REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Aeroportul Kogălniceanu, legături directe cu Iaşi, Oradea, Paris, Milano, Stuttgart

Aeroportul Kogălniceanu, legături directe cu Iaşi, Oradea, Paris, Milano, Stuttgart

Replica API 6 septembrie 2016 | 00:00 225

Conectaţi de restul lumii cu zboruri ale companiei Blue Air

Conectaţi de restul lumii cu zboruri ale companiei Blue Air

Având în vedere că în ultimii 20 de ani pe Aeroportul Constanţa, care deserveşte litoralul românesc, nu mai aterizau curse interne, Asociaţia Litoral – Delta Dunării (A.L.D.D.) şi Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa au demarat începând din 2014 un proiect de atragere de zboruri către litoralul românesc, pentru a creşte numărul de turişti şi durata medie a sezonului turistic în această destinaţie. Acest lucru s-a îndeplinit, iar constănţenii şi nu numai vor putea să călătorească cu avionul de la Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” la Cluj, Oradea, Timişoara sau Iaşi. De asemenea, se va putea călători direct de la Constanţa la Paris, Roma, Milano, Stuttgart şi Bruxelles.

Asociaţia Litoral - Delta Dunării, Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa şi Blue Air au organizat la data de 5 septembrie a.c. o conferinţă de presă în cadrul căreia a fost anunţată o reuşită de proporţii. „În premieră, o să existe curse între Constanţa şi oraşe precum Iaşi, Oradea, Cluj şi Timişoara, datorită parteneriatului Asociaţiei Litoral Delta Dunării cu Compania Blue Air.

În primăvara anului viitor vom deschide o bază la aeroportul Mihail Kogălniceanu”, a precizat Tudor Constantinescu, directorul tehnic Blue Air. „Constanţa a devenit un nod regional. Cifrele din acest sezon estival au venit cu o confirmare. Echipa de la Aeroportul Mihail Kogălniceanu a reuşit să facă în mai puţin de doi ani un lucru minunat. Cel puţin 12 curse vor lega Constanţa de restul lumii”, a spus Decebal Făgădău, primarul oraşului Constanţa.

Primele curse interne vor circula pe 27 aprilie 2017, iar preţurile vor începe de la 90 de lei. În plus, constănţenii vor câştiga foarte mult timp, având în vedere că o cursă între Constanţa şi Cluj va dura circa 45 de minute. „Începând din toamna 2015 am reluat negocierile cu compania TAROM şi am atras alături de noi şi asociaţiile de promovare şi dezvoltare a turismului Oradea-Băile Felix, Timiş şi Bucovina împreună cu Consiliile Judeţene şi aeroporturile pe care le reprezintă, dar şi Asociaţia Aeroporturilor din România.

Din păcate, negocierile cu compania Tarom au eşuat repetat, dar mă bucură mult că proiectul nostru se finalizează cu succes, tot cu o companie românească. Mulţumim Blue Air pentru atitudinea de partener de încredere pentru promovarea destinaţiilor turistice româneşti, alături de membrii FAPT. Obiectivul pe care ni l-am asumat la Federaţie este atins azi, când anunţăm că vom reuşi să conectăm destinaţiile româneşti între ele, pentru a creşte circulaţia turistică între litoral, Delta Dunării, Moldova, Crişana şi Banat.

Pentru litoral, este cea mai bună veste din ultimii 20 ani, iar pentru turismul românesc şi România înregistrăm astăzi un succes major”, a afirmat Corina Martin, preşedinte FAPT. şi A.L.D.D. Blue Air va aloca o aeronavă Boeing 737 la Constanţa, pentru a opera curse regulate către 8 destinaţii, atât interne cât şi externe. „Ne bucurăm pentru venirea companiei aeriene Blue Air şi pentru proiectul comun cu Asociaţia Litoral - Delta Dunării, care a avut în sfârşit finalizare şi urăm companiei Blue Air cât mai multe curse pe Aeroportul Constanţa. Continuăm proiectele în acest sens şi vom anunţa în curând noi surprize, împreună cu Asociaţia Litoral - Delta Dunării”, a precizat, la rândul său, Bogdan Artagea, Director General Aeroportul Internaţional „Mihail Kogălniceanu” Constanţa.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212