UDTTMR a uitat să îl înștiințeze. „Eserghep Gelil mi-a spus că nu mai sunt membru și că nu am voie să particip. M-au exclus pe mine din octombrie, dar au uitat să îmi spună. A uitat secretariatul, cică. Chiar m-am amuzat. Din octombrie până acum... O să procedez conform prevederilor statutare și legislației în vigoare. Din moment ce știu că sunt membru al uniunii, potrivit statutului, adunarea consider că e nestatutară. L-am întrebat și pe președintele Ali Beazit că ar fi trebuit să îmi aducă la cunoștință. Odată ce ești exclus, te cheamă să te audieze, dar nu am fost anunțat. Ei vor să facă totul într-un mediu familial, iar membri vechi pentru că eu i-am spus azi lui Ali Beazit că el e membru din 2012, eu din 1996. În nicio organizație, nu-și alungă membrii, indiferent dacă are cotizația plătită sau nu. La noi, se practică acest lucru”, a punctat Amet Varol.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cei care comentati aici, unde ati fost pe 2 aprilie? De ce nu ati venit sa contestati? De ce nu ati venit sa faceti front comun cu Varol ? Stati in umbra si asteptati sa vedeti cum bate vantul. Rusine !
3
1
faruc,14 ani a tot incercat sa obtina si el un doctorat daar nema cap asa ca cine se aseamana se aduna .Profesori doctori sunt 4 obtinute cu truda deacumpeste 30 de ani 1 Prof dr Mustafa Ali Memet,istoric,Prof.dr Gemil Tahsin,ambasador,Prof.dr. Shaganai Nusfe ing si mate,Prof dr Ibram Nuredin sociolog filosof.restul??alde beiaz-it???zero
5
1
cititi statutul de cinci ori si apoi comentati
5
0
Langa gelil a ramas prof. Faruk si compania. Lor sale fie rusine, ptr ca prof. Ibram a fost chiar dat in judecata pentru atitudinea luata fata de gelil condamnat penal. A se vedea mass-media constanteana.
5
2
Ia uite, domne, ce chestie: Ali Beazit vorbeste! In 2 ani nu a scos un cuvant, credeam ca e oligofren si da doar din cap! As fi pariat ca e si mut, ca toti cei 70 de lingai ai lui Gelil. E agramat, dar totusi vorbeste, asta da surpriza!
12
3
Nu dle Gelil dta nu poti fi presedinte de uniune findca nu meriti,ai ajuns in situatia de a fi considerat cel mai penibil tatar.Dnii Ibram Nuredin si Faruk imi este rusine cu voi.
13
3
Gelil, ne te mai satura Allah de putere? Ai pierdut deputatut, ai pierdut sub-prefect-ul, ai pierdut 4 milioane dolari pe cei 4 ani si tot nu vrei sa pleci acasa? Ce mai vrei sa mai distrugi? Exceptand cei 80 de lingai din Cr, tatarii nu te vor, ai vazut ca nu ti-au votat consilierii, nici la municipiu, nici la judet. Stii ca nu esti dorit, din cauza asta umblii numai cu bodygarzi mereu! Ajunge cate ne-ai facut, pleaca acasa!
13
3
Si pe tine ca esti catelusul lui Varol.
5
10
trebuie sa-l desfiintam pe gelil cu toti lingaii lui
12
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272